[...] oko, ale ogarniam się powoli... nie chcę skończyć na świnio-masie :-D teraz do grudnia praktycznie co weekend jakieś spotkania i imprezy, więc tym bardziej :-P Micha: 1. makrela wędzona, chleb żytni, awokado, pomidory 2. filet z indyka, ryż, cukinia, masło klarowane, olej lniany trening 3. WPC, wafle ryżowe 4. udo z kurczaka wędzone, skyr, [...]
[...] to przydałby się bialko szybko przyswajalne, np mięso ryba A czy może to być jakaś chuda szynka czy kabanosy (czy nie za dużo w nich tłuszczu)? Albo tuńczyk w puszce czy makrela wędzona? Brak mi czasu na gotowanie rano - chociaż w razie konieczności mogę zwykle zostawiać coś z lunchu z dnia poprzedniego... KOKTAJL WPC-80 - B/T/W/kcal: 30g / [...]
[...] to napiszę. 1 posiłek ma 500kcal(godzina 9), 2-300 kcal(godz.12),3-400kcal(godz.14), 4-300kcal(godz16), 5-200kcal(godz18)= około 1700kcal. pon: 1-omlet z 2 jaj z szynką 2-makrela z puszki 3-kurczak(pierś) z warzywami i ryżem 4-paluszki surimi(takie rybne) 5-krewetki w oregano wt: 1- kromka razowego chleba z serem żółtym, jajko i ryba z puszki [...]
tuńca z puchy mozesz zjesc 1-2x tygodniowo. makrela w ogole z zalozenia jest lepszą rybą, bo jest tłusta. tłuste ryby dalekomorskie są najbardziej wartosciowe. rozumiem, ze masz na mysli makrele wędzoną. taka teoretycznie tez nie powinna byc jedzona czesto (jak wszystkie wędzone ryby), ale ja często jem wędzone ryby, nie zwazając na ich [...]
Obli ok, rozumiem Ogólnie to nie spieszy mi się nigdzie, tym bardziej, że Lato 2011 jeszcze daleko Lalus - w kupie raźniej Coś mi się naciągnęło w nodze, ale nie po ćwiczeniach, a dopiero wczoraj. Mam nadzieję, że do jutra przejdzie, bo jak nie, to trochę ciężko z aero będzie Dodam, że cały czas mam zakwasy, a po wtorkowym treningu jeszcze [...]
[...] świnio-masie :-D teraz do grudnia praktycznie co weekend jakieś spotkania i imprezy, więc tym bardziej :-P Spokojnie podchodzisz do tematu - a to najlepsza droga. Micha: 1. makrela wędzona, chleb żytni, awokado, pomidory 2. filet z indyka, ryż, cukinia, masło klarowane, olej lniany trening 3. WPC, wafle ryżowe 4. udo z kurczaka wędzone, skyr, [...]
Dobra makrela wędzona nie jest zła. Po moim epizodzie z tuńczykiem z puszki pokornie do niej wróciłam :) świeża smażona też pychota choć dawno nie jadłam. Dobre też wędzone filety śledziowe, ale to trzeba trafić bynajmniej u mnie.
Dorka makrela generalnie jest ok i ma bardzo dobre tłuszcze. Ma dwa minusy, pierwszy trzeba jeść w rękawiczkach bo ręce walą przez tydzień %-) drugi jest najczęściej wędzona. A wiadomo że jak coś wędzone to można ewentualny brak świeżości nieco ukryć :-P ale cycki z kury też świeże najczęściej nie są a wszyscy jemy i cieszymy się z promocji %-) [...]
Witam! Dzisija zaczalem diete... tak dla spokojnosci chcaile sieupewnic i zasiegnac porady specjalistow A wiec do rzeczy: waze ok 80kg wzrost 184 cm Zapotrzebowanie: ~176g B ~164g T ~30g WW Tak mi wyszlo z obliczen... czy dobrze? Moj jadlospis: 1. Ser bialy+orzechy+ oliwa 2. Ser zolty 3. Plastry kurczaka wedzone+ oliwa 4. Makrela 5. Jajka+ oliwa [...]
[...] na twardo (lub niecałkiem twardo) i pieczarka wszystko rozgnieść na papkę ,1 lyżka majonezu i wcinać. Kurna w nieskończoność moge. A ryby wogóle rządzą: łosoś wędzony , śledzie;makrela;szproty; dorsze wędzone... ja pierdziele mógłbym tylko same ryby jeść ale niestety są drogie i ..... trzeba ostro ząbki myć i gumy łykać bo panna się wkurza
[...] nie mam czasu). Ryby - puszkowe w ogóle wywal (są przetworzone i mało wartościowe pod względem odżywczym), za to jedz świeże, wędzone lub ostatecznie mrożone. Warto zwiększyć częstotliwość do 2-3 razy w tygodniu, w miarę możliwości finansowych. Tłuste morskie: makrela, śledź, szprotki, łosoś - doczytaj, które mają dużo omega3. Pozdrawiam.
[...] Co do rybek jadam je średnio 2-3 razy w tygodniu, jednak jako że nie jestem jakims specem od ich przyrządzania ide na łatwizne i są to zwykłe śledzie "majtasy" albo wedzona makrela, pomimo ze te wedzone ryby najlepszym wyborem nie są. Czasami uzywam tez jajek Omega do sniadania, jak np. dzisiaj. Sporadycznie używam oleju rzepakowego, tak samo [...]
[...] do 20%, bardzo dobry profil aminokwasowy i przede wszystkim niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny omega 3. Tłuszcze obecne w rybach morskich, takich jak: śledź, makrela, łosoś dziki, pstrąg, składają się z kwasów tłuszczowych EPA (eikozapentaenowy) i DHA (dokozaheksaenowy). Tłuste ryby morskie są jedynym źródłem tych kwasów w [...]