Pikling to śledzik wędzony, tu masz odpowiedź na pytanko o rybki wędzone, może pomoże: a jeżeli chodzi o wartości odżywcze, to wg moich tablic: pikling B/T/W = 21,8 / 14,3 / 0 makrela wędzona B/T/W = 20,7 / 15,5 / 0
[...] takich, których organizm ludzki nie produkuje, a koniecznie potrzebuje do życia. Najbogatszym ich źródłem są tłuste ryby morskie, takie jak tuńczyk, łosoś, śledź, sardynki i makrela oraz orzechy, np. włoskie. Przed "suchym okiem" najskuteczniej chronił tuńczyk. Badane, które jadły przynajmniej 5 porcji tej ryby tygodniowo, były aż o 68 [...]
7:00 w domciu /// OWSIANKA 10:00 szkoła /// RAZOWY Z SEREM 13:00 szkoła, przedtreningowy /// KASZA Z CYCKIEM Z KURAKA 16:00 potreningowy/// RYŻ Z CYCKIEM Z KURAKA 19:00 w domciu /// KUSKUS Z MAKRELĄ 22:00 tu tylko białko więc chyba nic nie trzeba :) /// TWARÓG CHUDY Z góry dzięki! Poza tym może być z tego niezła "książka kucharska na [...]
[...] docierają do naszego organizmu głównie za pośrednictwem ryb i skorupiaków. - Najwięcej omega-3 zawierają tłuste ryby, które żyją w zimnych morskich wodach (w kolejności): makrela, śledź, tuńczyk, sardela, łosoś, sardynka. - Roślinne źródła tych kwasów to: siemię lniane, orzechy włoskie i brazylijskie, olej rzepakowy, lniany, klonowy i [...]
racja halibut i Mintaj chude ryby sorka za błąd i SOG za uwage :) tłuste to makrela , jak napisał kolega węgorz oraz piking , pstrąg tęczowy , karp jest coś pomiedzy tłustą a chudą :) Zmieniony przez - Rothen w dniu 2006-01-08 19:41:33 Zmieniony przez - Rothen w dniu 2006-01-08 19:42:40
OMG Zalozenia podstawowe: -Do obilczonego zapotrzebowania energetycznego dodajemy od 800-1200kcal -Ustalamy podaz weglowodanow od 100 do 150g -Bialko od 2 do 2,5g (raczej mniej niz wiecej ) -Reszte zapotrzebowania stanowi tluszcz -30% minimum to tluszcz ze zdrowych zrodel(omega-3,6,9) Przykladowy jadlospis: Sniadanie: -Jajaecznica na Bekonie [...]
Zalezy mi na redukcji, a mam powód zeby jesc duzo ryb - poprawiają koncentracje, szybkie i trzezwe myslenie. Jakie rybki wszamać. Może być np wedzona makrela ??
[...] fajny artek Własnie tego było mi potrzeba Nie miałem problemu z rozpisaniem swojej dietki pod kątem białek i węgli, ale miałem problem z tłuszczmi (za dużo miałem oliwy). W swojej diecie mam mieć 110g tłuszczu więc podzielę to mniej więcej tak - 50g z oliwy z oliwek, 20g z oleju lnianego wysokolineowego, tran 10g, reszta to makrela, orzechy
Miałem zamiar uwzględnić lniany w moim menu ale niestety jest nieosiągalny (wysokolinealowy...). Stwierdziłem więc, że głównym źródłem będzie oliwa z oliwek (jednonasyceniowe), tran (omega 3), orzechy, jaja kurze, no i makrela jeszcze najprawdopodobniej, ale nie świeża tylko wędzona.
Panga jest MmMmM..! Pewne z emzoesz...Ale oprcz pangi nie zapominaj rowzniez o innych produktach-wolowina,jaja,inne ryby(chude,tluste)jak(mintaj,makrela,łosos itp.) Ogolnie nalezy robic tak zeby dieta monotonna nie byla ale tez bez pzresady, raz na jakis zcas mozesz zjesc kurczaka raz pange raz mintaja a raz wolowine,i nie zbrzydnie ci tak ten [...]