Aby skutecznie wspomóc nasze wysiłki mające na celu zredukowanie tkanki tłuszczowej, stajemy przed dylematem wyboru preparatu będącego sprostać temu niełatwemu zadaniu. Zależnie od naszych potrzeb oraz determinacji możemy dowolnie sięgnąć od prozdrowotnych środków o powolnym działaniu odchudzającym, aż po nie zawsze bezpieczne [...]
[...] zwiększone wydzielanie insuliny, tzn. więcej kreatyny może zostać w krótkim czasie wchłonięte przez komórki mięśniowe. Obecnie prowadzi się badania mające na celu ustalić, jaka ilość jest optymalna. Większość zaleceń oscyluje w granicach 30-50 gramów (na porcję kreatyny). ..: SPOŻYCIE CUKRU GRONOWEGO MA RÓWNIEŻ WADY :.. Z jednej strony, [...]
zwycięska (300zł) praca użytkownika Skalar. z majowego konkursu SFD.pl. -------------------------------------------------------------- Zacznijmy od najważniejszego czynnika wpływającego na efekty naszej pracy, na wygląd naszego ciała. Jest nim dieta. Odpowiednio rozłożone kalorie w ciągu dnia, odpowiednie proporcje między substancjami odżywczymi [...]
[...] zwiększone wydzielanie insuliny, tzn. więcej kreatyny może zostać w krótkim czasie wchłonięte przez komórki mięśniowe. Obecnie prowadzi się badania mające na celu ustalić, jaka ilość jest optymalna. Większość zaleceń oscyluje w granicach 30-50 gramów (na porcję kreatyny). ..: SPOŻYCIE CUKRU GRONOWEGO MA RÓWNIEŻ WADY :.. Z jednej strony, [...]
[...] zwiększone wydzielanie insuliny, tzn. więcej kreatyny może zostać w krótkim czasie wchłonięte przez komórki mięśniowe. Obecnie prowadzi się badania mające na celu ustalić, jaka ilość jest optymalna. Większość zaleceń oscyluje w granicach 30-50 gramów (na porcję kreatyny). ..: SPOŻYCIE CUKRU GRONOWEGO MA RÓWNIEŻ WADY :.. Z jednej strony, [...]
[...] jedynie życzyć rozumu, bowiem podejmowanie jakichkolwiek działań leczniczo-pielegnacyjnych w takich przypadkach absolutnie mija się z celem. Ale sterydy to nie jedyna rzecz jaka nasila rozwój zmian trądzikowych u osób uprawiających kulturystykę. Bardzo często, wiele młodych ludzi nigdy nie próbowało dopingowej drogi na skróty, a mimo to na ich [...]
[...] zwiększone wydzielanie insuliny, tzn. więcej kreatyny może zostać w krótkim czasie wchłonięte przez komórki mięśniowe. Obecnie prowadzi się badania mające na celu ustalić, jaka ilość jest optymalna. Większość zaleceń oscyluje w granicach 30-50 gramów na porcję kreatyny. Spożycie cukru gronowego ma również wady. Z jednej strony, cukier gronowy [...]
[...] zwiększone wydzielanie insuliny, tzn. więcej kreatyny może zostać w krótkim czasie wchłonięte przez komórki mięśniowe. Obecnie prowadzi się badania mające na celu ustalić, jaka ilość jest optymalna. Większość zaleceń oscyluje w granicach 30-50 gramów na porcję kreatyny. Spożycie cukru gronowego ma również wady. Z jednej strony, cukier gronowy [...]
Odżywianie w konkurencjach wytrzymałościowych. treść: Fachowe wprowadzenie do świadomego odżywiania dla wytrzymałościowców - wymagania, składniki, zasady - po prostu solidna dawka podstawowej wiedzy. autor: Ryszard Szul ----------------------------------------------------------------------- Odżywianie jest nieodłącznym elementem procesu [...]
I znowu cos sie poszukalo na necie.Nie wiedzialem zabardzo kaj to dac,myslalem o sporty ogolnorozwojowe,no namjwyzej to ktos przeniesie.Chociaz jest tu pare rzeczy,ktore dotycza kulturystyki.Hmm...sami ocencie. Odżywianie jest nieodłącznym elementem procesu treningowego. Pozostałe elementy to trening i regeneracja. Wszystkie te elementy są [...]
Odżywianie w sportach wytrzymałościowych! Odżywianie jest nieodłącznym elementem procesu treningowego. Pozostałe elementy to trening i regeneracja. Wszystkie te elementy są jednakowo ważne dla końcowego efektu jakim jest wynik sportowy. Większość sportowców przecenia znaczenie treningu, poświęcając niewiele czasu na regenerację i zaniedbując [...]
Uwarunkowania i przykłady odżywiania okołotreningowego Rola jaką odgrywa właściwe odżywianie w osiąganiu wyników sportowych jest ogromna. Dostarczenie organizmowi składników odżywczych w odpowiednich ilościach i w odpowiednim czasie warunkuje prawidłowy przebieg procesów metabolicznych, tym samym regenerując i przygotowując organizm na [...]
1 Niektórzy badacze mają niezbite dowody, że istnieje ścisły związek między grupę krwi a charakterem oraz predyspozycjami zdrowotnymi. Grupa krwi zdradza, jakie choroby nam zagrażają. "Mam to we krwi" - obecnie wydaje się, że to coś więcej niż tylko normalne powiedzenie. Krew, ten tajemniczy płyn, krążący w tysiącach kilometrów tętnic, żył oraz [...]
[...] motoryczne człowieka. Jak wyżej pisałem odżywki nie zastąpią nigdy prawdziwego jedzenia najlepiej dostarczać białko z diety jednak odżywki maja pewna przewagę nad posiłkiem, jaka? mianowicie izolaty, hydrolizaty czy koncentraty białek serwatkowych charakteryzują się dużym wskaźnikiem BV (wartość biologiczna, która waha się w granicach od 104 [...]
Metoda koncentryczna Przy tej metodzie, ruch negatywny trwa dwa, a nawet trzy razy dłużej niż ruch pozytywny Tradycyjne wśród atletów powiedzenie brzmi: „trenuj, dużo jedz i śpij, a zyskasz w nocy mięśnie i wagę". Kiedy trójboiści i ciężarowcy stosują tę metodę, może nie dosłownie, uzyskują oczekiwane efekty. Jednak wraz z rozwojem masy [...]
Artykuł ten przeznaczony jest dla osób, które postanowiły zmienić swoje nawyki żywieniowe, ułożyć dietę, poprawić stan zdrowia czy poprawić wygląd swojej sylwetki. Treść będzie napisana prostym językiem z przeznaczeniem dla osób, które pierwszy raz zaglądają w tematykę żywienia człowieka. W artykule podałem odnośniki do prac, które szerzej [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] ważysz 80kg, więc w Twojej diecie powinno znajdować się 168-192g białka (minimum 160g, nie ma sensu przekraczać 200g). Podaż węglowodanów i tłuszczów – do ilości kalorii, jaka wyszła Ci w kalkulatorze dodaj czterysta, a później odejmij kalorie z białka (np. kalkulator wskazał 3000, dodajesz 400 i masz 3400, ale ponieważ dziennie zjadasz 180g [...]
Aminokwasy - jako suplement. Hydrolizaty aminokwasowe w tabletkach (lub w płynie). Białka są zbudowane z aminokwasów połączonych ze sobą, niczym ruchomymi zawiasami, wiązaniami peptydowymi. Dzięki wiązaniom peptydowym aminokwasy w określonych białkach mają możliwość przemieszczania się między sobą, co umożliwia białkom geometryczne [...]
[...] ani nie stanowią „produktu o powolnym wchłanianiu". Dlaczego? A dlatego, że maltodekstryny nawet, jeśli sa zbudowane z 50 i więcej cząsteczek glukozy, to tak samo, z jaka łatwością rozpuszczają się w wodzie, z taka sama łatwością zostaną momentalnie pocięte na pojedyncze cząsteczki glukozy przez enzymy trawienne zawarte w soku jelitowym. [...]
Rola tłuszczu i jego właściwości w diecie Jaką role pełni tłuszcz i jakie są jego właściwości? To dobre pytanie....Jak wiadomo to co jemy ma wielki wpływ na nasz rozwój zarówno intelektualny jaki i fizyczny. Aby w pełni wykorzystać nasz potencjał rozwojowy dieta musi być bogata w różne produktu spożywcze , które będą zawierać odpowiednie [...]