[...] idealny posiłek, również tłusty, ale moim zdaniem dużo lepszy od parówki, pozatym do tego dochodzi jakas sałatka, ogórek, pomidorek, często kapusta... A co do batonów to Sachem ma rację.. W fabryce maja dużo większe pole do popisu... To brązowe to karmel, czekolada, czy..... ughhhhh hardcore Zmieniony przez - Ripper14 w dniu 2005-01-22 22:49:40
jak najbardziej mogę polecić i nie tylko ja, bo wielu innych też, a smaki to już zależy co kto lub, jadłem już kilka i dla mnie najlepszy był karmel ;)
[...] jak roślina i sprzedawany, ewentualnie TYLKO pozbawiony łupiny chleb to porsukt wysokoprzetworzony, gdzie często dodawane bądź zawiera są takie rzeczy jak : guma guar emulgatory regulator kwasowości mąka pszenno-słodowa słód jęczmienny cukier karmel gluten pszenny tłuszcz roślinny substancje konserwujące
[...] zrodla ww takie jak wlansie kasza czy ryz paraboliczny Makaron jak juz to razowy lub z pszenicy drum. Chleb razowy bez maki pszennje i dodatkow niepotzrbnych taich jak karmel. A co do pozosltalych zrodel ww to wlasnie: Ryz-brazowy/paraboliczny. kasza jeczmienna/gryczana/kus kus. makaron razowy lub pszenicy drum.. nie koniecnzi emusi to byc [...]
Najbardziej razowy z razowych. Jak masz taką opcję, to nawet się nie zastanawiaj. A karmel to CUKIER, który służy do barwienia chleba, który udaje razowy.
WItaj:) Najlepiej ograniczyc spozycie chleba do minumum, skup sie na innych lepszych zrodlach WW jak ryz brazowy/paraboliczny, kasze gryczana/jeczmienna/kus kus, makaron razowy/z maki durum,platki owsiane. no i na koncu dobrej jakosci CHLEB RAZOWY bez zbednych dodatkow jak np.maka pszenna,karmel itp.
[...] – słodycze, syropy, napoje gazowane, wiele przetworów, gdzie cukier służy jako środek konserwujący, dlatego należy wystrzegać się produktów zawierających cukier ukryty pod różnymi nazwami: syrop glukozowy, sacharoza, karmel. OGRANICZ sie do tych produktów a tłuszczyk ładnie sie spali z czasem. Mam nadzieje ze pomogłem :D. pzdro
Biore karmel 120 odbiór osobisty :-) EDIT 1: Dobra może być czeko-migdał %-) EDIT 2: @ poszedł %-) Zmieniony przez - Jajek125 w dniu 2012-03-07 16:42:18
dam za 128 z wysylką ;) poki co zostaly zarezerwowane smaki orzech-czeko i karmel. zostal czeko-migdał-rocky road. no chyba, ze ktos z zainteresowanych tamtymi sie nie zjawi na odbiorze osobistym :)
nożem zbierz :) duzo zalezy od transportu i obchodzenia sie z batonem bo jak byly dobrze transportowane to sa nieruszone mi sie czesto zdaza ze klienci biora w reke macaja, duszą i po otworzeniu sie dziwia ze karmel sie porozlewał :D Zmieniony przez - PePoNeNt w dniu 2011-07-03 11:49:22
[...] mąka pszenna 17,0%, sól, suszone warzywa 10,2% (pomidor, cebula 3,6%, czosnek 2,1%), aromaty (z pszenicą, soją), tłuszcz palmowy, cukier, ekstrakt drożdżowy, barwnik (karmel), przyprawy, kwas (kwas cytrynowy), olej słonecznikowy Sos robimy sami - albo dusząc mięso (no pierś z kury się tu nie sprawdzi), samo lub z warzywami, z passaty, z [...]
wole unikać niektórych substancji słodzących,szczególnie E951-(aspartam) a tak przy okazji - Inne składniki odżywki: * wodorowęglan sodu, * kwas jabłkowy, * aromaty, * karmel, * acesulfam K, * cyklaminian sodu, * sacharynian sodu. pozdr.
[...] tłuszczy, tutaj ściąga z czego korzystać http://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE%2C_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135648.html#post1, bułki razowe często też mają karmel, tutaj ściąga http://www.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY%2C_jakie_wybiera%C4%87_-t1135388.html Wrzucaj pojedyncze skłądniki, nie kotlet bez panierki, tylko np. schab bez [...]
zgadza się tam gdzie w składzie widnieje karmel i bułka jest lekka i brązowa znaczy że jest fałszowane, kolor musi być brunatny nie brązowy i pieczywo musi być ciężkie
[...] @bartosz1991 dzieki za rade może spróbuję z migdałami, co do odżywki to na tą chwilę używam o smaku szarlotki (raczej średnia w smaku), ale mam też słony karmel i parę innych o smakach orzechowych ;) . Zmieniony przez - Gatlin w dniu 2018-08-01 13:07:59 Zmieniony przez - Gatlin w dniu 2018-08-01 13:10:36 radze Ci zmienic [...]