Co masz na myśli monotonia Sniadanie jest stałe, bo bardzo je lubie Ogółem to zmieniam rodzaje mięs - indyk, wołowina A na kolacje zamieniam na np. Makrela wędzona, łosoś wędzony czasem dodaje troche kazeiny itp Warzywa tez zmieniam np brokoły na cukinie , kalafior Do tych dwóch posiłków w węglami daje cały czas inne warzywa Ogółem w 2013roku [...]
jedz smialo podroby i nie sluchaj mitow. polowa body-factory leciala tak przez cale studia i bylo ok. prawda - jakies zrodlo omega3 potrzebne - sledzie, szproty i makrela sa niedrogie. na forum jest temat "maly portfel moja dieta". http://potreningu.pl/articles/2295/piec-powodow-dla-ktorych-warto-jesc-watrobke
śledź, makrela 1-2 razy w tygodniu ok , wiecej bym nie polecał bo to jednak za dużo zanieczyszczeń. może jakieś omega 3 w suplach np z nutro fharm podobno fajnie cenowo wychodzi,dla Łosoś nie widzę żadnego zastosowania w zdrowej diecie, materiałów cało mnóstwo o jego szkodliwości wystarczy poszukać
tuńczyk , łosoś czy makrela moim zdaniem to super produkty na ostatni posiłek. Tłuste, bogate w kwasy tłuszczowe omega wrzuć je na kolację w odpowiedniej dla siebie gramaturze. Jeśli chodzi o białą rybę to raczej pełna dowolność polecam dorsza- dobre mięsko i wartościowe poza tym też łatwe w zrobieniu. Ja osobiście kupuje mrożone- gotowce ( [...]
Witaminy w tabletkach nie są potrzebne przy zdrowej diecie, chyba że z jakiegoś powodu przepisane przez lekarza. Poza tym wszystkim, co napisałeś, jeszcze pamiętaj, żeby przebywać często na słońcu - żebyś miał wit.D. i jedz chociaż 1-2 razy w tygodniu tłuste morskie ryby (makrela, śledź, szprotki, łosoś).
[...] ilość białka w diecie na 100-120 gram , tłuszcz na 100 gram bym zostawił . Generalnie wystartowałeś z dość dużą pulą kalorii czy to dobrze zależy bo możesz szybko się "zalać" . Sugerowałbym tak jak flex wymienić tego kurczaka na inne mięsa, dodałbym ryby jak śledź, makrela czy łosoś by podbić udział kwasów omegi 3 w diecie. Pozdrawiam
[...] cokolwiek ruszy. Dziekuję za porady :) I wiem że powinienem troche obniżyć ilość tych białeg ale szczerze nie mam pojęcia co zmieniać w tych dietach :/ Wystarczy że wyrzucisz z diety serek wiejski z chlebem , a zamiast fileta z kurczaka dasz udka, podroby, szynka schab wieprzowy , wołowina , ryby jak śledź , makrela , łosoś , jajka. Pozdrawiam
platki cherio bym wyrzucil dal owsiane albo jaglane i te kabanosy zastapil bardziej tlustym miesem karczek losos makrela lopatka udka .zapptrzebowanie wyszlo ci 2800 kcal odemnij od tego z 300 kcal . Maslo orzechowe sporadyczniw stosuj Zmieniony przez - redukcjia1 w dniu 2016-07-26 20:51:26
Witaj, Żurawinę suszoną możesz zamienić na owoce świeżę w tej chwili multum ich jest. Co do reszty filet zamień na inne odpowiedniki udka, podroby, szynka schab wieprzowy , wołowina , ryby jak śledź , makrela , łosoś , dorsz , jajka . Tłuszcze jednak bym podbił do tych 90 gram i będzie ok . Pozdrawiam
Witaj, Białko nie pełnowartościowe uzupełni swój profil aminokwasy z pełnowartościowy białkami także trzeba wliczać. Po treningu zamiast płatków owsianych daj rozgotowany ryż na przykład. Uwzględnij w diecie tłuste ryby jak śledź, makrela czy łosoś by były źródła omegi 3. Pozdrawiam
[...] tzw. "budwigowy", o dużej zawartości omega3 i włączyć go jako codzienny punkt programu. Poza tym tłuste ryby - wymienione w artykułach wyżej - 2-3 razy w tygodniu. Śledź, makrela, szprotki itp. Najlepiej świeże, wędzone lub mrożone. Poza tym kupiłabym tran lub kapsułki z omega3 (EPA i DHA) - w dni bez ryby uzupełnisz kwasy omega. Majonez - [...]