Według mnie najlepszy izolat na rynku. Mogę się mylić, ale ten izolat w mojej diecie jest już od dawna, cały czas smak czekoladowy. Polecam w 100 %! Rozpuszcza się znakomicie, z wodą jak i z mlekiem smakuje.
[...] kaloryczności. Czy przy takim rozkładzie i takiej ilości kalorii jestem w stanie zrzucić jakąś część tkanki tłuszczowej? Dodam, że sama układam sobie jadłospis i stosuję izolat białka, ale tylko i wyłącznie w celach smakowych - dodaję go do porannego śniadanka (zazwyczaj omlet B=52g, W26g, T=28g). Poprzez dodanie białka i jego słodki smak mam [...]
[...] poziomie amatorskim wystarczy Ci w zupelnosci dobrej jakosci koncentrat bialek serwatkowych. Izolat wybieramy zazwyczaj gdy wyetepuje problem z laktoza i klasyczne WPC powoduje u nas np. wzdecia, czy bole brzucha. Jednak wybierajac izolat tez nalezy zwroci uwage ile tych weglowodanow w jednej porcji otrzymujemy, powinno byc to maksymalnie 1-2 g
[...] surowiec białka serwatkowego jest tak drogi, że ciężko o coś sensownego pod kątem ilości do ceny. Większość firm wychodzi bardzo podobnie. Pytanie też dlaczego akurat izolat białka serwatkowego? Masz ku temu jakieś istotne powody? Nie wiem czy wiesz, ale dla osób amatorsko trenujących nie będzie to robiło różnicy czy zastosuje izolat, czy [...]
Hej, jeśli potrzbujesz odżywki białkowej bez laktozy to wyborem dla Ciebie bedzie izolat białka serwatki(kazdy, proszę mnie poprawić jeśli sie myle) lub któryś z koncentratów czy mixow oznaczony jako „lactose free”. Nie spotkałem sie jeszcze aby do izolatu dodawali laktazę czyli enzym trawiących cukier mleczy, bo izolat jest go „pozbawiony”. Lecz [...]
[...] mleka, od typu produkowanego sera, metody produkcji i indywidualnych specyfikacji wytwórcy. W zależności od procesu produktem końcowym ekstrakcji białek serwatki może być izolat białka serwatkowego (ok. 95% czystego białka) lub koncentraty białek serwatkowych (do 85 % czystego białka) . W okresie intensywnych ćwiczeń fizycznych, szczególnie [...]
Indeks BV - (ang. biological value) wartość biologiczna danego białka zależy Od stosunku aminokwasów egzogennych do endogennych. Im jest ona wyższa, tym organizm zatrzymuje więcej białka i tym samym wzrasta intensywność budowy mięśni. Spośród wszystkich białek to właśnie białka serwatki mają największy indeks BV Izolat białek serwatkowych jest [...]
jakoś Lacma ucichł:(( natomiast czy mozna to prównywac do izolatów np. Keizena...jak najbardziej tak...izolat to izolat...niewiele mozna tu popsuc lub poprawic. Natomiast cena zdecydowanie przemawia za Lacmą:)))))) Doradca w dziale suplementacja
[...] postaram sie o Izolat !!!! tak tak Izolat Poki Co jeszcze nie wiem czy bedzie 90 czy 95% towy.Najlepsze jest to ze Cena wzrosnie o ok 10zl za kilogramie !!Popaczcie na ceny izolatu w sklepach strach sie bac po ok 100zl za kilogram!! u mnie bedzie to ok 55zl za kilo!!.CAly czas mam w Sprzedarzy koncentrat!!Pozdrawiam i zycze milich przyrostow!!
a czemu wywale izolat? bo sie trawi a ja neichce zeby sie trawilo po treningu chce cos co odrazu uderzza do miesni . Vitargo plus duzoo bcaa jakies 15g i jakies 15-20 prostych. Potem posilek . Zeby nie zamulac zoladka i zjesc normalnie posilek. Jest roznica jak wypijesz vitargo i same aminy a jak dasz vitargo i izolat. zobaczymy jak sie przelozy [...]
Teraz mi się skończył Mass XXL i teraz myślę nad zakupem gainera Hard Mass i białko izolat Isolate 100 ? Dobre połączenie jak bym gainera brał rano zaraz po przebudzeniu a izolat po treningu ? Ja mam troszeczkę skłonność do tycia, więc za dużo węgli też wole nie jeść. Zastanawiam się też nad olejem MCT - zastąpić nim posiłek dużo węglowodanowy [...]
Sam nie wiem.... generalnie odkąd jem białko (do tej pory izolat) + bcaa jest znaczy przyrost mięśni. Piszą na internecie jedni że wpc je się 30 min przed treningiem i zaraz po nim inni że po treningu i przed snem. Ja do tej pory jadłem izolat zaraz po treningu i przed snem. Jestem w kropce bo nie chcę robić coś źle :/
[...] Booster: http://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Men_s_Support-opis36575.html Witaminy i booster wydają się ok. A czy wcześniej polecany przez Ciebie izolat białka jest dostępny w mniejszych opakowaniach? Bo szukam i nie mogę znaleźć a chętnie bym stestował kilka porcji przed zamówieniem 908g czy nie będę miał po nim [...]
[...] 1. rano na czczo: carbo + kreatyna + magnez + tauryna + kwas alfa-liponowy + beta alanina no czyli kreatyna + transportery. Po treningu wale to samo tylko dokładam izolat białka i to jedyne suplementy które jem. Dodatkowo do śniadania (po tej porcji na czczo odczekuje 1.5h i jem jajecznice z 4 jajek i jakieś węgle (zwykle płatki [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] ilości laktozy, więc powinny być bezproblemowe dla osób cierpiących z powodu nietolerancji tego dwucukru. Gdyby jednak okazało się, że WPC (koncentrat) nie służy – izolat lub hydrolizat są suplementami jeszcze „czystszymi” pod tym względem, a co za tym idzie – mniej problematycznymi. Z białek serwatkowych napotkacie na izolaty, [...]
Witam Proszę o poradę w mojej diecie . Mam 31 lat aktualna waga 88 pas okolo 89-90 cm Trenuje 4 dni w tygodniu + dorzucam jeden interwal raz w tyg 25 min na bieżni. Moje pytanie to czy dieta jest ok ?? co by tu najlepiej dodawac zeby masa jeszcze szla do gory... czy ogolnie cos do zmiany cos do wyrzucenia z diety nie znam sie za bardzo na [...]
[...] z puszki, makrela lub sardynki. Obiad to zazwyczaj jakieś mięso + ziemniaki. Kolacja zdaża mi się pomijać ze względu na dużą porcję obiadu a jeżeli spożywam to ewentualnie izolat białka parę jakichś owoców. Stosuje okno żywieniowe 16-9 od 12 do 20. Przed każdym śniadaniem pije wyciśnięta całą cytryne z imbirem i octem jabłkowym. Staram się [...]
Właśnie wcinam Wasz izolat i chciałem podziękować za ładny kubeczek! Przy okazji mam pytanie. Wszystkie odżywki serwatkowe jakie spożywałem do tej pory fatalnie się rozpuszczają. Dlaczego Wasze białko rozpuszcza się niemal natychmiast po dodaniu do mleka? Dodatkowo białko dosłownie "podskakuje" na wszystkie strony, kiedy nabieram je [...]
[...] Dlatego zamiast ladować w siebie tanie preparaty o wątpliwym efekcie anabolicznym, których większą część wydalacie - spróbujcie białek serwatki - efekt murowany. Nasz izolat ma BV160! Ze wzgledu na skomplikowaną technologię izolacji białek z serwatki nie należą one do najtańszych w przeliczeniu na kilogram białka. Natomiast w przeliczeniu [...]