Witam, niestety mój organizm nie najlepiej reaguję na laktozę przez co nabiał w mojej diecie praktycznie nie występuję. Jak wygląda sprawa z odżywką białkową? Wyczytałem, że najlepszym rozwiązaniem byłby izolat, ale będąc w sklepie z suplementami Pan sprzedawca zapewniał mnie, że teraz są takie koncentraty, które niby nie zawierają laktozy. Więc [...]
Coraz częściej słyszymy o nietolerancji na pewne składniki odżywcze, które po zjedzeniu wywołują u nas niepożądany efekt, jak biegunki, wymioty, zmiany skórne, wzdęcia i inne problematyczne przypadłości, których wolelibyśmy uniknąć. Zazwyczaj pojawiają się dwa pytania, czy to nietolerancja, czy alergia? Skąd mam wiedzieć, czym to się różni? Dziś [...]
właśnie od jakiegoś czasu eliminuje niektóre produkty z diety, choć jest ona raczej monotonna i typowo kulturystyczna więc nie wiem co moglbym odstawić już. zauważyłem jednak, ze po wypiciu białka z mlekiem brzuch robił się jeszcze większy niż na zdjęciu, był taki nabity, nabrzmiały. zacząłem więc szukać w tym problemu i chyba mam problem z [...]
No właśnie...co to za info, że laktoza nie jest trawiona i idzie w tłuszcz %-) Jak ktoś problemu nie ma, to dlaczego nie miałby jadać produktów zawierających laktozę. Owszem jest w Tesco w szklanej butelce mleko 3,2% lub 2% Rebico. UHT oczywiście są nieco gorsze. Niestety...w plastikach "sporo hormonów", dlatego butelkowe zdecydowanie ok. cena [...]
Normalne mleko 2%, Tadzio na wykładach kiedyś polecał w szklanych butelkach robico czy coś takiego Dokładnie, gdyż jest z niskiej pasteryzacji. W gwoli ścisłości, laktoza to dwucukier, najpierw musi zostać rozłożona w przewodzie pokarmowym do dwóch postaci: glukozy i galaktozy, dopiero wtedy owe cukry zostają wchłonięte do organizmu. Nie wiem [...]
[...] krokiem jest zaplanowanie diety. Poniższy artykuł pozwoli jaśniej spojrzeć na ten temat. Czy całkowita eliminacja produktów mlecznych jest wskazana? Należy pamiętać, że laktoza jest przede wszystkim w nabiale, a całkowita jego eliminacja też wiąże się z wieloma konsekwencjami, gdyż nabiał dostarcza nam sporo witamin i minerałów, niezbędnych [...]
Redukcja zazwyczaj zwiększa zapotrzebowanie na produkty zawierające białko. Wiąże się to z tym, że białko działa antykatabolicznie, zabezpieczając nie tylko tkankę mięśniową, pod względem ilości aminokwasów potrzebnych do utrzymania bilansu azotowego na dodatnim poziomie, ale i zabezpiecza tkankę mięśniową pod kątem energetycznym, pomimo tego, że [...]
W 100 gramach sera białego jest kolejno: -tłusty - 15,5g -półtłusty - 18,7g -chudy - 25g Pomimo najwyższej zawartości białka w twarogu chudym, najlepszym wyborem jest jednak twaróg pełnotłusty. Wiąże się to nie tylko z cennymi kwasami tłuszczowymi zawartymi w twarogu ale również ze stopniem przetworzenia. Nabiał ogólnie nie jest zbyt dobrym [...]
[...] że skład wręcz idealny i spożywając 100 g, dostarczymy tyle białka co w 200 g piersi z kurczaka oraz 3/4 woreczka ryżu. Niestety nie jest tak dobrze. 51 g węglowodanów to laktoza, dwucukier, który w diecie warto unikać. Szczególnie w tak dużych ilościach. Z tego też względu mleko w proszku nie jest zalecanym produktem w diecie. Poza tym cena [...]
[...] i zapewnić sobie dobrej jakości mini posiłek czy przekąskę. Müller Müllermilch Napój mleczny o smaku mango Skład: mleko częściowo odtłuszczone, maślanka, cukier, dekstroza, laktoza (z mleka), skrobia modyfikowana, zagęszczony sok o smaku mango 0,3%, barwnik: karoteny, stabilizator: karagen, aromat, witamina E, tiamina, ryboflawina, witamina B6. [...]
W mlecznych napojach fermentowanych laktoza jest w mniejszej ilości z uwagi na powstanie kwasu mlekowego. Nie ma się czym martwić przy tam małych ilościach.
Moim zdaniem lepiej zastapić twaró innymi źródłami białka, które wcale nie muszą być drogie. Pomimo wysokiej zawartości białka w twarogu chudym, najlepszym wyborem jest jednak twaróg pełnotłusty. Wiąże się to nie tylko z cennymi kwasami tłuszczowymi zawartymi w twarogu ale również ze stopniem przetworzenia. Nabiał ogólnie nie jest zbyt dobrym [...]
Eh..Doświadczam lekkiej załamki. Waga i wymiary stoją od 4 tyg. pomimo wprowadzenia interwałów i dłuższych treningów siłowych. Zastanawiam się co może być tego powodem czy laktoza niszczy moją tarczyce czy może ja robię jakieś błędy. Może te 2500kcal to za mało? Tyle niewiadomych a tak mało odpowiedzi. Proszę o pomoc x.x
Pieczywo chrupkie jest dość często spotykanym elementem w diecie osób dbających o sylwetkę. Jest to produkt mocno przetworzony i zdecydowanie lepiej wybierać pieczywo tradycyjne np.: żytnie na zakwasie. Choć spożywanie chrupkiego pieczywa, od czasu do czasu, nie powinno przynieść nam problemów z sylwetką, warto mimo wszystko zwracać uwagę, co ma w [...]
Do każdego posiłku oczywiście warzywa - czy to surowe czy też gotowane na parze. Cel: Redukcja tkanki tłuszczowej z zachowaniem masy mięśniowej Płeć : mężczyzna Wiek : 30 Waga : 85 Wzrost : 176 Obwód klatki : 110 Obwód ramienia : 40 Obwód talii : 98 Obwód uda : 62 Obwód łydki : 42 Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : nie mam pojęcia - jak dla [...]
[...] w przypadku diety słabo urozmaiconej. Gdzie dominuje jeden z produktów, np.: - spora ilość produktów pełnoziarnistych (dużo błonnika w diecie), - spora ilość nabiału (laktoza), - niedogotowane kasze, ryże, - surowe warzywa. Odżywka białkowa WPC 80 firmy Ostrowia była w zasadzie półproduktem. Niestety wiele osób narzekało na wzdęcia, gazy i [...]