w proporcjach 50/50, tzw. 100% hydracji. Przez pierwszy tydzień na samej mące żytniej razowej, potem to już nie ma takiego znaczenia, aczkolwiek na razowej najlepiej działa. Pszenny zrobiłam z żytniego, tzn. dałam zaczątek żytni i dokarmiam mąką pszenną razową. cieszę się, że się podoba. Motywuje mnie to do kolejnych wypieków :D Zmieniony przez [...]
Witam i przybywam znowu ze śniadaniem ;-) krem owsiany (zmielona owsianka) z truskawkami, mąka kokosową i kilkoma orzechami do smaku ;-) /SFD/Images/2015/10/31/e174bafe1894458195f90c060cbbc77a.jpg Zmieniony przez - milka. w dniu 2015-10-31 06:11:55
Pyszne pancakes z bananem :-) 3 łyżki maka orkiszowa, jajko, banan (pol blendowanego do masy, pol do "ozdoby") /SFD/Images/2015/11/20/49651ba8bc684eb9a82ce2fbb9ae9ffc.jpg
nie jedz chleba zwykłego bo to tylko mąka co ci brzuch rozpycha, kup sobie chleb przenny firmy Wasa,jeździj na stacjonarnym 30-40 minut 3 razy w tygodniu. Też mam 14 lat i tak zjarałem z 10kg w 3tyg.
nie muszą być, ja wrzucam je do miksera i wychodzi z tego taka papka jak mąka a dlaczego masz żygać na samą myśl o omlecie? przecież zrobi Ci się z tego taki okrągły "placuszek" , możesz go na wierzchu posmarować dżemem słodzonym fruktozą i pycha w gębie tylko przypadkiem nie dodawaj żadnego tłuszczu do smażenia, wszystkie zmieszane [...]
[...] ..... a z miski wywalilam owies na rzecz chleba bezglutenowego - podebralam chlopu - belta zostawilam i jest ok jutro powtorze z owsem ,m ciekawe ze po pszenicy - pelna maka nic mi sie nie dzieje8-O a trening ...no daja w kosc eufemistycznie mowiac ...wydaje mi sie ze juz dotrwanie do konca bedzie sukcesem ..... ucze sie cwiczyc na takich [...]
ja dziś w robocie bralem na barki worek z mąka i wyciskalem trzeba wszedzie czwiczyć 182 69 kg a ogulnie barkow nierobie bo za duzo ludzi na siłowni to robi i dobic sie niemogę
Witam. A ja też coś dodam :) Od półtora miesiąca ćwiczę na siłowni: każda partię mięsni raz na tydzień (wychodzi 3x w tygodniu po 1,5 - 2 godziny) Ułożyłem sobie dietę - przy mojej wadze 68 kg - jem dziennie 140 gram białka, ok. 70 tłuszczu, węglow. 230. "Tłuste" potrawy jem tylko do 17 (najwięcej na śniadanie i drugie śniadanie), potem [...]
Moglby ktos z fachowców sie wypowiedziec?? Ona jest przeznaczona jako dodatek do szaków ale pomysł na woskową to porpsortu pic na wodę!! bo jest ciężej dostępna w naszych krajach my stosujemy skrobie kukurydzianą to to samo...tylko inna odmiana kukurydzy substancje są takie same ,,, skrobi nie robi się jak mąki z ziaren a z białych włókien., [...]
Moglby ktos z fachowców sie wypowiedziec?? Ona jest przeznaczona jako dodatek do szaków ale pomysł na woskową to porpsortu pic na wodę!! bo jest ciężej dostępna w naszych krajach my stosujemy skrobie kukurydzianą to to samo...tylko inna odmiana kukurydzy substancje są takie same ,,, skrobi nie robi się jak mąki z ziaren a z białych włókien., [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] później na noc zamiast posiłku IV. Posiłek II i III 75gW,35gB,10gT (x2) (1-1,5 godz. przed treningiem i do 1 godz. po treningu w DT) Tradycyjny posiłek: - 100g ryżu lub makaronu (mogą być również ziemniaki – przed obróbką ok.350g) - 175g piersi z kurczaka / indyka (lub chuda ryba 200g) - łyżka oliwy z oliwek (najlepiej spożyta tuż przed [...]
Przejdź sie do sklepu z żywnością orientalną, lub z żywnościa dla cukrzyków i poszukaj mączki sojowej. Uzywają jej ludzie na CKD - ja jej w życiu jeszcze nie widziałem - ale podobno ma 29g węglowodanów w 100g czyli o wiele mniej niż zwykła mąka, do Twoich placuszków by sie chyba nadawała.
[...] PL wiec nie jest chyba najgorszej jakosci. Posilki na ktorych bazuje w diecie to: owsianka, platki jaglane, orkiszowe w polaczneiu z orzechami, maslem orzechowym mlekiem wpc makaron, ryz kasza z kurczakim i malo warzyw, koktajle awokado+banan, borowki, mleko> omlety z platkami jaglanymi orkiszowymi, pasta tunczyk+jajko, jajecznia na masle +bekon, [...]
Mało kcal, dużo białka, mało tłuszczów, mało węglowodanów. Szynki, mąka pszenna, mięso mielone, gotowe surówki do wywalenia i zmiany nie mniej przetworzone produkty.
Surówki.. Fakt, ale przecież spaghetti od groma osób tu robi. Z kolei ta mąka to pelnoziarnista Graham, ma dużo błonnika, też często polecana. Drób też nie jest chyba zły? Oczywiście mowie o szynce z dobrym składem. Masło mogę? Poza tym, co mogę zrobić z owoców czy warzyw bez blendera? Może być z odzywka o jakimś smaku
Nie rozumiem dwóch ostatnich pytań. Masło jest jednym z polecanych źródeł tłuszczów. Drób nie jest zły. Jego przetwory w postaci szynek już tak. Pełnoziarnista mąka będzie ok. Mięso kupione w kawałku i zmielone w domu lub w sklepie a nie gotowe zmielone. Zmieniony przez - domer w dniu 2017-08-08 08:56:34
Muszę zrobić, ile mąka żytnia 2000 kosztuje bo jakoś w sklepie nie widziałem najwyżej się kończyły na typ 650 może ciut więcej? Szpinaku użyłeś mrożonego? Małych placuszków nie lubię pewnie zrobię duży jak owsiany.