[...] a takie naiwne rzeczy pisze... Na pewno napisałeś tu parę rzeczy które mnie zastanawiają. Podyskutujmy więc. :-) Tak, badania naukowe ale nie takie ktore nawet nie podaja w jakiej porze podano glutamino, majacen znaczenie i strategicznej czy byle jakiej? - wystarczy zapoznać się uważnie z treścią pełnych tekstów publikacji, zauważyłbyś że są [...]
[...] musi umieć spalać i to i to. Niewielu sportowców ma problemy ze spalaniem cukru, ale wielu ma kłopoty ze spalaniem tłuszczu, więc ich forma nie rośnie. Przy takich sportach jak sprint nie jest to istotne. W rzeczywistości, dla zdrowia sprintera jest bardzo ważne, by potrafił spalać tłuszcz, ale spala on głównie cukier. Jeśli się biega na 100 m, [...]
CARAKTERYSTYKA TRADYCYJNYCH DIET Dieta zdrowych ludów prymitywnych i spoleczenstw nieprzemyslowych nie zawiera rafinowanej ani nienaturalnej zywnosci takiej jak rafinowany cukier lub olej kukurydziany, biala maka, puszkowane jedzenie, pasteryzowane, homogenizowane, oczyszczone lub niskotluszczowe mleko, rafinowane lub utwardzane oleje roslinne, [...]
[...] przyrost masy i siły mięśniowej oraz obniża ilość tkanki tłuszczowej, co pozwala na zwiększenie mocy fizycznej organizmu zarówno w warunkach długotrwałej pracy tlenowej jak podczas wysiłków anaerobowych. Niebawem okazało się, że hormon wzrostu nie tylko poprawia parametry wydolnościowe ale również przyczynia się do uzyskania atrakcyjnej [...]
[...] odgrywa pewną rolę w wyciszeniu infekcji wirusowych. Odgrywa rolę w kontrolowaniu stresu oksydacyjnego, dezaktywacji histaminy oraz wytwarzaniu wielu substancji takich jak kreatynina, cholina, karnityna, koenzym Q10, melatonina i inne w tym neurotransmitery. – SNP to polimorfizm pojedyńczego nukleotydu lub mutacja genu. Część z nich [...]
[...] w diecie mam 600WW (B300-50/T120), insy bije dziennie 30ui + 30ui (rano/noc - 12h) i szybka do posiłków 7ui, jestem w kij ospały cały dzien, na treningu tez wydolnosc lipa, jak nie jem nic przez 5-6h (albo nie wezme insy i ide z cukrem wysokim na trening) to jest moc, jest dobre samopoczucie i WTF ? kiedys gdzies czystałem ,ze insa powoduje [...]
[...] dużej, silnej, anabolicznej masy mięśniowej czy zmniejszenie magazynowania tkanki tłuszczowej, hormon, który powinien Cię najbardziej interesować to insulina oraz sposób w jaki organizm sobie z nią radzi. Przyjrzyjmy się dokładniej temu potężnemu hormonowi oraz jego wpływowi na organizm. Za każdym razem, gdy organizm trawi węglowodany, są one [...]
[...] przyrost masy i siły mięśniowej oraz obniża ilość tkanki tłuszczowej, co pozwala na zwiększenie mocy fizycznej organizmu zarówno w warunkach długotrwałej pracy tlenowej jak podczas wysiłków anaerobowych. Niebawem okazało się, że hormon wzrostu nie tylko poprawia parametry wydolnościowe ale również przyczynia się do uzyskania atrakcyjnej [...]
jakby komuś chciało się poczytać: Arginina to aminokwas, który dzięki suplementom z grupy boosterów tlenku azotu (NO) robi obecnie wręcz zawrotną karierę. Na rynku suplementów pojawiła się znacznie wcześniej, zanim wyprodukowano pierwsze stymulatory syntezy NO. Argininę promowano jako : - substrat w produkcji kreatyny - aminokwas odtruwający [...]
[...] Miażdżyca – związana z podwyższonym poziomem cholesterolu (nagromadzony ‘zły’ cholesterol zatyka arterie powodując zator) powoduje objawy takie jak zakłócenie krążenie krwi, rytmiki serca oraz równowagi ruchów. Wiele codziennych czynników jeszcze bardziej przyczynia się do wzrostu LDL (tzw. "zły" [...]
ogólnie obniża poziom glukozy we krwi, działa podobnie jak leki na cukrzycę .... moja babcia zawsze suszyła liście i owoce morwy białej właśnie po to żeby obniżyć cukier bo jest cukrzykiem
[...] czy białko tak łatwo się w cukier zamienia.... zamienia się , czy się nie zamienia? :) - sprawdź, a siz przekonasz pytam się ciebie, ponieważ twierdzisz,że wiesz. Więc jak to jest, rośnie ten poziom glukozy po zjedzeniu kilograma mięsa (ok 200g białka)czy nie? czynnikiem spustowym jest tutaj wzrost poziomu kortyzolu, a okolicznością [...]