[...] są w supementach:) a przeoczyłeś to: "..: Występowanie L-glutaminy :.. L-glutamina występuje w prawie wszystkich białkach. Sczególnie duże ilości zawiera gliadyna (31%), kazeina (24%), białko serwatkowe (7%), białko z kukurydzy i z soi (6%). Kwaśny glutamian sodowy często jest stosowany jako przyprawa. " (((:Mod Forum Elektronika:)))
[...] dowiedzialem powinienem zazywac bialko z "NitroTECH",albo "HiTech" i nie wiem ktora lepsza bo poza tym jest jeszcze oferowane wiele innych. A co do glutaminy to radza mi "kazeina" lub cos takiego a el czytam ze ona to praiwe nic nie daje . WIec moja prosba jest taka zeby ci co przezytaja ten artukul czyli wy mili koledzy kazdy od siebie [...]
David15, jesli chodzi o bialko wiec to najlepsze jego zrodla to:piersi kurze,indycze,tunczyk i inne ryby,twarogi, serki wiejskie, wolowina,jaja,odzywka. Mleko niekoniecznie, sporo cukru a do tego kazeina i tluszcz. Pozdrawniam ***Moderator Działów : Dla Zupełnie "Zielonych" & Fitness***
David15, jesli chodzi o bialko wiec to najlepsze jego zrodla to:piersi kurze,indycze,tunczyk i inne ryby,twarogi, serki wiejskie, wolowina,jaja,odzywka. Mleko niekoniecznie, sporo cukru a do tego kazeina. Pozdrawniam ***Moderator Działów : Dla Zupełnie "Zielonych" & Fitness***
[...] dni przerwy, zwiększając w tym czasie spożycie węglowodanów do takiego poziomu, jak w sezonie postartowym 9. KAZENIA POŻĄDANA Ostatnie wyniki badań pokazują, że kazeina przewyższa serwatkę pod względem utrzymania masy mięśniowej podczas stosowania diety. Stosowanie białka na bazie kazeiny w dwóch posiłkach w ciągu dnia powinna [...]
[...] produkcji energii)jest niższa niż pierwotnie uważano na podstawie BV. Kazeina natomiast trawi się wolniej dlatego jej aminokwasy są wykorzystywane w większym stopniu.I choć kazeina ma niższy BV to stopień wykorzystanie jej białka jest równie dobry jak serwatki gdyż jest trawiona i wchłaniana w tempie które nie jest za szybkie dla metabolicznej [...]
Nie. Kazeina nie jest trawiona i zamieniana na energie, lecz jest gromadzona jako substancji zapasowa. ***Moderator Działów : Dla Zupełnie "Zielonych" & Fitness***
[...] glutaminowy a aminokwas L-glutamina. ..: Występowanie L-glutaminy :.. L-glutamina występuje w prawie wszystkich białkach. Sczególnie duże ilości zawiera gliadyna (31%), kazeina (24%), białko serwatkowe (7%), białko z kukurydzy i z soi (6%). Kwaśny glutamian sodowy często jest stosowany jako przyprawa. ..: Działanie antyoksydacyjne u [...]
[...] organizmu składniki. Można by żyć prawie samym mlekiem. Z trzech rodzajów białek, jakie znajdują się w mleku, najważniejsza jest, ze względu na wysoką wartość biologiczną, kazeina. Występuje ona pod postacią kazeinianu wapnia, zawiera liznę i kwas glutaminowy. Inne białka mleka-albuminy są podstawowym budulcem naszych tkanek. 20. TOFU Tofu jest [...]
lepszym napojem potreningowym jest np. isostar. Mleko jest bardzo wartościowe, ale czesto spotykam sie z teoriami ze kazeina nie jest trawiona przez żołądek dorosłego człowieka Moderator działów Sporty Ogólnorozwojowe & Dla Zupełnie "Zielonych" Instruktor JUDO
laktozy to raz. A kazeina to dwa - od razu wedruje i zasila tluszcz podskorny. Na mase w racjonalnych ilosciach mozesz spozywac. Na rzezbe odpada. ***Moderator Działów : Dla Zupełnie "Zielonych" & Fitness***
Z tym mlekiem to radzę uważać, bo zawarta w nim kazeina powoduje odkładanie tłuszczu podskórnego (przy produkcji sera kazeina jest odciągana, gdyż służy do tuczu cieląt ). Były o tym wątki na Odżywianiu.
ave Zak jeśli jescze nie jechałeś na żadnym suplemencie, to nie łącz od razu wszystkich na raz. tutaj Acid ma rację - nie odrazu Rzym zbudowano. Na początek wystarczy kreatyna, gainer (w Twoim przypadku, bo jesteś chudy), i dużo dobrego żarcia. widocznie masz dobry metabolizm, więc aby Ci sam brzuch nie rósł od ilości jedzenia, dobieraj produkty [...]
[...] a aminokwas L-glutamina. ..: Występowanie L-glutaminy :.. L-glutamina występuje w prawie wszystkich białkach. Sczególnie duże ilości zawiera gliadyna (31%), kazeina (24%), białko serwatkowe (7%), białko z kukurydzy i z soi (6%). Kwaśny glutamian sodowy często jest stosowany jako przyprawa. ..: Działanie antyoksydacyjne u [...]
' Ciekawe jest natomiast to że, w swietle tego co zacytowałeś ( czy mógłbyś jeszcze podać zródło a najlepiej opisać okoliczności tego badania ), kazeina wywiera jednak pozytywny wpływ na nasze mięśnie. Tu masz linka:http://www.kulturysta.of.pl/ ' Cytat z tego linka: ' Twierdzenie jakoby po mleku kulturyści nabierali delikatnego wyglądu [...]
[...] to jest to. Mleko ludzkie właśnie ma przewagę białka serwatkowego. Ponieważ mleka w proszku dla dzieci mogą być również bogate w kazeinę (po obróbce w wysokiej temperaturze kazeina robi się strawniejsza), trzeba poczytać, co jest napisane na etykietach - oczywiście bardziej serwatkowe jest o wiele lepsze. Przypuszczalnie stara dobra Humana jest [...]
[...] uważasz iż jest ono tak wartościowe (gdzie można kupić i za ile - będę wdzięczny za info) Ciekawe jest natomiast to że, w swietle tego co zacytowałeś ( czy mógłbyś jeszcze podać zródło a najlepiej opisać okoliczności tego badania ), kazeina wywiera jednak pozytywny wpływ na nasze mięśnie. Tu masz linka:http://www.kulturysta.of.pl/ Pozdrawiam
'Proteina w mleku krowim ma inny skład niż mleko ludzkie i jest słabo przyswajana przez człowieka. Podstawowym typem proteiny w krowim mleku jest kazeina. Wg. Dr. Christophera, krowie mleko zawiera dwudziestokrotnie więcej kazeiny niż mleko ludzkie, co czyni środki odżywcze zawarte w krowim mleku trudnymi (jeśli nie niemożliwymi) do przyswojenia [...]
W sumie to działa bardzo anabolicznie, jednak istnieje ryzyko utycia gdy się stosuje duże ilości.Niektórzy w klubie twierdzą też że są o wiele lepsze przyrosty, lecz nie zawsze tak szybko jakby się chciało A pozatym już ci pisałem, Kazeina nie wystarczy musisz serwiować organizmowi odpowiednie aminokwasy a nie całe łańcuchy białek które i tak [...]