lece tadka ampe co 2 dni i powiem wam ze chyba naprawde wybiela skore, dzis na siebie patrze w lustrze i wygadam jak mr.maka ;] trzeba było lepiej sie wypłukać po kąpieli a nie na tadka zganiać :P
[...] Fałda brzuch 91,5 90,5 -1 Talia i bodra stoją w miejscu jak zaczarowane kolejny tydzien, no coz... moze kiedys rusza. Nadal nie moge dodac michy to napisze, co dzis jem: Chleb + ser plesniowy Dorsz+jajo+maslo+maka razowa Fasola + indyk + jablko 1401 kcal / 110 b/60 t/ 104 w (niskie ww d1) Woda, herbata, pomidory, szparagowa, brokul
Słuchajcie: mam 1kg ryżu w takiej torbie normalnie jak mąka itp. i tam go się robi z wodą. to mam robić tak, że 100g ryżu odmierzam sobie w szklance, to pewnie 100g to akurat szklanka wyjdzie? I ugotować go w 2 szklankach wody w takiej sytuacji? I jak to się ma do mleka? Jak np. sobie kiedyś ryż na mleku będę chciał zrobić, to też w proporcji 2:1 [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Witam Jako, że aktywnie trenuję, a moja sylwetka nadal nie jest taka jakbym tego chciał postanowiłem przejść na dietę. Ćwiczę od dawna i prowadzę aktywny tryb życia. Jest jedno ale, mianowicie jestem "uzależniony" od słodyczy. Kilkakrotnie próbowałem ich nie jeść. Maksymalnie udało mi się to przez dwa tygodnie. Teraz chciałbym, żeby udało mi się [...]
[...] pare mcy temu szama szła konkretna, płatki czekoladowe cała paczka, jakieś pampuchy, kluski chleb i różne takie to była codzienność, a od święta może dwóch wypad albo do maka albo na pizze czy kebaba. Teraz standardem jest mięso i świadome ogarnianie szamy :-) od święta wpadnie cheat, a czasami jak sie postaram to eksperyment kulinarny czyli [...]
Ta informacja będzie przydatna szczególnie tym, którzy pieką chlebek bezglutenowy, co na pewno jest trudniejszą sztuką niż pieczenie glutenowych. Główny przepis jest tutaj: http://www.sfd.pl/Lady_w_kuchni%2C_czyli_nasze_babskie_przepisy_%3B_-t696301-s28.html , ale ja cały czas eksperymentuję i teraz dopiero wyszedł mi chlebek idealny. Poprzednie [...]
Agnese a nie jest słodkawy ten chleb? Bo mąka kasztanowa jest dość słodka. I rzeczywiście przekonałam się że konsystencja bezglutenowego ciasta musi być dużo rzadsza, takie lejące się błoto %-)
Kurva sos mi nie wyszedł, ale ciężko teraz zjeść ten ryż, blee. Macie może jakieś SPRAWDZONE sposoby na to żeby dobrze zagęścić wodę po gotowaniu mięsa + jakieś przyprawy tam dodaję. Ja zawsze coś z mąką kombinowałem do wody, ale to raz na pięć wyjdzie. Zmieniony przez - Kitly w dniu 2013-03-11 16:11:08
[...] na to z takiego punktu widzenia. Konkretnie na przykładzie: jeśli pierś z kurczaka ma x kcal, a oliwa y, to po usmażeniu potrawa ma x+y kcal, czy coś "ucieka"? Albo: gotuję makaron, na sucho ma x kcal, domyślam się, że po ugotowaniu (mimo zmiany masy, bo to przecież woda) w dalszym ciągu ma x kcal? W przypadku gotowania na parze to samo... W [...]
Witam. Rozpoczynam właśnie redukcję, do tej pory podstawą mojego śniadania były płatki owsiane jednakże przechadzając się wczorajszego dnia po Biedronce %-) Zwróciłem uwagę na pałeczki zbożowe a oto ich skład: Skład : Mąka żytnia pełnoziarnista 29,1 % , mąka pszenna pełnoziarnista 29,1%, otręby pszenne, mąka owsiana pełnoziarnista 7,3%, mąka [...]
12.03.2013 DT tydzień 1, dzień 2 plecy + biceps 1. Ściąganie drążka do klatki – ręce szeroko 15x20kg/15x25kg/15x25kg 2. Wiosłowanie hantlą jednorącz w oparciu o ławkę 15x8kg/15x8kg/15x8kg 3. Przyciąganie drążka wyciągu dolnego do brzucha (siedząc) 15x3sztabki/15x3sztabki/15x3sztabki 4. Ściąganie drążka do klatki podchwytem, ręce wąsko. [...]
Jakiś czas temu dietetyczka ułożyła mi spersonalizowany jadłospis, jednak -mimo kilku uwag, że posiłki mają być łatwe w przygotowaniu i najlepiej, żeby były to gotowe produkty w stylu kromka chleba wasa z czymśtam- dostałam program żywieniowy którego samo przygotowanie zabrałoby mi ze 2h dziennie, na co obecnie nie moge sobie pozwolić. Będę [...]
Płatki owsiane są zdecydowanie najlepsze na śniadanie. Dlaczego płatki kukurydziane są złe ? Pierwszy lepszy temat z wyszukiwarki : http://lula.pl/lula/1,111768,9380825,Platki_kukurydziane_tucza_.html Są straszliwie przetworzone i mąką kukurydziana to żaden fenomen. Po treningu jak i przed musi być źródło łatwo przyswajalnego białka. Po treningu [...]
http://www.sfd.pl/temat373792 - 10 wskazówek żywieniowych http://www.sfd.pl/temat367367 - Podstawy układania diety http://www.sfd.pl/temat821284 - Podstawy układania diety cz.2 Poczytaj to najpierw Posiłek nr 3 - karton mleka ? To nie posiłek Ser twarogowy powinien być jako ostatni posiłek. Mąka pszenna niepotrzebna , z rana zjedz owsiankę. [...]