Czego potrzebujesz: 250 g twarogu - drobno mielony, półtłusty 30 g białka - izolat białka serwatkowego, smak biała czekolada 3 jajka 30 g ksylitolu 90 g jogurtu naturalnego odrobina proszku do pieczenia jeśli macie - można dodać ziarenka świeżej wanilii Jak wykonać: Białka oddzielić od żółtek i ubić pianę. Pozostałe składniki dobrze zblendować i [...]
Kabo - krem to 1 miarka izolatu, 2 łyżeczki gorzkiego kakao w proszku i 1-2 łyżki wody. Masło do smażenia placka, i cukier do placka do środka (mogłoby nie być, ale tym razem dałam łyżeczkę). Jak chcesz mieć krem na wypasie to zamiast wody daj mleko kokosowe. Daję po łyżeczce i mocno mieszam - łatwo zrobić z tego płyn, a przecież chcemy mieć gęsty [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] ilości laktozy, więc powinny być bezproblemowe dla osób cierpiących z powodu nietolerancji tego dwucukru. Gdyby jednak okazało się, że WPC (koncentrat) nie służy – izolat lub hydrolizat są suplementami jeszcze „czystszymi” pod tym względem, a co za tym idzie – mniej problematycznymi. Z białek serwatkowych napotkacie na izolaty, [...]
[...] ilości laktozy, więc powinny być bezproblemowe dla osób cierpiących z powodu nietolerancji tego dwucukru. Gdyby jednak okazało się, że WPC (koncentrat) nie służy – izolat lub hydrolizat są suplementami jeszcze „czystszymi” pod tym względem, a co za tym idzie – mniej problematycznymi. Z białek serwatkowych napotkacie na izolaty, [...]
Na tą chwile wiedza ktora posiadam mowi mi ze najlepszy bedzie trec isolate 100, 100% izolatu białka serwatki CFM 0% tłuszczu i laktozy (pojemnik 1800g). Czy moze polecicie cos lepszego za podobne lub mniejsze pieniadze? Dziekuje
Czego potrzebujesz: 100 g stałej części mleczka kokosowego 30 g izolatu białka serwatkowego - najlepiej o smaku orzech/nugat/czekolada 50 g czekolady min 74% kakao 50 g masła migdałowego 5 g kakao 45 g migdałów ( 12 sztuk w całości, resztę drobno posiekać ) Jak wykonać: Stałą część mleczka, pokruszoną czekoladę i masło migdałowego włożyć do [...]
Ja bym stawiał na izolat AllNutriotion, białka masz tyle samo a dużo ekonomiczniej wychodzi to że ma 0,5g tłuszczu czy węgli chyba nie jest minusem w porównaniu ceny ;)
Moze być w/w, każdy izolat będzie podobny a jak bezsmakowy to bez różnicy. Jeszcze są hydrolizaty WPH jeszcze bardziej oczyszczone niż wpi. no i pamiętaj nie kazdy musi byc gluten free, na w/w akurat masz oznaczenie że jest
[...] Ograniczenia żywieniowe : brak Stan zdrowia : git Preferowane formy aktywności fizycznej : siłownia 3x w tygodniu Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : wcześniej izolat białka, witaminy, aktualnie: jabłczan kreatyny, witaminy, zma, przedtreningówka s.a.w Stosowane wcześniej diety : fabryka siły - 2400kcal Obliczenia: PPM: 1885 kcal [...]
Czego potrzebujesz? Na spód: 30 g oleju kokosowego 50 g masła orzechowego 50 g jogurtu naturalnego 40 g mąki kokosowej 20 g izolatu białka serwatkowego słony karmel Na karmel: 100 g daktyli 25 g masła orzechowego 15 g izolatu biała serwatkowego o smaku słony karmel szczypta soli 30 g orzeszków ziemnych Polewa: 70 g czekolady min 74% kakao 10 g [...]
Moze być w/w, każdy izolat będzie podobny a jak bezsmakowy to bez różnicy. Jeszcze są hydrolizaty WPH jeszcze bardziej oczyszczone niż wpi. no i pamiętaj nie kazdy musi byc gluten free, na w/w akurat masz oznaczenie że jest rozumiem a czym się różni Hydrolizat WPH od WPI i Isolaty czy to wszystko to samo ?? :) i czy bardziej oczyszczona jest [...]
WPC koncentrat WPI Izolat WPH Hydrolizat tu już masz rozbite białko do peptydów Ale WPI powinno się juzsprawdzić jak masz nietolerancję laktozy. a co oznaczza rozbite białko do pepytów ?? czyllli jakies gorse od Izolata ?? :)
[...] ani żadnego innego składnika gaszacego piane ( był to produkt rewelacyjny ) ale marudy "pieni sie " wymusiły stosowanie subst gaszących piane czym wg mnie produkt traci na wartości odżywczej ( bo izolat ma sie wchłaniać szybko !!!!!!!!) a zyskuje na cechach sensorycznych ( nie pieni sie ) ale z CF czy IR nie dam tego zrobić. Powodzenia Rafale