[...] to wyjmuje mięso i wrzucam do tego wegle jakie tam chcesz żeby się nasaczyly, ewentualnie możesz spróbować mieszanki chińskiej bądź innych mrożonych warzyw. Na Sfd w kuchni też jest sporo przepisów bo w sumie te co mam na kompie brałem z działu odżywianie ale aktualnie nie mam kompa przy sobie Zmieniony przez - daniel98765 w dniu [...]
Tu nie ma co poprawiać. Ty musisz sama napisać to od nowa. Wejdź w myślach do kuchni i zrób menu na jeden dzień kiedy jesz wyłącznie nieprzetworzone produkty - albo przetworzone przez Ciebie. Wrzuć tutaj takie hipotetyczne menu - dopiero będzie co poprawiać. Mają być: owoc, warzywa, pestki/orzechy, oliwa/awokado, ryba/kurczak/indyk/jaja/inne [...]
Czasami wystarczy zapytać na kuchni o skład posiłku i gramaturę. Oni to wiedzą bo muszą dzielić mniej więcej po równo na talerze. Jeśli jesteś na masie nie widzę problemu aby zwyczajnie podrzucać produkty spoza tego co dostaniesz. A jak na redukcji... jedz to co Ci dadzą, aktywność w ciągu dnia podbij do maxa i licz na to że będziesz w deficycie :D
[...] ma sens, generalnie dobrze zbilansowana dieta załatwia sprawę więc jeżeli nie napiszesz co jesz i ile to ciężko będzie cokolwiek doradzić a 70% udanej redukcji to praca w kuchni ;-) napisz więcej, dużo więcej o tych 3 miesiącach i planie na przyszłość to dostaniesz więcej wartościowych podpowiedzi, nikt gotowca Ci raczej na tacy nie poda, ale [...]
w którym dziale zamierzasz założyć to nie ma różnicy, możesz tutaj bo nazywa się "odżywianie i odchudzanie", możesz w trneingu dla początkujących, a możesz i w sportach walki, a np. kolega georgu swój prowadzi w kuchni
Zacznij od policzenia zapotrzebowania dostosowanego do Twojej aktywność, w kolejnych linkach masz informację jak dobierać produkty, przepisy na urozmaicenie diety znajdziesz w Kuchni SFD. http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. [...]
Jak się ma takich przyjaciół to wrogów nie potrzeba ;) super rozpiska jeśli ktoś ma czas żeby siedzieć od rana do nocy w kuchni i liczyć wszystko co do jednej dziesiątej grama
[...] brzucha bywa meczące. Jak co to ważę 78 kg przy wzroście 185cm. Tutaj nie trzeba specjalnych ćwiczeń, mięśnie brzucha po pierwsze muszą być dobrze zbudowane czyli mieć odpowiednią masę, a po drugie muszą być odsłonięte czyli musisz mieć odpowiedni poziom bf. Pierwszą rzecz budujesz na siłowni w okresie masowym, a drugą dopieszczasz w kuchni.
to że w nazwie jest spalacz nie znaczy, że to magiczny środek na spalanie tłuszczu, podstawa to dieta, bo chudniemy w kuchni, do tego trening siłowy i ewentualnie można myśleć o spalaczu, ale przy 50kg i 170cm wzrostu to raczej masa jest wskazana :-P
Mistrzu, jeśli Ty nie rozróżniasz treningu dedykowanego pod siłę/hipertrofię to co Ty robisz w dziale dla zaawansowanych? Pyskujesz a nadajesz się do sprzątania. Wiesz chociaż co to jest regresja? Robisz serie zasadnicze, zrzucasz ciężar i dajesz do oporu - to jest regresja. Regresja sposobem progresji ciężaru? Wiesz chociaż co znaczą terminy [...]
[...] izolację to wiadomo że w izolacji możesz dorzucić stały ciężar w seriach na więcej repsów... Jak to od celu? Wiadomo lepsze efekty. A czy to masa czy dedykacja decydujesz w kuchni. Mocno objętościowego treningu nie jest łatwo zrobić na redukcji, progres siłowy na ujemnym bilansie też jest cięższy bo poziom bf spada a wtedy ciężej o rekordy. Jak [...]
Zacznij od policzenia zapotrzebowania dostosowanego do Twojej aktywność, w kolejnych linkach masz informację jak dobierać produkty, przepisy na urozmaicenie diety znajdziesz w Kuchni SFD. http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. [...]
Do redukcji tkanki tłuszczowej nie wystarczy jeździć rowerem. Co więcej 20km rowerem na tu marginalne znaczenie dla bilansu kcal, a to właśnie na niego powinieneś zwracać uwagę, także zacznij od policzenia zapotrzebowania dostosowanego do Twojej aktywność, w kolejnych linkach masz informację jak dobierać produkty, przepisy na urozmaicenie diety [...]
[...] do dobrego jedzenia, świeżych składników, niecodziennych smaków i Kraju Kwitnącej Wiśni. Chcieliśmy stworzyć miejsce, w którym odnajdą się zarówno pasjonaci azjatyckiej kuchni, jak i osoby, które swoją przygodę z sushi dopiero zaczynają. Wszystkie dania przygotowywane są z najwyższą starannością przez doświadczonych Sushi Masterów. Wierzymy, [...]
Jasne, sam często robie sobie domowe burgery. Mięsko, bułka, warzywa, sos tez mozna samemu zrobic. Podobnie z kebabem. Możliwości jest pełno, więc kreatywność w kuchni i smacznego.