[...] oraz japończycy. Do Polski dotarł on stosunkowo niedawno i spotkał się z naturalną dla naszych rodaków nieufnością. Polacy bowiem lubią jeść tłusto, lubią smażyć i dusić, a jak gotować to tylko w wodzie a nie w jakichś oparach. Okazuje się jednak, że Polacy doskonale zdają sobie sprawę z zalet tej metody. Z badań wynika, że ok. 32% z nas [...]
[...] wrzątkiem wedle instrukcji na pudle , można do tego dowalić trochę masła to będzie bardziej pulchne, kasza wciąga całą wodę, i po dwóch min jest gotowa, do tego można dodać jakieś mięso pokrojone w kawałki i ja dodaję pomidora pokrojonego w większe kawałki, oczywiście doprawić i można ładować do puchy można szamać w robocie. 5. Ser chudy [...]
oh, kurde, przegapiłem jedną sprawę (i nie wiem jak edytować posta): ryż gotowany (na parze badz w garnku) moze sie zepsuc w ciagu 24 godzin. To jest produkt który szybko się psuje, po ugotowaniu należy go szybko schłodzić polewając go w sitku zimną wodą (zapobiegnie to sklejaniu się- a więc 2 pieczenie na jednym ogniu). Generalnie, żywność [...]