[...] ilości wody przez około 20-25 minut. Ryż gotować wg instrukcji na opakowaniu, przed podaniem polać oliwą z oliwek. Do wody, która pozostanie po gotowaniu mięsa dodać koncentrat pomidorowy i przyprawić pieprzem oraz papryką - otrzymamy w ten sposób sos (trzeba uważać, by nie przesadzić z ilością wody) Czerwoną paprykę pokroić w paski i [...]
[...] gorzki ból ciężkiej pracy fizycznej, 30min a obiedzie była, już glodna8-O Banana z twarogiem zjadłam, jak wróciłam z biegania, tylko nie bijcie@-| Miska: Warzywa:papryka żółta, pomidor, kalafior Przyprawy:cynamon, majeranek, koncentrat pomidorowy, pieprz czarny, sól Napoje: woda, pu erh /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/9bf765d7026b49db8183d3bc7346f224.png
[...] uzmysłowić iż Pure American to nie same białko sojowe (ani też proporcjonalna większość) o czym świadczy chociażby etykieta która mówi że pierwsze miejsce zajmuje w składzie koncentrat białek serwatkowych i to właśnie on jest składnikiem wiodącym Prawdą jest że omawiany produkt białkowy nie jest czystym WPC i jest to oczywiste gdyż zamysł przy [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] z ww) w zaleznosci czy dzien treningowy czy nie co do samej diety: 1. zamien kukurydziane na owsiane i serek na jajka (wtedy orzechy mozesz przeniesc do innego posilku bo tu tluszcze z jaja beda juz ) 2. ok 3. ok 4. i 5 za duzo chleba i twarogu 6. to jest koncentrat a na noc wolno wchlaniane bialko potrzebne np. twarog z poprzednich posilkow
http://www.sfd.pl/sklep/Koncentraty_WPC-k162.html tu masz listę WPC. Sam skrót pochodzi z angielskiego "whey protein concentrate" Czyli koncentrat białka serwatki. Zawartość białka wynosi powyżej 60% do 80%. Powyżej tego mamy WPI czyli Izolaty ;)
Izolat i koncentrat białka serwatki kazeina micelarna - to białka zwierzęce idealnie budują masę. To najtrudniejszy i najważniejszy okres przed startem, to sprawa indywidualna i niestety nie mogę jednoznacznie napisać, dopiero kiedy wiem jak wyglądały przygotowania i wiem coś o danej osobie mogę coś więcej powiedzieć...
http://www.sfd.pl/sklep/Koncentraty_WPC-k162.html tu masz listę WPC. Sam skrót pochodzi z angielskiego "whey protein concentrate" Czyli koncentrat białka serwatki. Zawartość białka wynosi powyżej 60% do 80%. Powyżej tego mamy WPI czyli Izolaty ;) Czyli takie 20g białka to jest powyżej 80% dziennego zapotrzebowania? Tak mam to rozumieć? Taki [...]
[...] znacznie lepiej tolerowany przez osoby mające problem z nie trawieniem laktozy obecnej w produktach mlecznych. Składniki: Koncentrat białek serwatkowych, ultrafiltrowany koncentrat białek serwatkowych, izolat białek serwatkowych (filtrowany metodą cross-flow), izolat białek serwatkowych (izolowany metodą chromatografii jonowymiennej), [...]
[...] suplementować, żeby temu zaradzić? Po wyżej wymienionym incydencie radykalnie zmieniłem dietę (6 posiłków dziennie, zbalansowana wartość kaloryczna), zacząłem regularnie pić koncentrat białkowy z Olimpa i zacząłem brać również Thermo Speed i L-Karnitynę. Dorzuciłem też BCAA Xplode. Sądzicie, że to dobry zestaw? Powinno pomóc? W starych zapasach [...]
Sos pomidorowy polecam robić na bazie pomidorów (samemu parzone i krojone, potem duszone) lub pójść na łatwizne i kupić w Biedro puszke pomidorów krojonych bez skórki. Wtedy koncentrat można użyć tylko jako dodatek. Do tego oregano, bazylia, czosnek, oliwa + thai chilli albo inna i jest bosko ;)
W zasadzie większość np. keczup, musztarda, chrzan, koncentrat pomidorowy, tylko w umiarkowanych ilościach. Polecam np. koncentrat rozcieńczyć z wodą, do tego przyprawy i zioła i prosty niskokaloryczny sos gotowy. ;-)
ketchup zawiera małe ilości cukrów prostych, lepszy by był koncentrat pomidorowy. Sosy na bazie jogurtu naturalnego dużo kalorii nie mają, a dużo można właśnie na jogurcie wymyślić. Dział Kuchniasfd zaprasza, są tam przepisy na sosiki.