[...] i mięsa, podroby, awokado, orzechy (laskowe, włoskie, nerkowce, brazylijskie), rzadziej (np. wiórki kokosowe, pestki z dyni, masło orzechowe), oliwa z oliwek, czy np. olej lniany, masło klarowane Jeśli chodzi o węglowodany tutaj szeroka gama (owoce, kasze wszelkiego rodzaju, ryże, ziemniaki, bataty, mąki dobrego rodzaju np. ryżowa, czy [...]
Włącz źródła omega3, oprócz ryb, które są najważniejsze, jeszcze np. olej lniany, rzepakowy zimnotłoczony, orzechy włoskie. http://potreningu.pl/articles/3681/kwasy-omega-3-i-omega-6--bo-licza-sie-proporcje Zmieniony przez - M-ka w dniu 2016-10-01 11:15:45 A tu masz świeży, jeszcze ciepły artykuł o migdałach: [...]
[...] minium, tylko potreningowo. Tam mam sok tłoczony z jabłka. Na masie z chęcią do 20% całkowitej podaży węglowodanowej w ciągu doby. Ze zdrowych tłuszczy naprzemiennie - olej lniany, olej konopny, olej kokosowy. Orzechów nie strawię. Awokado wrzucam, ale nie co dzień, bo sporo kosztuje. Z tłustymi mięsami to bywa różnie. Moje jelita lepiej [...]
m-ka stosuje oliwe z oliwek, olej sezamowy, lniany i kokosowy - no i orzechy wloskie (jezeli brakuje tluszczu w diecie) kupilem ser bialy typu srodziemnego, mozzarella i ser plesniowy - ten ostatni , ma najkrotsza date waznosci - jutro uwzglednie w diecie ten ser i wrzuce oczywiscie tutaj Zmieniony przez - biegacz9 w dniu 2016-10-01 15:07:37
[...] z kasza w skladzie) białko w dzien nietreningowy - raz miedzy posilkami, w dzien treningowy - po treningu MIĘSO bazuje na piersi z kurczaka- ryba tlusta mniej wiecej 4x w miesiacu, wolowina sporadycznie, indyk tluszcze awokado jest ohydne - wiec nie bede wcielal tego do diety - stosuje olej lniany, sezamowy, kokosowy i oliwa z oliwek, orzechy
[...] i mięsa, podroby, awokado, orzechy (laskowe, włoskie, nerkowce, brazylijskie), rzadziej (np. wiórki kokosowe, pestki z dyni, masło orzechowe), oliwa z oliwek, czy np. olej lniany, masło klarowane Jeśli chodzi o węglowodany (owoce, kasze wszelkiego rodzaju, ryże, ziemniaki, bataty, mąki dobrego rodzaju np. ryżowa, czy kokosowa, jaglana, makarony [...]
[...] np. zrobić odżywkę na 2-3,2% mleku - tłuszcz w małej ilości jest dobry dla procesów anabolicznych. Warto by było też na co dzień dorzucić źródła kwasów omega3 ALA - olej lniany o dużej zawartości omega3 40-60% (tu uwaga, bo nie każdy ma dużo!) , orzechy włoskie, olej rzepakowy. Co dzień możesz jeść łyżkę lnianego. Gdybyś kupował - najlepiej [...]
Dzień 6 W nocy nie moglem spać, kręciłem się z boku na bok do 3 w nocy ( na siłowni rozdawali wodę z kofeina, prawdopodobnie od tego ). Chciałem zejść na dol po jakiś alkohol i sieknąć sobie setkę na sen ale postanowiłem ze się pomęczę wedle zasady, dziś się nie wyspie to jutro na pewno się wyspie. Zobaczymy. Dieta - Przede mną jeszcze kolacja. [...]
[...] zrób jak proponujesz i obserwuj efekty. ostropest - super, chia też, siemię - jeśli na poprawę trawienia, to może być, a jeśli to ma być źródło omega3 - pewniejszy olej lniany, bo są różne odmiany lnu i te najpowszechniejsze w sklepach mają prawie same omega6... Dobrze jest kupić w aptece lniany "budwigowy" z dużą zawartością o3 i co dzień [...]
Lniany już był w diecie, ok, tylko zwróć uwagę czy dobry. Nie jedz samej odżywki - dodaj choć 2-3,2% mleka (tłuszcz pomaga procesom anabolicznym) Na kolację możesz wrzucić trochę węgli, pomagają w zasypianiu i nocnej regeneracji.
[...] zrób jak proponujesz i obserwuj efekty. ostropest - super, chia też, siemię - jeśli na poprawę trawienia, to może być, a jeśli to ma być źródło omega3 - pewniejszy olej lniany, bo są różne odmiany lnu i te najpowszechniejsze w sklepach mają prawie same omega6... Dobrze jest kupić w aptece lniany "budwigowy" z dużą zawartością o3 i co dzień [...]
Nie jest to pewny olej lniany. Nam zależy na wielonienasyconych kwasach tłuszczowych omega3 albo konkretniej - na kwasie alfa-linolenowym ALA. Natomiast widzę tylko ogólne info o kwasach wielonienasyconych. Do nich należą tak omega3, jak i omega6... Nie wiadomo po prostu czy w tych wielonienasyconych, których jest 67g - dominują o3 czy może [...]
[...] ale przynajmniej te delikatniejsze warzywa powinno się dawać do surówki na ostatnią chwilę (rano przed wyjściem, będzie lepiej, niż wieczorem). Olej, szczególnie lniany - też powinien jak najkrócej być na powietrzu i w cieple - ideałem byłoby dodawanie go do surówki tuż przed jedzeniem, z jakiegoś dodatkowego szklanego naczynka. [...]
Nie jest to pewny olej lniany. Nam zależy na wielonienasyconych kwasach tłuszczowych omega3 albo konkretniej - na kwasie alfa-linolenowym ALA. Natomiast widzę tylko ogólne info o kwasach wielonienasyconych. Do nich należą tak omega3, jak i omega6... Nie wiadomo po prostu czy w tych wielonienasyconych, których jest 67g - dominują o3 czy może [...]
[...] wybierała pewniejszy. On niekoniecznie jest zły - może tylko jest źle (niedostatecznie dokładnie) opisany... W sklepie ze zdrową żywnością powinien jednak być ten lepszy lniany; największe ryzyko trafienia na niedobry jest w markecie - cena takiego oleju jest też zwykle sporo niższa. Nie wiem czy nie byłoby dobrze, żebyś sobie zamroził te [...]
[...] Serek wiejski na noc? strasznie ubogi produkt w walory odżywcze. Zadbaj o pełnowartościową kolację w której mogą występować węglowodany. Zadbaj również o podaż Omega-3 (tłuste ryby) jak i roślinne źródła Omega-3 ( orzechy włoskie, olej lniany wysokolinolenowy, olej rzepakowy nierafinowany ) Zmieniony przez - dudee w dniu 2016-10-03 14:43:22
[...] wstawić (pionowo) do zamrażarki, lekko zakręcić (żeby w razie czego wyszło powietrze przez nieszczelną pokrywkę) , a gdy za jakiś czas zamarznie - dokręcić szczelnie. Zamrażam tak np. rosół w słoikach... Kokosowy nie jest tak delikatny, jak lniany, bo ma inne, dużo trwalsze kwasy tłuszczowe, więc z nim nie powinno być żadnych problemów.