Co o tym myślisz? 1) Jaja kurze całe 240g Chleb żytni pełnoziarnisty 80g Wieprzowina, boczek bez kości 50g Masło extra 20g B37 T65 W40 Kcal882 2) Mięso z piersi kurczaka bez skóry 120g Oliwa z oliwek 20g Jogurt naturalny 2% tłuszczu 30g Dużo warzywa (forma sałatki) B27 T22 W2 Kcal313 3) Ryż brązowy 50g Wieprzowina, szynka surowa 200g Olej [...]
Domer co o tym myślisz? 1) Jaja kurze całe 240g Chleb żytni pełnoziarnisty 80g Wieprzowina, boczek bez kości 50g Masło extra 20g B37 T65 W40 Kcal882 2) Mięso z piersi kurczaka bez skóry 120g Oliwa z oliwek 20g Jogurt naturalny 2% tłuszczu 30g Dużo warzywa (forma sałatki) B27 T22 W2 Kcal313 3) Ryż brązowy 50g Wieprzowina, szynka [...]
to niech smazy na oleju ktory sie do tego nadaje i jest zdrowy, jak chocby olej kokosowy. Ponadto maslo klarowane, smalec. rano mogą byc jaja- w formie omletu z platkami, lub dodatkowo do owsianki np. na twardo/jajecznica, mozesz orzechow dorzucic do owsa. bulki pszenne sie do nczego nie nadają, jesli pieczywo- razowiec. co do slodyczy- nie [...]
Węglowodany ze śniadania przenieś do posiłku potreningowego nr 5. Szynka i boczek jak elementy tuszy wieprzowej a nie wędzonka, oliwę zamień kolejnością z olejem lnianym. Do każdego posiłku daj warzywa. Daj więcej jogurtu naturalnego, kefiru, maślanki bo brakuje wapnia. Kilka razy w tyg daj jakąś tłustą rybę. Masło orzechowe z laskowych, najlepiej [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Tak na marginesie to dotychczasowy sposób żywienia też bym trochę zmienił, np. w II śniadaniu nie dostarczasz białka prawie w ogóle (w dodatku ze źródła, które powinieneś wyeliminować - zamień polędwicę na normalne mięso), a w posiłku przedtreningowym już górę. Sprawdź, czy masło nie zostało przypadkiem poddane obróbce, tzn. uwodornione (zawartość [...]
Halibut w sosie szpinakowo-szafranowym z frytkami selerowymi Co: - halibut (mi udało się w rybnym świeżego kupić) - szpinak - seler - sos sojowy (w oryginale był rybny) - olej kokosowy - masło - czosnek ok. 3-4 ząbków - szafran, szczypiorek, sól i pieprz - łyżeczka oliwy - mąka z ciecierzycy (lub inna mąka) Jak: Halibuta opłukujemy i suszymy, [...]
Halibut w sosie szpinakowo-szafranowym z frytkami selerowymi Co: - halibut (mi udało się w rybnym świeżego kupić) - szpinak - seler - sos sojowy (w oryginale był rybny) - olej kokosowy - masło - czosnek ok. 3-4 ząbków - szafran, szczypiorek, sól i pieprz - łyżeczka oliwy - mąka z ciecierzycy Jak: Halibuta opłukujemy i suszymy, nacieramy solą i [...]
Jasne, jest i ankieta, wybaczcie zupełnie o niej zapomniałam ;-) Wklejam już bez tych informacji, które są w pierwszym wpisie: W którym miejscu najszybciej tyjesz : uda W którym miejscu najszybciej chudniesz : góra ciała Uprawiany sport lub inne formy aktywności: 4 -5 siłownia i 2-3 razy w tyg bieganie lub jazda na rowerze Co lubisz jeść na [...]
Witam ! Jest to mój pierwszy post stąd proszę o wyrozumiałośc i ewentualne doprowadzenie do porządku:) Jak w temacie, kilka dni jestem na diecie low carb, którą chciałbym poddać Waszej ocenie. Na początek coś o mnie: Wiek : 26 Wzrost : 180 Waga : 80 Zapotrzebowanie kcal 3400 (jestem raczej ekto) Zapotrzebowanie w diecie 2500 kcal Staż treningowy: [...]
Co to właściwie jest gluten? Jaka jest różnica między celiakią, alergią na gluten a nadwrażliwością? Jaki jest wspólny mianownik „leczący” te przypadłości? Jakie produkty są dozwolone, niedozwolone na diecie bezglutenowej? Dlaczego wykluczamy gluten w chorobach autoimmunologicznych? Na te i inne pytania postaram się odpowiedzieć w poniższym [...]
26 kwietnia 2013 Dzień 12. Micha dzień średni BTW 150/80/180 2034kcal, 148g białko, 79g tłuszcze, 179g węglowodany http://potreningu.pl/dzienniki/zywieniowy/503fda9d9a634cc72f04ccb4/chuda/dzien/2013-04-26 Suple: tran, wiesioł, omega 3, żeń-szeń, kreatyna Trening: Dzień 1: Klatka i plecy: Ćwiczenie A 2010 Ćwiczenie B 6020 2 min przerwy 1A. [...]