Witam. Przez kilka lat, za granicą nie jadłem w ogóle mąki, pieczywa, ciast. Zawsze ryż, kaszę, mięso, nabiał. Wróciłem i widzę, że mam na coś alergię. Ostatnio robiłem gulasz, po którym siedziało mnie ciało. Dziś zjadłem pierogi i to samo. Co może być powodem? Mąka? Gluten? Dodam, że jem tortille, pizzę i zero problemu. Kiedyś tego nie miałem i [...]
Płatki owsiane(50g)ze słodzikiem zalane wrzątkiem , jabłko(100g) pokrojone w drobną kostkę , cynamon, odżywka białkowa(24g) , mąka (25g)+ troszkę wody bo było gęste i usmażyłam jak zwykłego omleta a polewa z12g białka i sos zero:) szybkie proste i dobre :)
[...] bardziej skomplikowane niż się wydaje, dwa im bardziej coś tutaj jest skomplikowane tym mniejszy ma wpływ na faktyczny efekt, a ludzie mają tendencje np. do rozkmin typu maka orkiszowa taka sraka czy razowa, zamiast trzymać się przede wszystkim kalorii, a w dalszej kolejności ewentualnie rozwodzić się nad p******ami. Walnąłem się odwrotnie [...]
[...] Daniels bo w dobrej cenie, tu trochę wolowinki i trochę innej spozywki itp itd.... I zostawiliśmy prawie 700pln{:-(. Kierwa drogie wszystko jak piorun. Przynajmniej kawę z maka wzialem na kupon to za dwie duże tylko 10pln...janusze biznesu|-). W drodze powrotnej na chwilę jeszcze do moich Rodziców gdzie skusilem się na 2 krokiety z mięsem, [...]
Mąka migdałowa, sorki zapomniałem dopisać :-) No to łap Dodo :-D Warstwa czekoladowa: -puszka mleczka kokosowego - 300 g gorzkiej czekolady u mnie 85% Biała warstwa: -puszka mleczka kokosowego - pół szklanki nasion chia - łyżka żelatyny rozpuszczona w małej ilości wrzątku - słodziwo - 250 ml mleka (ja dałem migdałowe) Ja dodałem jeszcze [...]
o ten gulasz to w rodzinie żony mnie pytają wszyscy, a ja tam tylko robię tak: w garnku trochę wody plus kucharek/vegeta i zaczynam gotować na patelni rozgrzewam tłuszcz i podsmażam na nim pokrojony czosnek, żeby oddał smak i zapach i później na tym smażę mięso i do garnka (po ostatniej partii mięsa, wszystko z patelni do garnka) jak już mięso w [...]
Jeżeli chodzi o dodatki do omletów, które z tego co widzę smażysz dość często, to polecam różnego rodzaju frużeliny ze sklepu sfd 80 procent owoców i dodatek erytrytolu. W zasadzie wszystkie smaki są pyszne. Moje ulubione to wiśnia, owoce leśne i malina: https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Cherry_In_Jelly-opis39538.html Z kolei jako źródło [...]
carbo widzę nawet w posiłku potreningowym leci %-) ogolnie ja jak znlendowalem kukurydziane to taka mąka mi się z tego zrobiła i mimo, ze dałem 500ml wody to jakieś gęste w chuy to było, ze praktycznie łyżka musialem jeść, a płatków jak pamiętam mialem max 100g.. ale może dlatego że nie wypiłem od razu po zblendowaniu tylko później i te płatki [...]
04.12 Off Micha: 1. 60g maka ryzowa 400 ml białek 10g maslo orzechowe 100g owoce leśne 2. 50g wafle 200g kura warzywa 3. 85g skrobia 100g owoce leśne 50g izolat 4. 300g ziemniaki/bataty +250g mintaja warzywa 5. 75g ryz 200 g kura warzywa 6. 400 ml białek jaj 60g maslo orzechowe Waga stanęła na 101,5 kg i od 3 dni tak samo. Z makro nic nie [...]
[...] tylko ze trzymam się tego zera a często nawet jest nadwyżka.. jem po prostu normalnie, a tu jakiś obiadek u mamy, a tu sobie jakieś parówki zrobię, a tu skoczę na drwala do maka itp. Takie coś jaki mam wpływ na organizm? Wiem ze takie coś nie jest polecane przy redukcji, ale ja nie jestem jakimś profesjonalistą chcę mieć progres ale chcę też [...]
Wszystko zależy od ogółu diety. Jeden posiłek niewiele znaczy w perspektywie wielu innych. Najważniejsza będzie ilość kalorii, następnie ilości składników odżywczych, a na końcu jakość ich źródeł. Podchodząc do pierogów pod kątem jakości posiłku, to szału niestety nie ma. Słabej jakości mąka pszenna i brak źródła białka. Witaminy i składniki [...]
wszystkie źródła można stosować, ale z umiarem, chleb tostowy to też mąka pszenna http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135440.html- Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie.