[...] dużo błonnika trzeba wprowadzać stopniowo, przyzwyczaić do nich organizm – zbyt gwałtowna zmiana diety powodować może bóle brzucha i wzdęcia. Warto wiedzieć, jakie substancje zawarte w pożywieniu sprzyjają opróżnianiu jelit, a jakie powstrzymują jego opróżnianie. * Opróżnianiu jelit sprzyjają: czarny chleb, surowe warzywa i [...]
[...] pytać. Co powoduje, że czujemy się syci? To co jemy i jak dużo jemy ma wpływ na nasze samopoczucie i zdrowie. To oczywiste stwierdzenie. Ale warto zadać sobie pytanie jakie składniki pożywienia powodują, że czujemy się nasyceni i dlaczego wiele osób przejada się. Jedzenie zaspokaja poczucie głodu oraz zapewnia dostarczenie niezbędnej dla [...]
mógłbyś dać jakieś przyklady ? szukam w necie jakie produkty zawierają ww złożone i nie mogę tego znaleźć. i pytanie jeszcze, czy produkty z ww złożonymi mają w sobie dużo błonnika ?
[...] od tego cierpi twoje ciało - zawsze możesz odejść. W innych zawodach też ludzie podejmują ryzyko różnego rodzaju, również zdrowotne, dla pieniędzy albo innych korzyści, jakie mają z takiej pracy. ALE NIKT NIKOGO NIE ZMUSZA, BY ZOSTAŁ ZAWODOWCEM. Dodatkowo - amatorzy, zachowujący się jak zawodowcy, EKSPLOATUJĄCY swoje ciała - też to robią [...]
[...] miesien co 5-7 dniach.To ,co jest tu napisane nie jest zadna wyrocznia,ale te wytyczne,ktore w moim przypadku sie sprawdzaja,uwidaczniaja jednoczesnie ogromne roznice,jakie isnieja miedzy nami. 10 Zasada Zadnych cwiczen wydolnosciowych w okresie postartowym Lubie podkreslic,ze trening silowy na granicy mozlwosci spala wiecej kalori niz [...]
[...] pracy trzustki to był u mnie kiedyś jakiś niby profesor z norwegi i się go spytałem czemu mam taki trądzik a on wtedy mi powiedział że mam przeciążoną trzustkę (zrobił tam jakieś badanie ) no ale wtedy to mu nie wierzyłem =================================================== Jako ciekawostkę dodam jeszcze Chińscy lekarze naturaliści, patrząc [...]
[...] poniżej 20 świadczą o niedowadze, która często wymaga leczenia. Jeżeli okaże się, ze jesteśmy otyli istotne jest również ocenić jaki typ otyłości reprezentujemy, czyli jakie jest rozmieszczenie tkanki tłuszczowej w naszym organizmie. Z uwagi na rozmieszczenie tkanki tłuszczowej otyłość dzielimy na tzw. męską, czyli androidalną (inaczej [...]
[...] która powoduje hiperinsulinemię. Jeśli ktoś ją ma, to może brać tyle wapnia ile chce, a i tak wydali go razem z moczem. Insulina jest jednym z pierwszych hormonów, jakie pojawiły się w organizmach żywych i jak już wspomniałem przy okazji genetyki, reszta została zbudowana na tym, co było się wykształciło pierwotnie. Tak więc, wszystkie [...]
[...] że powodował kolkę bo krew popłynie do mięsni 12-13 - lunch - jakis owoc np 2 jablka Brakuje tłuszczu, dodaj oliwę z oliwek/olej lniany, tran. Jest możliwośc abyś dała tu jakieś białko? Mięso/jajka/mleko? kolo 13 - 14 ide do pracy 15-15:30 obiad - jakas zupa lub ryz z miesem - kuchnia tajlandzka kolo17:30 - 18 podwieczorek - cos slodkiego albo [...]
[...] gra fundamentalną rolę: chodzi o okres rozwoju mózgu płodu i noworodka. Mózg zbudowany jest między innymi z wielonienasyconych kwasów tłuszczowych analogicznych do tych, jakie spotyka się w mięsie pewnych ryb. W okresie jego rozwoju szczególnie ważna jest dostępność dwóch pod-stawowych rodzajów kwasów tłuszczowych: kwasu linolowego i [...]
[...] dziennie, czy to wystarczy ? 5. Przykładowy rozkład posiłków w ciągu jednego dnia na masę. 6. Przykładowy rozkład posiłków w ciągu jednego dnia na rzeźbę . 7. Ile i jakie płyny przyjmować ? 8. Co jeść po treningu ? 9. Kończę trening o 21 a idę spać o 23, co robić ? 10. Ile białka, ile węglowodanów przeciętnie w jednym posiłku ? 11. [...]
[...] z wyjątkiem kolacji, około 600g, w której ograniczam tłuszcze do 10-12. Przyjmując, że nie występują żadne warunki szczególne jak choroby przewlekłe, to w zasadzie jakiegoś większego znaczenia nie powinno to mieć. Czy lepiej jeść częściej, czy więcej w jednym posiłku? Na diecie IF dostarcza się całe dzienne zapotrzebowanie kalorycznie w [...]
[...] jest wiele sposobów obliczania dziennego zapotrzebowania kalorycznego. Poniższy sposób będzie użyteczny dla tych osób co przedtem stosowali dietę masową, ale niestety od jakiegoś czasu nie widzą efektów lub dla tych co chcą trochę poekperymentować. A więc weź ołówek i kartkę i wykonuj następujące kroki: 1. Zsumuj wszystkie kalorie, które [...]
[...] zabezpieczone w szklance) na podgrzewaczu, po czym rano dodaję resztę wrażliwych na temperaturę: pestki dyni, sezam, ziarna słonecznika. To są w zasadzie wszystkie ziarna jakie spożywam w ciągu dnia. Potem bazuje jeszcze na białku konopnym (w okropnie niesmacznym szejku z chlorellą i spiruliną :), ale nie postrzegam go jako stricte ziarna, bo [...]
[...] szpinak, sałata. Jeśli źle tolerujesz te warzywa to możesz zrobić wyciągi olejowe na bazie ziół. 1g (łyżeczka) suszonej bazylii to około 27% RDI, także przelicz sobie jakie mniej więcej ilości bazyli na litr oleju. Witaminy z grupy B... nie wiem jak u Ciebie z tolerancją płatków drożdżowych odżywczych, bo zawierają dość sporo błonnika [...]
[...] z nich nie odpowiada standardom. Po spożyciu żywności bogatej w węglowodany sam spacerek do sklepu ze zdrowa żywnością nie wystarczy, aby spalić ogromne wartości kalorii, jakie wegetarianin dostarcza sobie, opierając swoją dietę wyłącznie o mąkę i warzywa. Nie zrozumcie mnie źle . Uważa- i nie tylko ja- że kulturyści spożywają zbyt mało [...]
[...] antynowotworowe • najlepiej jeść w surówkach, zimą polecane z mrożonek • obróbka cieplna: najlepiej w szybkowarach lub na parze (bo witaminy rozpuszczalne w wodzie) • jakie kupować: o zielonych i delikatnych liściach (stare – gdy żółte liście, zwiędłe; gorzkie) • przechowywać w perforowanych torebkach plastikowych, w lodówce (świeże przez [...]
[...] szpinak, sałata. Jeśli źle tolerujesz te warzywa to możesz zrobić wyciągi olejowe na bazie ziół. 1g (łyżeczka) suszonej bazylii to około 27% RDI, także przelicz sobie jakie mniej więcej ilości bazyli na litr oleju. Witaminy z grupy B... nie wiem jak u Ciebie z tolerancją płatków drożdżowych odżywczych, bo zawierają dość sporo błonnika [...]
[...] glownymi zrodlami protein w tym czasie powinny byc dla nas bialka jaj, chude ryby, piersi z kurczat, i proteiny w proszku(najlepiej serwatka). Nie bede sie rozpisywal jakie funcje pelnia proteiny w naszym organizmie, kazdy powinien wiedziec ze azot pochodzacy z w.w. wchodzi w sklad tkanek, bialka buduja hormony itp. Ponadto taki stosunek [...]
[...] glownymi zrodlami protein w tym czasie powinny byc dla nas bialka jaj, chude ryby, piersi z kurczat, i proteiny w proszku(najlepiej serwatka). Nie bede sie rozpisywal jakie funcje pelnia proteiny w naszym organizmie, kazdy powinien wiedziec ze azot pochodzacy z w.w. wchodzi w sklad tkanek, bialka buduja hormony itp. Ponadto taki stosunek [...]