[...] wysoki IG. Przykladem niech bedzie glukoza, IG wynosi 100. Oczywiscie sa cukry ktore maja jeszcze wyzszy indeks glikemiczny od glukozy a wiec dekstroza(cukier gronowy) i maltoza(piwko). Tych produktow rowniez powinnismy sie wystrzegac . Wracajac do warzyw , bo beda stanowic wspaniale zrodlo blonnika, witamin , mineralow i brakujacych [...]
Proste to glukoza, fruktoza, rybodz, dezoksyryboza, aldehyd glicerynowy złożone to: - dwucukry (sacharoza, maltoza, laktoza) - wielocukry (glikogen celuloza, SKROBIA) w paluszkach jest skrobia
[...] pojęcia na temat odżywiania, rzeczywiście będzie to jakaś porada. Myślę jednak, że każdy doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że alkohol w połączeniu z cukrami prostymi (maltoza) nie jest dobrym rozwiązaniem w celu utrzymania zdrowia i sylwetki. Z drugiej strony, jak zostało to już zasugerowane, ważna jest ogólna ilość kalorii, następnie [...]
[...] od nich chodzi po 9zl - kazeinian wapniowy - 88% bialka, 1% laktozy, 1,5% tluszczu cena? podobno baaardzo przystepna - maltodekstryna tylko niskocukrzona - glukoza 6%, maltoza 7 %, cukry wyzsze 65%, czyli ni mniej ni wiecej tylko nasze Carbo oraz wiele innych roznych i ciekawych rzeczy niestety chyba tylo na tony maly mankament trzeba [...]
Na masie po mega ciezkim treningu idealnie sie nada na odzyskanie energii ;p Maltoza w koncu ;p. Wszysto dla ludzi ale z umiarem. A ogólnie co sądzicie o piwach typu radler ile to moze miec kcal ? :D
ShrouDeN a pisales ze masz diete piwo=maltoza( ig=110 ) ja od 3 tyg podjadlem 200g jogurtu,wiecej odchylen od diety nie stwierdzono a jak chce sie poalkoholizowac to winko wytrawne czerwone ig=0
Węglowodany proste dostarczają energii szybko (fruktoza, laktoza, maltoza, glukoza) - mają wyskokie IG, szybko się trawią i podnoszą znacznie cukier we krwi czyli np. owoce, mleko miód. W nadmiernych ilościach odkładają się w postaci tkanki tłuszczowej. Węglowodany złożone dostarczają energii przez dłuższy czas tzn dłużej się rozkłądają. Są lepiej [...]
[...] wpompowuje ja do miesni. Im wiecej trzustka wydzieli insuliny do kwri tym wiecej ona zabierze kreatyny i innych skladnikow do miesni. Glukoza ma ig = 100 ( skala 0-100) (maltoza ig=110 polaczenie dwoch czasteczek glukozy ) oznacza to ze po okolo 20-30 minut w kwri znajduje sie maxymalna dawka insuliny poniewaz jest duze stezenie cukru [...]
odnosnie ostrowi, zaczolem ten temat to go moze skoncze nikt nikogo nie zmusza aby jezdzil po hurtowniach i zamawial to bialko, jezeli zalezy ci aby je miec to napewno sie pofatygujesz. zalozylem ten post (ten skasowany) aby kazdy mial mozliwosc wyboru, a czy skorzysta to tylko jego sprawa. czy to rewolucja, hmm moze poczatek, bo to wpc jest o [...]
Ciezko bardziej: Maltoza jest cukremo indeksie glikemiznym najwyzszym ze znanych 133 nawet glukoza przyjmowana jaka gorna granica ma "tylko" 100, im wyzszy ig tym wiekszy strzal ( i szybszy ) insuliny wyrzuca tw organizm co powoduje ze jesli akurat nie skonczyles ciezkiego wysilku i tw organizm nie ma pilniejsszych potrzeb energetycznych [...]
4) HI TEC Carbo Pur Carbo Pur jest hydrolizatem złożonych węglowodanów (maltodekstryn) uzyskanym ze skrobii kukurydzianej, które stanowią idealne źródło energii dla mięśni podczas szczególnie długotrwałych i intensywnych jednostek treningowych. Suplement nie zawiera fruktozy, tylko 1% dekstrozy, 5% maltozy, 8% maltotriozy i 82% wyższych [...]
[...] w tygodniu plus zagrycha - brzuszek jak zanlazł. Nie wspominając o tym, że są to tzw."puste kalorie"... A i jeszcze jedno, proszę wytłumaczyć mi, jakim cudem maltoza może mieć wyższy IG od glukozy, skoro to dwucukier i potrzebuje jeszcze "rozbicia" aby się wchłonąć...Według mnie skoro glukoza ma 100, to jest to wartość [...]
[...] złożony, który ma 6 węgli w cząsteczce. Maltodekstryny natomiast to kompleks węglowodanowy składający się z węglowodanów o różnej długości łańcuchów:fruktoza, dekstroza, maltoza, maltotrioza i in. Zatem odwrotnie do Twoich słów - to maltodekstryny są bliżej węglowodanów prostych niż maltodekstryna. Zgadza się również, że większość lepszych [...]
co ty sie uczepiłeś tak tych białek ? maltoza nie ma nic wspólnego z białkiem wiec poczytaj troche http://www.sfd.pl/Od%C5%BCywianie-f10.html tu znajdziesz odpowiedzi na twoje wszystkie pytania