http://www.iv.pl/images/55281396906129212465.jpg WEEKEND Weekend spokojniejszy. Sobota przeprowadziłem szkolenie z dietetyki dla kursantów uczących się na 2 stopień trenera podnoszenia ciężarów. Niedziela praca biurowa i odpoczynek. Masa idzie, około 91-92 kg. Mimo wszystko średnio zadowolony jestem, klata i nogi do przodu, ale nadal sporo [...]
[...] koło i rodzice wpadają do mnie więc zobaczę jak to z tym treningiem będzie. szamka 1.12 jajka 3 szt masło klarowane 13g chleb zytni razowy ze slonecznikiem 66g zywiecka 22g makaron z pszenicy durum mięso mielone z szynki wieprzowej chude 250g olej rzepakowy 10g mozarella 10g 2 wafle ryżowe SUMA: B:96/100 T:79/70 W: 134/240 kcal:1612/2000 [...]
Rośliny strączkowe owszem, jaja owszem. Natomiast nie ma bata, abym rybę zjadła :-{ Przez lata byłam wege, teraz tak bym się nie nazwała ale mięsiwo dalej jest w kategorii niejadalne, tak jak dla niektórych brukselka. Życie to rozkosz smaku(jedzenie to największa przyjemność! ), nie mam zamiaru aż tak się umartwiać, chcę znaleźć sposób ;) [...]
Pieczywo jest jednym z głównych źródeł węglowodanów dla większości osób. Wraz z rozpoczęciem kształtowania sylwetki i zdrowego odżywiania większość osób błędnie myśli, że pieczywo jest jednym z pierwszych elementów diety, które należy wyeliminować, aby wyglądać lepiej i być zdrowszym. Nie jest to do końca prawda. Z reguły wystarczy eliminacja [...]
Pieczywo chrupkie jest dość często spotykanym elementem w diecie osób dbających o sylwetkę. Jest to produkt mocno przetworzony i zdecydowanie lepiej wybierać pieczywo tradycyjne np.: żytnie na zakwasie. Choć spożywanie chrupkiego pieczywa, od czasu do czasu, nie powinno przynieść nam problemów z sylwetką, warto mimo wszystko zwracać uwagę, co ma w [...]
[...] z olejem kokosowym- będą próby odtworznina oryginalnego przepisu na wersję bardziej zdrową, ale ta wyszła za sucha niestety) Obiad: Udka z kurczaka z warzywami po chińsku, makaron soba Podwieczorek (po treningu): makaron kukurydziany z serkiem wiejskim i musem jabłkowym Kolacja: chleb żytni z jajkiem sadzonym i boczkiem z pieczarkami i cebulą + [...]
Pieczywo jest jednym z głównych źródeł węglowodanów w naszych dietach. Z reguły pierwsze co robimy po zmianie nawyków żywieniowych to chęć eliminacji pieczywa. Nie do końca jest to konieczne. Wyeliminować warto, ale słabej jakości pieczywo, a nie jego całość. Pieczywo przetworzone z mąki pszennej zdecydowanie nie jest zalecane w codziennej diecie. [...]
http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2017/6/9/8477505_TYTUL.jpg 6.12.2017 MASA tydzień 7 Barki i bicepsy http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2017/6/9/8477504_Trening1.jpg Barki i bicepsy - Wyciskanie sztangi siedząc smith 5x 6p 6x105kg 6x117,5kg -Unoszenie sztangielek bokiem w górę stojąc przodem opartym o lawkę lekko odcyhoną w tył 2s wstępne po [...]
Bida, nie taka bida ;-) sosik gotowy, czy powstał z mięcha ? Dokładnie, sosik powstał w trakcie robienia puleptow, tylko lekko zaklepane mąka, ups.. ;p zmieniłem zdanie jednak :-D Wjechałeś mi na ambicje więc musiałem się postarać haha ☺️
Mąka razowa pszenna 2000... Chyba lepsza niż żytnia 700 - bo to jasna mąka - w sensie bardziej oczyszczona. Piekę chleby w domu na zakwasie tylko - dlatego wkurza mnie dodatek drożdży we wszystkich tych chlebach (szybciej rosną, no i jak zakwas słaby albo stary to chleb i tak urośnie). Żytnią 2000 używa się tylko do zakwasu - ciężko upiec cały [...]
[...] 150 g, oliwa z oliwek 10 g, ryż brązowy pełnoziarnisty 50 g, surówka z pora z jogurtem naturalnym 150 g Posiłek III Sałatka z kurczakiem: mięso z piersi kurczaka 100 g, makaron pełnoziarnisty 100 g, ser feta 50 g, suszone pomidory, oliwki, roszponka, ogórek zielony, oliwa z oliwek 10 g Posiłek IV Koktajl owocowy: truskawki mrożone 150 g, [...]
blue- dawałam kokosowy :-) lodzianin- który kurczaczek Cię interesuje? Generała Tso, czy ten drugi? :-) Bułki do burgerów: 100 g mąki ryżowej 350 g mąki pszennej pełnziarnistej 250 ml ciepłej wody 2 łyżki cukru (ja dałam ksylitol) 2 paczki suszonych drożdży (po 8 gram) 80 ml oleju (dałam rzepakowy) 1 łyżeczka soli 1 jajko rozstrzepane żółtko plus [...]