Redukcja zazwyczaj zwiększa zapotrzebowanie na produkty zawierające białko. Wiąże się to z tym, że białko działa antykatabolicznie, zabezpieczając nie tylko tkankę mięśniową, pod względem ilości aminokwasów potrzebnych do utrzymania bilansu azotowego na dodatnim poziomie, ale i zabezpiecza tkankę mięśniową pod kątem energetycznym, pomimo tego, że [...]
no to zagadnienie robi sie ciekawe. wyprobowac mozesz jeszcze mniej obciazajace dla ukladu trawiennego produkty, jak np izolat bialka serwatkowego, czy kreatyne w formie chlorowodorku
[...] po spożyciu mleka mam problemy typu bóle brzucha, kłopoty żołądkowe. Możliwe że mam nietolerancję laktozy, bo jeśli mleko jest bez laktozy i najlepiej przygotowane to problem występuje bardzo rzadko. Czy po białku WPC które jest z serwatki również mogę mieć takie dolegliwości i lepiej zainwestować w izolat bez laktozy czy nie ma to znaczenia?
Witaj, proponuję zakupić sobie WPC w saszetce z jedną porcją i w ten sposób zbadać sprawę ;-) Jeśli będzie źle to wtedy zaatakować izolat ;-) Przykładowo: - https://www.sfd.pl/sklep/FitWhey_Whey_Protein_Concentrate-opis36891.html - https://www.sfd.pl/sklep/FitWhey_Whey_Protein_100_Concentrate-opis36890.html - [...]
Wykorzystanie odżywki białkowej w formie uzupełnienia diety można zmodyfikować tak, aby podnieść efektywność jej wpływu na organizm osoby trenującej. Otóż wszystko zależy od odpowiednio dobranego okresu danego dnia, w którym to zastosowanie płynnych protein jest pożądane. W jakich porach dnia suplementacja będzie najbardziej efektywna? W jaki [...]
Okres budowania masy mięśniowej wbrew pozorom nie jest prosty. Jest to bardzo złożony i trudny okres, który powinien zostać dobrze przemyślany. Niestety, zarówno redukcja, jak i masa nie przychodzi szybko. Budując masę mięśniową, po pierwsze powinniśmy zadbać o odpowiedni bodziec dla wzrostu mięśni w postaci treningu. Kolejną kwestią jest dobra [...]
[...] pokryć dzienne zapotrzebowanie na białko w 100%. Odżywki białkowe są jednak bardzo wygodne i stanowią jego świetne źródło. Szczególnie dobrym źródłem białka jest WPI - izolat białka, jego działanie jest potwierdzone wieloma badaniami, a skuteczność potwierdza wielu ekspertów. 100 g odżywki dostarcza od 60 do 90 g białka. Mięso Kurczaka [...]
Mój posiłek bezpośrednio po treningu to (na tą chwilę) 100g ww + 50g b, najczesciej więc leci mix tego typu (+izolat Allnutrition jako polewa, który dodaję chwilę przed zjedzeniem, wtedy płatki lekko zmiękną:P ) https://i.imgur.com/0ImZZFx.jpg Poza tym jajka w różnej wersji również goszczą u mnie praktycznie codziennie [...]
Tego zawodnika nie często można zobaczyć na żywo na scenie, mnie się wreszcie udało. Foldery reklamowe z wizerunkiem Marcela ukazują jego duże „możliwości modelingowe”, wprowadzają w „tryb oczekiwania” na start, by „wychwycić” poziom sportowy w trakcie rywalizacji na scenie. Muszę przyznać, iż udział w Grand [...]
[...] + k2 i d3, do tego jeszcze jakiś gainer i jak podpowiadał ni w innym poście postawię na allnutrition. Gainer będzie tylko awaryjnie np w pracy i po treningu bo i może jakiś izolat jeszcze kupię bo nie toleruje latozy Po tym czasie mam zamiar zarzucić kreatyna solo. Na czas 10 tygodni chyba mono na początek Po tym cyklu przerwa. Nie wiem ile? [...]
[...] + k2 i d3, do tego jeszcze jakiś gainer i jak podpowiadał ni w innym poście postawię na allnutrition. Gainer będzie tylko awaryjnie np w pracy i po treningu bo i może jakiś izolat jeszcze kupię bo nie toleruje latozy Po tym czasie mam zamiar zarzucić kreatyna solo. Na czas 10 tygodni chyba mono na początek Po tym cyklu przerwa. Nie wiem ile? [...]
[...] ,ze to był 4 trening w ciągu 5 dni to było bardzo dobrze, gorzej po treningu bo czułem się wypruty na maxa, tym bardziej ze zjadłem tylko banana + troche winogrona + wypiłem izolat, bo wieczorem wiedziałem ,ze idziemy do znajomych. Przynajmniej skonczyło się dzisiaj bez %% bo jutro trzeba być ogarniętym na traskę do i z Opola ale troszkę [...]
[...] czy możliwości, przygotowania, zjedzenia posiłku. Zawiera on w 100 g: - 20 g białka, - 70 g węglowodanów, - 5,4 g tłuszczów. W skład białek wchodzi 10 różnych frakcji: - izolat białka serwatkowego, - hydrolizat białka serwatkowego, - koncentrat białka serwatkowego, - kazeinian wapnia, - izolat białek mleka, - kazeina micelarna, - izolat [...]