[...] po czym przytyłam 2 kg. Bardzo dobrze się na niej czułam, wyrobiłam sobie (wreszcie!) dobre nawyki żywieniowe. Co jem: ‒ zboża (produkty o niskim IG): brązowy ryż, makaron Durum, chleb żytni lub orkiszowy, kaszę gryczaną, kasze jaglaną (ona ma akurat wysoki IG, ale jest b. zdrowa), jęczmienna, płatki owsiane, orkiszowe, żytnie, mąka [...]
A co do piernikow to w moim rodzinnym przepisie jest przepalany cukier i dodatkowo miód no i oczywiście pszenna mąka ;-) więc tak sie pytam czy ktos ma jakiś inny wypróbowany przepis.
4.12.2013 DNT DIETA 132/85/224, 2195kcal 1. , 2. jaja, płatki owsiane, mąka gryczana, jabłko, śmietanka do kawy 3. , 4. pierś z kurczaka, fasola czerwona, warzywa, chleb żytni, masło, śmietanka do kawy Zupełnie nie mam chęci dziś na urozmaicenia w misce, więc oparta na plackach i chlebie - bywa i tak ;-) Wczorajszymi bułkami się nie chwalę, bo [...]
Miałam kilka słabych dni... W sobotę żołądek bardzo bardzo się zbuntował. Kilka dni na tabletkach i jest lepiej. Wyrzuciłam z miski co miałam wyrzucić czuję się ok. Teraz będę powoli dodawać pojedynczo żeby zobaczyć, po czym brzuch szaleje ;) Dziś była mąka z ciecierzycy. Nie wiem czy to działa tak samo jak sama ciecierzyca... Ale jest ok. [...]
Od jakiegoś czasu jestem na redukcyjnej i zmieniłam pieczywo na ciemne. Słysząc dużo o przyciemnianiu białego pieczywa karmelem zaczęłam dokładnie patrzeć na etykiety. Smakuję mi najbardziej dwa chlebki i mam pytanie, który z nich będzie lepszy: 1. Kłos Żyta (99% mąki żytniej) 2. 7 zbóż (mąka razowa/graham ) Takie informacje są na etykietkach :) [...]
mika - co będę język strzępić, wiesz jak jest\-) przerwę trzeba będzie strzelić jak nic za niedługo ale póki co jedziem Martucca - wrażenia są niezapomniane/-)_ za pierwszym razem jakoś mnie nie obeszło, ale z czasem bukiet zapachów i smaków się rozwinął%-) -------- 5.12 Dzień 36. Dzień V A. Wiosłowanie sztangi w opadzie 3 x 8 - 10;90s przerwy; [...]
Aha i jeszcze jedno pytanie, raczej do dziewczyn nie jedzących glutenu. Czy używałyście tapioki??? Bo z tego co ostatnio się dowiedziałam jest ona dobra do zagęszczania i "sklejania", bo jak wiadomo mąki bez glutenu bywają problemowe %-) Tapioka, to skrobia tak jak mąka ziemniaczana chyba. Czy tak to można rozumieć? Bo wiadomo, że kartoflanka [...]
Sroka sprawdzaj etykiety mimo wszystko. Czasami rosyjskie i francuskie musztardy też nie mają cukru ale to zależy od producenta. Albo jakieś "naturalne receptury" też bywają bez cukru. Sforcia mąka z ciecierzycy dobrze zagęszcza ciasta i nadaje się do ciast
Oto link z przepisem: http://oswajamy-kuchenke-mikrofalowa.bloog.pl/id,5232269,title,Slynny-rodzinny-przepis-na-pierniczki,index.html?smoybbtticaid=611cd2 Moja wersja jest nieco inna: Cukier topię aż jest dosyć ciemnego koloru, portera prawie. Dodaję miód oraz zaparzoną kawę (kilka espresso z maszyny), zero kakao (z dobrym karmelem nie potrzeba) i [...]
Siema, Dzisiaj zrobiłem bardzo dobry trening nóg... Miał być trening push ale tak mnie bark pobolewa, że odpuściłem i postanowiłem zrobić nogi, na które napaliłem się jak brat powiedział, że też je dzisiaj zrobi(ogólnie to bardzo mało je ćwiczy, powiedziałem że robimy mój trening i prawie go zrobił.). Do dzieła: LEGS: Przysiad tylny 6x5 [...]
Zerknąłem na tą dietę. To jakaś pomyłka a nie dieta. Chciałeś na tym redukować? Ponad 3700kcal, ponad litr mleka, twaróg czyli cała masa laktozy (cukier) do tego ananas (znowu cukier) mąka pszenna i ZERO MIĘSA :)) za to 200g prochu. Wejdź w mój dziennik, na 4 stronie masz rozpisaną moją dietę, od której zaczynałem redukcję i do jakiej stopniowo [...]
dziki łosoś z makaronem gryczanym w sosie beszamelowym (mój nie taki biały bo zagęszczany mąką jaglaną ale w smaku identyczny jak oryginał) /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/a2ccb3f8392e4d14a35830141fda607a.jpg Zmieniony przez - Arphiel w dniu 2013-12-09 19:17:29
Tydzień 2 Poniedziałek 09.12. DT MISKA dostarczono 1779 kcal b: 123 g (28%) ww: 145 g (33%) tł: 78 g (40%) Podział węgli zachowany. (ale wiem, że za dużo węgli z owoców.) + jajka, + kasza gryczana, mięso mielone, + ziemniaki, polędwiczka wieprzowa, + sok z jabłek (100% jabłkowy, żadne koncentraty czy inne badziewie), mąka ziemniaczana, [...]
Jak na moje oko to dżem do wyrzucenia, mąka przenna do wymiany (na żytnią np.), do dodania warzywa. EDIT A poza tym to dział dla Ciebie: http://www.sfd.pl/Junior_SFD__pierwsze_kroki_na_si%C5%82owni_i_w_sporcie-f429.html Zmieniony przez - Mermaidix w dniu 2013-12-11 12:37:36
[...] jak piers z kury czy ryz. Wszystko bedzie odpowiednio zmieniane innymi produktami o takim samym bilansie b/t/w i kcal. Wlasnie wczoraj chcialem zastapic sobie ryz w diecie makaronem, ale patrze na sklad,a tam maka pszenna, a makaron ciemny (pewnie barwiony/chwyt marketingowy) Jogurt w glownych posilkach stanowi glownie sos, chetnie go zwieksze. [...]