SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

lekko

  • Waszek1995 / Masa ! FOTY str.8

    Post
    Trening dla początkujących

    W wl sztanga powinna lekko dotknąc klatki. Ja bym jednak został przy mp w Twoim przypadku jak nie robiłeś tego wcześniej to pp technicznie będzie ciężkie do ogarnięcia

    Odpowiedzi: 368 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-02-16 16:37:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Waszek1995 / Masa ! FOTY str.8

    Post
    Trening dla początkujących

    z kregoslupem nic , na sczęscie :d . Czsami pobolewal lekko ale to norma u kazdego ;p

    Odpowiedzi: 368 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-03-14 15:59:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Plan silowo-masowy do oceny!!!

    Post
    Trening dla początkujących

    [...] nieliczac rozgrzewki, w ktorej masz zrobic minimum 2-3 serie z mniejszym obciazeniem. Do dodatkow czyli cwiczen 4 i 5 nie musisz robic serii rozgrzewkowych. Zaczynasz z lekko obnizonym ciezarem, dokladajac z treningu na trening. Jezeli nie uda ci sie zrobic wszystkich serii czysto technicznie, powtarzasz ciezar na nastepnym treningu. Jezeli [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 1233 Data: 2009-02-08 19:30:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY v3

    Post
    Kuchnia SFD

    Lekko rozgotowany ryż z owocami(rodzynki, śliwki, truskawki, żurawina i jagody goji) zalany białkiem rozpuszczonym w bardzo małej ilości wody. Potreningowo na słoneczku a masa nie zaczyna iść ;-( jeszcze %-) http://i.imgur.com/8gmUlZu.jpg

    Odpowiedzi: 2979 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-09-05 15:59:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY v3

    Post
    Kuchnia SFD

    [...] ze nie jestem zalany wcale, do tego kg mięsa, trochę prochu + na zmianę lniany, rzepakowy! ryżowy, kokosowy itp węgle mnie zapychaly strasznie. Do tego nie chodzę zapchany, lekko się czuje itp a to dopiero czwart dzień, ale podoba mi się to + fajne samopoczucie . Wszystkiego kolego trzeba spróbować ;) nie karć mnie. Już nie zaśmiecam tego [...]

    Odpowiedzi: 2979 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-09-10 08:17:18 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY v3

    Post
    Kuchnia SFD

    1.Ciesze się, że smakują pcksy 2.W pracy wielokrotnie robiłem szaszłyki pieczone z łososiem wędzonym, marynowaną papryką i cebulą, a to wszystko lekko podlane podczas pieczenia miodem wymieszanym z sokiem z pomarańczy. Faktycznie rzecz niesamowicie przepyszna. Jak jutro mnie najdzie to upichcę sobie, bo dawno ryby nie jadłem. i jakaś tam fota z [...]

    Odpowiedzi: 2979 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-09-12 21:50:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY v3

    Post
    Kuchnia SFD

    Malina sernik twojego autorstwa lekko przerobiony ;-) /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/c542275b6d12433bafd2d0eca2ca3dec.jpg

    Odpowiedzi: 2979 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-10-30 19:31:28 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY v3

    Post
    Kuchnia SFD

    [...] na 5 minut żeby ciasto się napuszyło. Jak soda przereaguje z kefirem/maślanką, ciasto zacznie przypominać gąbkę, z pęcherzykami powietrza. Patelnię spryskać lub przetrzeć lekko tłuszczem i nakładać łyżką porcje ciasta. Będzie się dość kiepsko kładło, bo się lepi do łyżki i placki będą nieregularne. Podczas smażenia jeszcze urośnie, więc nie [...]

    Odpowiedzi: 2979 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-11-15 17:32:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY v3

    Post
    Kuchnia SFD

    @upup Buraki jak wszystkie moje wariacje warzywne kończą nad domowym paleniskiem, więc do samego końca surowe nie są, lekko odparowane :D ...ale smakiem są jak surowe :P te pieczone/gotowane mi nie podchodzą... Mixu mixu :D /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/2a59887426384a558fd245741520a532.jpg ...no i na test poszedł dzisiaj w końcu dorwany topinambur [...]

    Odpowiedzi: 2979 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-12-23 15:43:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY v3

    Post
    Kuchnia SFD

    [...] Robiłam już dwa razy, przy czym pierwszy raz tylko 4 słoiczki na próbę. Przepis bazowy jest stąd http://durszlak.pl/przepis/slodk**** ,ale oczywiście modyfikuję go lekko wg własnych gustów smakowych. Oczywiście nie daję cukru a ksylitol i połowę tej ilości co w tym przepisie. Sos wychodzi dosyc rzadki Można zagęścic mąką ziemniaczaną i [...]

    Odpowiedzi: 2979 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-01-07 21:54:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY v3

    Post
    Kuchnia SFD

    Całość lekko 5000kcal. Wyszła świetna, zbita. Nie rozwalała się. https://lh5.googleusercontent.com/-DSGch60cfjw/VMPdFue4--I/AAAAAAAADBY/qCzqTZWAp00/w649-h865-no/IMG_20150124_184702.jpg https://lh6.googleusercontent.com/-MPRX2h_mCNY/VMPdazDo2TI/AAAAAAAADBk/6_3_cnc_q7M/w649-h865-no/IMG_20150124_185716.jpg

    Odpowiedzi: 2979 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-01-25 20:56:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY v3

    Post
    Kuchnia SFD

    McMatek - świetnie wyglądają te naleśniki. Można prosić przepis :D? Naleśniki: - 250g mąki orkiszowej/żytniej (jak najwyższy typ) - 250ml mleka - 200-250ml wody (jak będzie lekko gazowana to będą pulchniejsze) - 4 jaja - Szczypta soli W sumie ilosc maki modyfikuje zawsze w zaleznosci na ile posilkow robie "ciasto", czyli patrze na zapotrzebowanie [...]

    Odpowiedzi: 2979 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-02-07 23:30:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY v3

    Post
    Kuchnia SFD

    [...] żółtej pasty curry wrzucić do garnka, dodać jakieś 200-250 ml wody i tyle samo mleka kokosowego. Łyżkę sosu rybnego, łyżkę jasnego sojowego, zamieszać i poczekać aż się lekko zagotuje. Wrzucić krewetki, pogotować jeszcze kilka minut i zeżreć 8-) Więcej czasu zajmuję rozmrożenie krewetek niż robienie tej zupy :-) A właśnie, shirataki dobrze [...]

    Odpowiedzi: 2979 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-03-17 23:33:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziękuję za poradę :) Eh, tylko jak już zeżrę i się okaże, że za dużo to już przepadło :D Zwykle planuję żarło na kilka dni na przód a tak to ciężko. Trudno, nie ma lekko :D Ja tam jestem mięsożerca zadeklarowany, pół takiego kurczaka (a waży ptaszek koło 3 kilo) to ja bym na jedno posiedzenie wciągnęła :D A mój mąż też nie lepszy :D Także [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-03-08 16:39:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Hmmm, ale Oveja pisała chyba, że 14 dni to max w lodówce, potem trzeba już robić następny. :-) nie trzeba, jeśli wyjmiesz go z lodówki, dokarmisz - wystarczy łyżka mąki i łyżka wody, niech postoi trochę i pobąbelkuje, a potem znowu do lodówki :) Mój pierwszy chleb na zakwasie wylądował w koszu. Mazał się w środku jakby był surowy. Zapewne nie [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-11-28 12:19:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] 20g orzechów włoskich, bo zapomniałam dodać ich przy mieszaniu. Piekłam wg tego co napisała etrala, czyli najpierw zmieszałam w misce składniki, odstawiłam na ok 2h (do lekko ciepłego piekarnika), później przełożyłam do foremki (35cm długości) i znów odstawiłam na 2h (na kaloryfer). W ten sposób urósł aż do krawędzi foremki. Podczas [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-22 00:22:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • JA dzisiaj piekę dwa chleby, jeden mi właśnie rośnie na kaloryferze, ale chyba nie wyjdzie, będzie lekko za mokry:-( A drugi dopiero będę mieszać, więc zobaczymy,co z niego wyjdzie.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-22 11:47:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kiedyś w którymś dzienniku znalazłam taki przepis, ale bez ilości: "A ptasie mleczko tak robię: 1. Żelatynę namoczyć w wodzie (ok. 30 min), potem lekko podgrzać, żeby się rozpuściła, podstudzić 2. Białka (ogrzene do temp. pokojowej) ubić naprawdę sztywno 3. Dodać whey'a i delikatnie wymieszać łyżką, żeby nie zniszczyć pulchności piany 4. Na koniec [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-02-19 14:08:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • pyszne są!! ja ostatnio udusiłam w śmietanie z cebulką na masełku- mniam! jeśli będą bardzo twarde to obgotuj lekko przed duszeniem :-) a i przekrój na pół :-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-02-28 15:40:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • kittie ja w sumie z raz piekłam ze stevią, ale jest tak, że na "sucho" daje lekko gorzki posmak, który u mnie w domu wyczują, natomiast znakomicie rozpuszcza się w ciepłych/gorących płynach..słodzę nią np. kawę inkę z odrobiną mleka i czuć jedynie słodycz..przymierzam się do wykorzystania ją znowu do pieczenia ale tak, żeby wcześniej rozpuścić ją [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-03-11 12:44:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)