Cześć, podczas poszukiwań nowych przepisów natrafiłem na Clafoutis. Jest to fajna alternatywa dla znudzonych omletami itp. Ten "pieczony naleśnik" jest bardzo prosty w przygotowaniu i naprawdę smaczny :D Składniki : - Mąka owsiana (zmielone płatki owsiane) - ok. 60g - Jaja "L" - 4 szt. - Serek homogenizowany naturalny (zblendowany twaróg z [...]
Mój jadłospis na jutro. Dałam rano ten chleb tostowy, nie wiem czy się nadaje, na opakowaniu jest napisane,że jest w 100% naturalny (mąka pszenna, woda, drożdże, sól, ocet, cukier, olej roślinny, mąka sojowa. ) W ostatnim posiłku są węgle bo wcześniej mam zamiar biegać. Zmieniony przez - Wera014 w dniu 2013-06-04 20:22:48
[...] przez nasze ciało. Można je także znaleźć cukrze rafinowanym, ciastkach, ciastach i innych słodkich substancjach. Innymi popularnymi przykładami są biały chleb, biały ryż i makaron." wiem że disacharydy składają się z cukrów prostych,ale chleb jest źródłem ww złożonych, które dopiero później ulegają przekształceniu w cukry proste(jednocukry) [...]
[...] 3- 2 kaps rano Thermo Pump- 5g przed treningiem /SFD/Images/2015/12/31/062859640d314f759ba80fdb7c0e8a26.png I Posiłek Płatki owsiane 90 gr Białko 35gr II Posiłek 50 gr maka 35 gr rodznyki 5 gr wiórki 4 jajka 15 gr białka III Posiłek(przed treningowy) Makaron 70 gr Kurczak pierś 160gr IV Posiłek(po treningowy) makaron 70 schab 180 V Posiłek [...]
p******ita %-) ja często z Olimpa zamawiałem i wszystko jest dobrze. BCAA z Olimpu nie brałem, ale dzięki za recencję :)) BCAA do czyszczenia kibli, a mąka jako suplement %-)
Witam, juz nieraz pewnie bylo, prosze powiedzcie mi czy np. Maka Lubella pelnoziarnista, rozni sie czyms od maki pszennej typ 1850 (graham)? Co myslicie o mace z pszenicy durum? Czym sie rozni owsiana od owsianej razowej? dzieki za pomoc z gory, pozdr. Zmieniony przez - kubsztix w dniu 2013-06-06 16:29:06
[...] razowej? dzieki za pomoc z gory, pozdr. Zmieniony przez - kubsztix w dniu 2013-06-06 16:29:06 Lubella pełnoziarnista jest z 3 zbóż: pszenicy, żyta i orkiszu. Na pewno ilość składników mineralnych jest inna niż w 1850 graham. Mąkę z pszenicy durum stosuje się najczęściej do makaronów. Razowa musi mieć nie mniej niz 2% składników mineralnych.
[...] rzeczy. Co np. Powiesz na mieszanie typ 2000 razowej z pszenna 1850 pol na pol do wlasnie pizzy? O durum pytam bo kiedys ktos mi polecal na forum do pizzy dietetycznej. Czy maka owsiana to to samo jakbysmy sami w domu zmielili platki? Edit: moze jest gdzies na forum jakis "wyklad" ktory przyblizy jakie maki nadaja sie dla nas patrzac pod katem [...]
[...] Dwójki ciągle bolą. Trening bardzo mi się podoba :-D MICHA: 1. jaja, ryż brązowy, masło, warzywa trening 2. placek owsiany z bananem, truskawkami i mąką dyniową, arbuz 3. makaron razowy, mielone wołowe, warzywa - porcja taka, że potem przez 30 min nie mogłam się ruszyć, ale dostałam to dojadłam do końca %-) 4. będzie grill, więc pewnie jakieś [...]