[...] z pożywienia. Gdy trenujesz intensywnie uszczuplasz zapasy glikogenu, Twój organizm je uzupełnia z pożywienia. Abyś spalał tkankę tłuszczową, musisz spalać więcej kalorii niż spożywasz, czyli musisz być w deficycie kalorycznym. Niestety samo spożywanie zdrowych produktów nie przyniesie utraty na wadze, jeżeli nie będziesz jadł mniej [...]
[...] kalorycznego jest rzeczywiście taka jaką Tobie wyszła, to policzyłeś je błędnie. Wynik, który podałeś to prawdopodobnie podstawowa przemiana materii BMR, czyli ilość kalorii niezbędna dla prawidłowego funkcjonowania organów wewnętrznych, bez jakiejkolwiek aktywności fizycznej. Aby policzyć zapotrzebowanie kaloryczne należy dodać do tego [...]
[...] Jeżeli będziesz jadł poniżej swojego zapotrzebowania kalorycznego, to stracisz sporo mięśni jak i trochę tkanki tłuszczowej. Będziesz szczupły z brzuszkiem. Organizm czerpie energię z kalorii jakie dostarczamy mu wraz z pożywieniem oraz z zapasów tkanki tłuszczowej i również z mięśni w określonych sytuacjach. Może rozwiń bardziej swoją myśl.
[...] jadł poniżej swojego zapotrzebowania kalorycznego, to stracisz sporo mięśni jak i trochę tkanki tłuszczowej. Będziesz szczupły z brzuszkiem. Organizm czerpie energię z kalorii jakie dostarczamy mu wraz z pożywieniem oraz z zapasów tkanki tłuszczowej i również z mięśni w określonych sytuacjach. Może rozwiń bardziej swoją myśl. chodzi mi o [...]
[...] bilansie ujemnym, a mamy luty to Twoj metabolizm moze byc juz delikatnie mowiac zajechany. tarczyca moze lekko obnizyla swoja aktywnosc i konieczne jest podbicie po prostu kalorii. moze byc rowniez tak ze przyszedl takie moment, gdzie trzeba zacisnac zeby i robic swoje:-) tez tak bywa w koncowych etapach redukcji, jednak za malo mamy danych by [...]
[...] z pożywienia, gdyż jedząc mięso/ryby/jaja/twarogi dostarczamy poza białkiem witaminy i minerały oraz niezbędne tłuszcze. Zachęcam do obliczenia swojego zapotrzebowanie z wzoru poniżej: http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne. A następnie sprawdzić czy ilość kalorii w rozpisce zgadza się z wyliczeniami i celem.
1. WIEK:33 2. WAGA:100 3. WZROST:180 4. WYMIARY: -biceps: -klatka: -udo: -talia: 5. STAŻ NA SIŁOWNI: 6 msc 6. DIETA:1500 kalorii -białko: -węglowodany: -tłuszcz: 7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: 4 tygodnie testosteron propionat 8. TRENING: 4 x w tygodniu 9. CEL CYKLU: redukcja masy 10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA: [...]
[...] gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża.
[...] masa to dodajesz ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów
Oblicz na nowo zapotrzebowanie kaloryczne wraz z aktywnoscią fizyczną i od tego odejmij, bo jak liczysz że maszyna Ci pokaże że spaliłęś 600 kalorii to się mylisz ze ona prawde pokazuje
Myślę, że poziom tkanki tłuszczowej jeszcze nie pozwala na budowę dobrej jakości masy mięśniowej. Najlepiej zredukować go jak najniżej, po to, aby później budować lepszej jakości mięśnie. Z reguły około 12 procent tkanki tłuszczowej, gdy widać mięśnie brzucha lub przynajmniej ich zarys wystarczy. Polecam poczytać więcej informacji na ten temat w [...]
[...] korzystania z kalkulatorów, które obliczą dla nas odpowiednią wagę i nie tylko - dostęp do dziennika pomiarów - dostęp do dziennika treningowego, w którym zapisywać możemy, jak przebiegł nasz trening - dostęp do dziennika żywieniowego, gdzie możemy monitorować ile zjadamy kalorii. Zdecydowanie warto wybrać serwis : https://potreningu.pl/
[...] zarys mięśni brzucha – co daje Ci zielone światło na budowanie masy mięśniowej. Pamiętaj jednak, aby odpowiednio zbilansować swoją dietę i nie stosować z dnia na dzień wysokokalorycznych diet, gdyż szkoda zalewać się tłuszczem i niszczyć tak dobre fundamenty pod budowę muskulatury.Nie baw się w wysokie nadwyżki , tylko z głowa dodawaj kalorii .
Nie wiele informacji podałeś .Dobór strategii wychodzenia z redukcji zależy od wielu czynników, spośród których szczególnie istotna jest głębokość deficytu kalorycznego – jeśli jest on dość duży, korzystnie jest od razu dorzucić większą dawkę energii niż dodawać po kilkadziesiąt kcal na tydzień. Zbyt daleko posunięta ostrożność w dodawaniu kcal [...]
Myślę, że poziom tkanki tłuszczowej jeszcze nie pozwala na budowę dobrej jakości masy mięśniowej. Najlepiej zredukować go jak najniżej, po to, aby później budować lepszej jakości mięśnie. Z reguły około 12 procent tkanki tłuszczowej, gdy widać mięśnie brzucha lub przynajmniej ich zarys wystarczy. Polecam poczytać więcej informacji na ten temat w [...]
[...] gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża.
Dziękuję za odpowiedź i już biorę się za prawidłowe liczenie kalorii. BMR=869+1131-137+5=1868 TEA=4X90X9+4X130=3760/7=537 BMR+TEA=1868+537=2405 2405+500=3195kcal Redukcja=3195-500=2695kcal Białko=2.5x87=217g=870kcal Tłuszcze=2695x30%=808kcal=89g Węglowodany=1017kcal=254g Bardzo prosze o sprawdzenie czy poprawnie wyliczyłem zapotrzebowanie. [...]
[...] przynajmniej ich zarys, pozwala osiągnąć taki cel. Z kolei 15 procent powinno sugerować nam konieczność redukcji tkanki tłuszczowej. https://www.sfd.pl/Body_fat__znaczenie_w_budowaniu_masy_mi%C4%99%C5%9Bniowej-t1132868.html Wyliczenia zapotrzebowania kalorycznego wydają się sensowne. Odejmij około 300 kalorii i od tego wyniku zacznij redukcję.
[...] raz w miesiącu zdjęcia sylwetki (przód, tył, bok). Ważne żeby były wykonywane w tej samej pozie, odległości, świetle i bieliźnie. Warto również wkleił kilka przykładowych dni diety do sprawdzenia uwzględniając mniejszy ujemny bilans kaloryczny, a nie aż 500 kalorii. Produkty wrzuć przed ich obróbką. Kilka dni w celu sprawdzenia urozmaicenia.