[...] to najlepiej byłoby najpierw spalić tłuszcz, a później masować. Twój jadłospis się nie nadaje do niczego Pierś z kurczaka możesz smażyć bez dodatków, np. na patelni z powłoką zapobiegająca przywieraniu lub na oleju PAM Przed snem jogurt naturalny to słaby pomysł, tak samo jak miód i owoce Zajrzyj do kuchni w poszukiwaniu posiłków do szkoły.
oliwa z oliwek to jedyny tluszcz na ktorym mozna smazyc bez problemow i nie tworza sie szkodliwe zwiazki, jak w przypadku innych T. mozesz tez uzywac patelni teflonowej, lub beztluszczowego smazyka PAM smazenie jako metoda obrobki termicznej zdecydowanie powinna ustepowac gotowaniu/duszeniu/zapiekaniu/grillowaniu mod działu ODŻYWIANIE
Panowie proszę : http://potreningu.pl/articles/1847/piec-mitow-na-temat-oliwy-z-oliwek (mit 3) Na szkoleniach Tadeusz bardzo często zaznacza, że lepszym rozwiązaniem jest olej kokosowy, czy masło klarowane oraz PAM, ale na oliwie z oliwek jak najbardziej smażyć można (na krótko).
Mięso, ryby, kasze, vegetables ... najlepiej parowane - nie tracisz tak wielu wartości odżywczych jak np. przy gotowaniu. A jeśli już smażyc to na PAMIE .
Jak juz chcesz smazyc to na smalcu, pam lub olejek kokosowy na oliwie tez mozna ale jest to malo ekonomiczne. Najlepiej tak jak napisal Zakrzes, na teflonie lub jakis grill elektryczny, piekarnik, kombiwar.
na łyżce oliwy na patelni teflonowej lub teflonopodobnej można smażyć - ale zdrowiej jest gotować / dusić - a jak tego nie lubisz to i tak zdrowiej grillować. Jest też coś takiego jak olej PAM
Smażyć najlepiej na niczym jak już wybieramy smalec olej palmowy kokosowy pam czy poprostu teflon. Co do sodzików nie ma konkretnych badań polecam stevie jeśli macie fundusze.
koleżanka ćwiczy?? jeśli nie, to nie potrzeba jej tyle białka. tłuszczu zdecydowanie za mało. na oliwie lepiej nie smażyć. pierś albo na teflon bez tłuszczu, albo na olej PAM. tłuszcz 1g/kg. z ryb, o-3, oliwy, nasion itp. węgli za to za dużo. 3-3,5 g/kg. jak będzie słabo szła redukcja, obcinać węgle.
[...] jesc caly czas smazonego kurczaka, mowisz ze na oleju beztluszczowym pam hm.... mozna na nim caly czas smazyc ? mam petelnie teflonowa ale nie wiem czy podroba czy nie ale przypala sie na niej i smierdzi czyms jak sie smazy mieso na samym teflonie, kiedy robilem tak ze mieso zawijalem w sreberku i na patelke iale nie wiem czy to dobry pomysl ?
[...] związków są uwalniane, zatem warto zacząć stosować też inne metody obróbki termicznej - DUSZENIE, PIECZENIE, GOTOWANIE NA PARZE, EW. GRILLOWANIE. Ponadto ważne też jest, jak się smaży. Rodzaje tłuszczu wybierasz ok, jak najbardziej ponadto dobry jest też PAM, smalec. Warto pamiętać o rodzaju patelni - wybierać taką, która posiada [...]
Gotuj/paruj/griluj/piecz a na koncu smaz Unikaj smazenia badz rob to rzadziej Dobrze przyprawione/przygotowane mieso czy inne, zrobione np.pieczone czy parowane sa naprawde smaczne i sporo zdrowsze. JAk chcesz smazyc to beztluszcowo na teflonie/patelni grilowej/oleju PAm, albo smalcy czy oleju kokosowym albo palmitynowym. Ale sproboj przywyknac do [...]
[...] wadze a nie stereotyp " bo od tłuszczu się tyje ... " . Jeśli musisz smażyc, piec to rób to na niskokalorycznych tłuszczach . Gorąco namawiałbym jednak do parowania, innymi słowy, gotowania na parze - mięso, jak i inne produkty nie traci aż tak wielu cennych składników. gotowanie na parze - tradycyjne gotowanie - smażenie / pieczenie
nie no nalesnikow raczej nie usmazysz chociaz na nalesnika mozesz smazyc bez niczego i bedzie ok ja jak robie placka to mi ladnie odchodzi a pam pewnie sobie trzeba zakupic
Masło lub smalec ? przecież to wszystko tłuste. Spytam tak na czym najlepiej smażyć Mięso , ryby , jaja ? Wiadomo żeby było zdrowo... zamówiłem juz tego Pam-a wiec napewno wypróbuje . a jak z tym masłem i smalcem ?