ale nie mieszaj zwykłej mąki z sojową bo niczego się nie dowiesz. Zrób placka eksperymentalnego na mące sojowej i zobaczysz czy się klei. Jak nie, to znaczy, że mąka sojowa nie ma takich właściwości i w ogóle szkoda jej dodawać. A jak będzie się kleić tylko słabo, wtedy możesz mieszać
Faktycznie, ale jeśli komuś zależy aby zminimalizować ilość węglowodanów to można wymieszać zwykłą mąkę z sojową, może to być dobre rozwiązanie. Sam spróbuję zrobić te placki z mąką sojową i zobaczę czy coś z tego wyjdzie. Wtedy wyszedłby dobry posiłek przed snem.
Raczej chodzi o zarodki pszenne, a zwykłą mąkę można zamienić na mąkę sojową, która zawiera o wiele mniej węgli i nie zawiera glutenu. Kucharzem nie jestem i nie wiem czy z mąką sojową będzie się to trzymać kupy, ale warto spróbować :)
[...] w którym bardzo fajnie opisane było dlaczego ludzki żołądek ma problemy z cukrami i ogólnie produktami nienaturalnego pochodzenia (czyt. wytwarzanymi przez ludzi, jak np. mąka). Tłumaczone było to na zasadzie że kiedyś ludzie nie posiadali farm tylko jedli określone pokarmy udostępniane przez nature i jeszcze nie zdolalismy az tak ewoluwac [...]
PLACKI BIAŁKOWE (porcja na 2 osoby) -300g białego mielonego sera -3 jajka -cukier waniliowy 3 torebki(po 16 g) -4-6 górowatych łyżek mąki(w zaleznosci od upodobań) Wbijamy cale jajeczka do naczynia i trzepiemy, dodajemy cukier, ser i mieszamy do powstania jednolitej masy. Potem maka i mieszamy wszystko. Smażymy na srednim ogniu, nie za grube [...]
[...] dokładnie to samo. tak jak reszta tych odżywek. co do terminow ważności...odzywki są pozbawione wody, jest to suchy proszek, więc dobrze przechowywane nie psują się szybko (mąka, mleko w proszku...to się psuje?? nie; a jest naturalne?? chyba tak) "Odżywka jest kompleksowym preparatem odżywczym a suplementy są wyodrębnionymi cząsteczkami,z [...]
[...] cukier kryształ 220 g 13,0 g 4,3 g cukier puder 160 g 10 g 3,3 g kasza manna 180 g 15,5 g 5 g kakao 125 g 7,5 g 2,5 g mak 165 g 10 g 3,3 g masło, margaryna 240 g 14,5 g 5 g mąka pszenna 170 g 10 g 3,3 g mąka żytnia 136 g 8 g 2,7 g mąka ziemniaczana 180 g 11 g 3,7 g miód 360 g 22 g 7 g mleko tłuste 255 g 15,5 g 5,2 g mleko zagęszczone 320 g 17,2 [...]
POPRAWKA PLACKI BIAŁKOWE (porcja na 2 osoby) -300g białego mielonego sera -3 jajka -cukier waniliowy 3 torebki(po 16 g) -4-6 górowatych łyżek mąki(w zaleznosci od upodobań) Wbijamy cale jajeczka do naczynia i trzepiemy, dodajemy cukier, ser i mieszamy do powstania jednolitej masy. Potem maka i mieszamy wszystko. Smażymy na srednim ogniu, nie [...]
PLACKI BIAŁKOWE (porcja na 2 osoby) -300g białego mielonego sera -3 jajka -cukier waniliowy 3 torebki(po 16 g) -4-6 górowatych łyżek mąki(w zaleznosci od upodobań) Wbijamy cale jajeczka do naczynia i trzepiemy, dodajemy cukier, ser i mieszamy do powstania jednolitej masy. Potem maka i mieszamy wszystko. Smażymy na srednim ogniu, nie za grube [...]
[...] zmianie. Zależy to w dużym stopniu od pochodzenia produktu, zawartości wody, kształtu. Wiadomo, że agrest, jagody, jerzyny i inne owoce mogą być różnej wielkości, wilgotna mąka będzie cięższe od suchej, a o mierzeniu i ważeniu makaronu nawet nie ma co marzyć. Dlatego pamiętajmy, że tabele wagowe mogą ułatwić przygotowywanie posiłków, ale nie [...]
tROCHĘ KIEDYŚ INTERESOWAŁEM SIĘ TYM: tRADZIK I PRYSZCZE NA TWARZY SĄ SKUTIKIEM ZWRODNIAŁEGO JELITA GRUBEGO. mIĘDZY INNYMI POPRZEZ SPOOŻYWANIE PRODUKTÓW PODDANYCH OBRÓBCE TERMICZNEJ TAKICH JAK BIAŁE PIECZYWO. OGÓLNIE MĄKA I DROŻDZE SĄ NAJGORSZE. NIE KAŻDY MA TRADZIK I PRYSZCZE PRZY NADMIERNYM SPOŻYWANIU PRODUKTÓW WYTWARZANYCH Z MĄKI PONIEWAZ KAŻDY [...]
[...] brać niecodziennie. Omega-3 będąc wege to wybrałeś jako suplement z oleju lnianego? Pasztety sojowe, większość wędlin sojowych, paprykarze to niezbyt dobre produkty (mąka ziemniaczana, oleje, białko pszenne, bułka tarta itp. w niemałych ilościach). Białko sojowe spożywane w jednym posiłku razem z białkami zwierzęcymi to dobry wybór, więc [...]
proszę, przestań ja mówię o tym, że w POlsce zdecydowanie WIĘKSZOŚĆ ludzi kupi np. taki maxivit niż tego AP. i słusznie zrobi. a nie wiem po co mi to zestawienie podałeś już, pokój ps. np. Piekarnia "U Maćka" pzredstawia 5 najczęściej kupowanych produktów spożywczych roku 2005: -Maciek razowy -Maciek pszenny -Maciek ze śliwką -Maciek z [...]
hmm..no wlasnie nie wiem czy lepsze ja bym osobiście wolał po treningu sok. trochę fruktozy, sacharozy. cukier w tym soku to pewnie ok. 50%, ale jest tak samo syfiasty jak biała mąka w tym chlebie lub te wafle
[...] produktów Megabola - smakowo nienajlepsze ale skład i działanie lepsze od innych 12. to raczej serwatka z dodatkiem jakis innych białek i minerałów,za taką kasę może byc 13. brak skutków ubocznych, nawet działa 14. OK warto kupić 15. nie zaszkodził, ohydny smak,smakuje jak mąka, beznadziejnie się rozpuszcza ale warto kupic na spróbowanie Pozdro
Makaron ugotowany na półtwardo będzie po prostu wolniej trawiony, ale o to nam chodzi. Surowy w jakimś tam małym stopniu, tak samo jak np. mąka albo surowe płatki owsiane, reszta przez Ciebie przeleci , może też spowodwać ból brzucha. Na ostatnie pytanie odpowiem teoretycznie i prawdę mówiąc zgadując, że mięknie pod wpływem wilgoci panującej w [...]