Martucca podzielisz się przepisem na pianki ptasiomleczkowe (nie piszę PT, żeby nam Wedel prawnika nie nasłał http://www.tvn24.pl/0,1734684,0,1,spor-o-ptasie-mleczko-wedel-naslal-prawnika--teraz-przeprosil,wiadomosc.html %-) ). Sprawdziłam przepisy z działu Kuchnia, ale tam bardziej wychodzi sernik na zimno, a Ty chyba robisz odżywka + żelatyna? [...]
Dobry pomysł z tą dużą szufladą, będe o tym pamiętać. Niestety moja kuchnia jak na razie jest mała bo ma tylko 5,5 m2, więc dużo szafek się nie zmieści, ale jest pomysł wyburzenia ściany i jej powiększenia ;] (ale to jeszcze musze przemysleć bo nie wiem czy w 1,5 miesiąca się wyrobię z tym remontem). No szafka na wino raczej mi zbędna, w [...]
Czy mozemy pić ocet jabłkowy domowy ? jest tam cukier, ale to chyba jak przy produkcji kombuchy ulega fermentacji, jesli tak to wkleję przepis do działu kuchnia
[...] - tak uzyskasz chłodzącą granitę. Wymieszana z serem feta będzie świetnym dipem do warzyw. Ma właściwości uspokajające, pomaga przy bezsenności. Doskonałe zioło do herbaty, ale też do ciasteczek. Wraz z koprem, bazylią, tymiankiem stanowi ciekawą mieszankę do dań z mięsa i ryżu. http://kuchnia.wp.pl/fototematy/385/12/1/przyprawy-na-zdrowie.html
ziuta - makówki to tradycyjna świąteczna śląska potrawa. Gotuje się mielony mak ( można na mleku lub na wodzie) z bakaliami, i potem w misce układa się warstwę bułki " weka" przykrywa warstwą maku... i tak na zmianę...górę sypie się kokosem... podaje się na zimno .. pyyyycha http://www.rysch.com/kuchnia/images/makowki.jpg
Kaczucha klasycznie, pieczona z dużą ilością majeranku, może być z jabłkiem, czy żurawiną. Koniecznie podlewana od czasu do czasu wytopionym tłuszczem. W przepisach wrzucałam kiedyś przepis. W dziale kuchnia pewnie też kilka znajdziesz. :D Dzieki wielkie za błyskawiczną odpowiedz :D zaraz poszukam :)) Pozdrawiam!
Ja tak apropo tego czosnku jeszcze.. :-D Ostatnio ogladalam program 'kuchnia gordona ramsaya' i on tam wlasnie pokazywal ten Wasz pieczony czosnek ;-) on piekl go w calosci w lupinach, cala glowke zawinal w folie aluminiowa - po wyjeciu z piekarnika odcinal nozem spod glowki czosnku - tak na plasko (ta czesc z korzeniem) i lapiac za ten ogonek [...]
Oczywiscie za takie ciastka placi sie za firme, opakowanie, sprowadzenie itd, a ciastka takie mozna zrobic samemu z platkow owsianych, dodac kakao, jajka i bedzie to napewno lepsze rozwiazanie- kuchnia sfd :)
takie pytanie, średnio związane z kuchnią, chociaż może troszkę. Czy lejdis dopuszczają wypicie mleka z czosnkiem i miodem(staram się nie brać lekarstw dopóki naprawdę nie muszę, w sumie i tak niczego nie mam w domu) jak zaczyna brać choroba? Czosnkowi ufam ;)
był taki przepis na wędlinę z indyka na kuchnia sfd - on jest na kuraka ale nieco niżej masz indyka http://www.sfd.pl/Domowa_w%C4%99dlina_z_piersi_kurczaka-t869519.html Agnes moja kasza jak gotuję to się bardzo pieni, a jest eko z dobrego źródła więc sądzę że tak ma być ;) Zmieniony przez - palmer w dniu 2013-03-18 17:28:49
A ja mam pytanie z innej beczki - ktore mieso moze byc mniej szkodliwe? Sklepowy kurak czy wolowina? Jadlam sporo kuraka (napisali, ze nie karmiony hormonami i antybiotykami), ale teraz doczytalam na forum, ze w karmie podaje sie im soje. Czy wolowina jest mniejszym zlem w takim razie? (Sorry, jesli to zly temat, ale zwiazany z kuchnia troche:P)
[...] i antybiotykami), ale teraz doczytalam na forum, ze w karmie podaje sie im soje. Czy wolowina jest mniejszym zlem w takim razie? (Sorry, jesli to zly temat, ale zwiazany z kuchnia troche:P) O, podłączam się do pytania :-) jem kurczaka na potęgę, a wołowinę bardzo rzadko niestety. PS Przepraszam za przepis, jestem na forum od niedawna i chciałam [...]
od wczoraj stoi.dzis u wujasa szaleje.no i chate ogarniam tak pi razy drzwi.miałem dziś jechac se w p***u ale zostane w chacie do jutra bo mchem by mi kuchnia zarrosła.uroki remontu i życia kawalerskiego.no i wczoraj wpadłem na pomysł sufitu podwieszanego żeby fresk oswietlał.ale zobaczyłem inne bajery i sie zastanawiam%-)
[...] taki niewinny zarcik ;-) babcia ma prawie 90 lat, kiepsko widzi to pewnie nawet nie zauwazy co mam na talerzu |-) Poprostu bylam ciekawa jak sobie radzicie :) Moze macie jakies sprawdzone przepsisy do polecenia? Ja ostatnio znalazlam pierozki z maki gryczanej na blogu zdrowa kuchnia sowy ale obawiam sie ze to wyzsza szkola kuchennej jazdy }:-(
W nawiązaniu do tego co napisała hasa, to gdyby być takim zupełnie dokładnym, to wytopiony tłuszcz powinno się odjąć, jeśli nie masz go zamiaru zjeść. Ale nie ma co popadać w zbędną paranoję. To i tak szacunkowe dane. Jak pisze Obli ... kuchnia to nie apteka |-). Wcinaj na zdrowie przyjmij, że ma 140g i juz.