Te proszki mają czystość laboratoryjną - czego nie można raczej powiedzieć o takich proszkach, jak np. śnieżnobiała mąka - zaprawiona wybielaczami (prawdopodobnie związkami chloru, powodującymi raka piersi) i mykotoksynami z odchodów pasożytów. "Wszystko jedno gdzie się żyje, Raz się chudnie, raz się tyje..."
BOB, no cóż głównym źródłem białka są w moim przypadku jogurty, kefiry, soja i jej pochodne (mleko sojowe, tofu, makaron sojowy), a także inne strączkowe. Jeśli założyć, że dieta zgodna z grupą krwi jest skuteczna, to ponieważ mam grupę A, to mięso jest niekorzystne, a soja bardzo dobra :) Codziennie jem też popping lub chleb z dodatkiem mąki z [...]
Simplyme jeśli chodzi o dżemy możemy jeść te słodzone wyłącznie fruktozą ja osobiscie widziałam takie w wybranych supermarketach i w sklepach ze zdrową żywnością Mam jeszcze pytanie,prosze o ocene chleba który ostatnio znalazłam i mnie osobiście wydał się zgodny z MM,wcześniej przeszukałam całe miasto i nigdzie nie znalazłam odpowiedniego chleba [...]
Znalazłam chlebek (Pisze, żę zytni pełnoziarnisty... ) ale nie jestem pewna...czy moge go jesc.Oto sklad: lamane ziarno zyta, maka zytnia razowa, sol, drożdże, woda...i syrop skrobiowy -> nie ejstem pewna, czy jest to dozwolone... czy wszystko jest OK? Mmonikaa
ej wuja nie porownuj maki do ph bo to nie ta branza ph avant labs to sterydy! a wynalazki typu maka, manayupa czy vilcacora to ja z Angli przemycałem juz 4 lata temu członek-mafia.suple.hardcor.pl atleta.pl -najbardziej szczery i uczciwy dealer odzywek w necie ****************************** NACZELNIK DZIAŁU SUPLEMENTACJA [...]
Byłam dzisiaj w sklepie ze zdrową żywnością i widziałam tam różne gatunki mąki ale zupełnie nie wiem co oznaczają te określenia np.mąka żytnia razowa typ 2000 lub pszenna razowa typ graham 1850 co oznaczają te określenia i liczby ,która jest najlepsza na montim może ktoś się w tym orientuje to prosze o pomoc Sandra
Sandyy a probowałaś pytać sprzedawcę?Też mam problem z tą mąką,tzn. wiem,że ma być z pełnego przemiału,czyli że nic nie ma być z niej wyrzucane w procesie obróbki (jeśli dobrze zrozumiałam z któregoś posta w historii),ale czy to to samo co razowa,to nie wiem.Może ktoś doświadczony by się wypowiedział w tej kwestii??? P.S.Pytanie natury [...]
Sandyy buszuję sobie dzisiaj po historii i właśnie trafiłam na wypowiedzi "weteranek" nt. tej mąki nieszczęsnej,kopiuję Ci tutaj: "ja mam jeszcze pytanie odnosnie mąki.czy ufać sklepom ze zdrową żywnością,czy samemu mieli?i jesli samemu to jakie ziarna są najlepsze?aha, czy taka mąka ze sklepu ze zdrową żywnosssssssscią,RAZOWA jes [...]
[...] akceptacji diety ze str rodziny i nie drgajaca wskazowka wagi... no i 'przerwalam diete') Niestety przez 3 miesiace wakacji calkowicie porzucilam metode MM (ziemniaki, maka, lody, alkohol itp) czego rezultatem jest powrot do poprzedniej wagi 67kg/1,65m. nie cofne juz czasu, wiem jednak ze drastyczne odejscie od diety, do ktorej 2 wrzesnia [...]
ja tez mam problemy z mąką. w książce jeść aby schudnąć są oznaczenia np t45 to biały chleb, t55 bagietka, t65 chleb wiejski, t85 chleb razowy,t150 chleb pełnowartościowy,t200 pełny przemiał. wydaje mi sie,ze te oznaczenia są takie jak u nas, tylko o jeden rząd mniejsze, np u montiego jest 45 a u nas t450. tak mi się wydaje. ja kupiłam w sklepie [...]
[...] myslalam, ze nikt sie nie odezwie:((( Dzieki tez za rade. Mam jeszcze pytanie, przejzalam wiekszosc z artykulow i dyskusji o odzywianiu i z kilku z nich sie dowiedzialam, ze makaron mozna jesc. Rozumiem ryz, ale makaron? Zawsze myslalam, ze skoro zawiera tyle maki, to powinno sie go unikac. Ja makaron uwielbiam, ale wiem , ze na przyklad spahetti [...]
do ciasta użyj mleko,jajka,mąka najlepiej razowa ja dodaję jeszcze olej na farsz:ser lub owoce poczytaj posty podwieszone(czerwone)- przepisy kulinarne xl
Nie wiem czy znajdziesz gdzies wartos kaloryczna nalesnikow. Ja zwazylbym produkty i zsumowal wszystko. Skladniki jak na normalne: maka (najlepsza jakas razowa), jajko, mleko lub woda, dodaj lyzke oliwy i wtedy ladnie sie samaza bez tluszczu na teflonie. Nadzienie np. chudy twarog ze slodzikiem i wanilia. ______________________________ Niepijacy [...]
może coś jeszcze >>>>>>>>>>>>>>>Mikro- i makroelementy Sód - w naturze, w produktach spożywczych występuje w niewielkich ilościach (patrz: tabela składu chemicznego żywności); głównym jego źródłem jest dodawany do pożywienia chlorek sodu. Z tego powodu często może dochodzić do nadmiernego spożycia [...]
[...] płatki owsiane (2,5%), mąka pszenna (1,8%) (i tu mam zgryz bo nie podali stopnia oczysczenia tak jak przy żytniej też nie wiadomo!), sól, drożdże, sezam a jesli chodzi o makaron razowy to jest on zawsze z duzym dodatkiem pszennej mąki sitkowej i nie wiem czy to jest ok ?? mam pytanie czemu nie jeść fistaszek?? często zastępuję nimi jeden [...]
[...] mam jeszcze takie danie: 4 jajka (mozna dac 2 jajka i kilka bialek) zmiksowac , dodac 1/2 szklanki platkow owsianych (ja daje jeszcze troche otrebow), troche mleka, zagescic maka zytnia, dodac troche proszku do pieczenia i cynamonu, mozna jeszcze dodac np. pokrojone suszone sliwki (dobre na trawienie), orzechy itp. wymieszac calosc i usmazyc na [...]
dobre na sniadanko duzo wegli i całkiem białk , jesli to dostane zjem sobie 200g rano i po klopocie PS moja mam ma sklep zielarski i ma takie cos mąka z tego i popping (takie cos a'la ryz preparowany, wiec zamowie sobie u niej .. a jutro beda batoniki firmy ICHEM z amarantusem _we need a new vehicle_ I nie jestem żaden master tylko [...]