chodzi o to Olimp pisze tak: "Ostatni posiłek przed snem powinien zawierać już tylko i wyłącznie białka o bardzo długiej wchłanialności..." czy izolat bardzo dlugo sie wchlania??
[...] za 4000g. W tym jest ok 1800g białka i tyle samo węglowodanów + różne dodatki. To białko jest w sumie dobre(a przynajmniej nie najgorsze) bo jest np koncentrat białka(WPC) i izolat(WPI)... Więc za cenę około 150 zł mamy białko, węglowodany + dodatki. Za białko więc płacimy ok 65 zł za 1800g bo jest to niecała połowa ze 150 zł. Jak kupimy osobno [...]
W zaleznosci od funduszy jakie posiadasz mozna uzlozyc mniej lub bardziej rozbudowane zestawy suplementow i odzywek przeznaczone na obnizenie pozniomu tanki tluszczowej w organizmie. Podstawa napewno bedzie dieta, ze zwiekszonym udzialem bialek , wiec jezeli bedzie ci trudno dostarczyc taka ilosc bialka z pozywienia siegnij po odzywke bialkowa. [...]
[...] - zaufaj mi.. i zacznij redukcje(spalanie tkanki tluszczowej) * jak masz dostęp do rowerka treningowego to polecam na poczatek 3 x tyg jazde po 30min * badz cierpliwy i zamiast siegac po doping zaoszczedz kase na diete(białko serwatkowe/izolat) wyjdzie ci na zdrowie i szybciej osiagniesz cel - mądrze, nauczysz sie czegos(czytaj forum) pozdro
Cenowo MLO wychodzi podobnie jak ULTIMATE. ULTIMATE Super Amino 2000 ma 325tab x 2000mg aminków w jednej tablecie, a MLO Amino 5300 - 350tab x 1800mg i oba preparaty kosztują kolo 120 zł. Ja jednak polecam Ci zakup jakiegoś WPC np. Treca, albo izolat białka z Olimpa.
anar jak dobrze poszukasz to znjadziesz na 149 izolat dlaczego olimpu? a co do izolatu to uwazam ze szkoda pieniedzym roznicy miedzi WPI a WPC nie zauwazysz... to moje zdanie no prawie moje
Tak izolat jest dobry - ale jeśli zastosujesz go samego w większych ilościach, wysuszy Cię, będzie sprzyjał bardziej spalaniu tłuszczu niż budowaniu masy dla Ciebie ważna jest duża podaż węglowodanów w diecie, białka może być nawet poniżej 2g w granicach 1,5-1,8 będzie najoptymalniej
[...] ale SP80 olimpa to jedna z korzystniejszych obecnie na rynku odzywka bialkowa wpc - whey protein concentrate - koncentrat bialka serwatkowego wpi - whey protein isolate - izolat bialka serwatki - poddane wiekesz licznie lfiltracji - mniejsza lizcba węgli a wieej bialka - jesli najataniej EXETNSOR (wpi i wpc ) smakowo juz cos drozej. ale SP80 [...]
Tak, uwazam ze BV bialka jest dosyc istotnym elementem. BIALKO JAJA MA BV=88 SERWATKA 104 SOJA OK 75 (ALE PEWNY NIE JESTEM) IZOLAT OK160 W TAKIM RAZIE JEZELI JEST TO DLA CIEBIE TAK ZA***ISCIE WAZNE TO DLACZEGO UMIESCILES W GRONIE LEPSZYCH SERWATKE RAZEM Z IZOLATEM? PRZECIEZ ROZNICA BV JEST BARDZO DUZA...JEZELI PATRZYMY TAK JAK TY NA BV TO [...]
[...] lepiej funkcjonuje jeśli pracuje tzn materiał balastowy w postaci błonnika reguluje pracę jelit. Sama odżywka szybko się wchłania do krwiobiegu, Gdybyśmy przyjmowali tylko izolaty białkowe prawdopodobnie skończyło by się to na zatwardzeniu wzdęciach problemach z trawieniem itp. należy pamiętać też o tym że białko z piersi kurczaka wchłania się [...]
a moim zdaniem najważniejsze jest to aby dostarczc odp ilośc białka organzimowi, bo jak nzam polsksigo pakera idzie i kupuje izolat 800 g ( mówie o tych co niue maja kasy ) i je sobie 5 łyzek dziennie i jest zadowolony ze ma białko z najwyzszym bv, wiec przy ograniczonym portfelu priorytetem było by dla mnie kupinie jak najwiecej przyzwoitego [...]
[...] Oczywiście w ten sposób związany i przetworzony aminokwas traci swoje własciwośic biologiczne. Jak to się ma do produkowanych białek serwatkoych. W trakcie produkcji izolatu białek serwatkowych produkt nie jest podgrzewany powyżej 70-80C, co więcej. Ktoś napisał że nasze białko podczas obróbki jest denaturyzowane??? A skąd ta wiedza [...]
[...] pisałem artykuł o procesach powstawania białka./jeszcze nie został wydany/. napisaleś (cytuje): Co jest bardzo istotne. Białka serwakowe EXTENSOR - zarówno koncentraty jak i izolat - NIE SĄ PODDAWANE PROCESOWI WYMIANY JONOWEJ!!! -->dlaczego w reklamie waszych produktów jest napisane własnie że białka powstają w procesie IE? zapomniałeś dodać [...]
87 porcji po 22g bialka kazda 76% bialka ( koncentrat izolat i peptydy serwatki) jak znam czarnego to cos napisze co i jak z nimi ... 8,6% wegli 5,2% tluszczu dodatek mieszanki enzymatycznej aminogen - proteaza , laktaza ,lipaza no i te smaki.......
izolat - moze daltego ze ma wieksza zawartosc bilak na 100g. ale super polaczeniem byloby wpc + wpi wiec, tez w sumie ciekawostką mzoe byc bialko firma DYMATIZE produkt ELITE WHEY PROTEIN 77% białka WPI,WPC,peptydów serwatki 2500g za 175zł. - http://www.sfd.pl/temat151734/ - tu masz o nim posta.