[...] swojej pracy zużywają się i muszą być zastąpione nowymi. U dorosłej osoby (zdrowej i nieobciążonej ekstremalnymi wysiłkami fizycznymi) nowych białek powstaje dokładnie tyle, ile uległo zużyciu. Wymianę białek mierzymy obrotem budującego białka azotu - bilansem azotowym. Zatem u dorosłych bilans azotowy „wychodzi na zero", czyli [...]
[...] jutro ladowanie ww czy odpuscic przypilnowac bilansu i wprowadzic nagle ww ale na ujemnym bilansie ? heheheczky napisał Moze dodaj bialka i warzyw? :o Ja w dni bez wegli (ile to jest bez węgli? ) mam 3g bialka/kgmc i 2g tluszczu i najadam sie :P Warzywa jak najbardziej OK. FEYO okk okk jutro po treningu zaczne wprowadzac ww ( bilans -300) [...]
[...] jemy więcej ww. Podłączę się bo ciekawi mnie ten temat, a nie wyczerpałeś odpowiedzi %-), czyli jak dajesz max 3g ww to zapewne uzupełniasz tłuszczami żeby uzyskać nadwyżkę kaloryczną nad zapotrzebowanie? Jeżeli białko jest w miarę na stałym poziomie, tak jest? Czy masz jakąś teorię ile tego białka powinno być żeby masa dobrze szła? pozdro.
[...] momentalnie wie, że w tej porcji jest taka a nie inna ilość danego aminokwasu. Porównywanie profilu aminokwasowego przedstawionego w ten sposób z jakimś idealnym profilem określonym dla 100% białka jest błędem. Zawsze odnoszenie się do realnych zawartości poszczególnych aminokwasów w odżywce da niższe wartości niż w przypadku profilu 100% [...]
[...] zwyczajnym białkiem roślinnym, ponieważ soja posiada wszystkie niezbędne aminokwasy. Zawartość metioniny nie jest zbyt duża, ale białko serwatkowe niema wcale niewiadomo ile więcej tego essencialnego aminokwasu. Jeżeli porównamy właściwości soi z serwatka o wchłanianie białka przez organizm, czyli ile aminokwasów z białka zostanie prawidłowo [...]
[...] podawanie aminogramu w białku? Przecież ja nie sypię samego białka tylko produkt, który ma jeszcze dodatki smakowe i inne rzeczy. To niby jak mi to ma ułatwić ustalenie tego ile białka przyjmuję? Właśnie pokazanie aminogramu na produkt jest już takim ułatwieniem i uczciwym rozwiązaniem, bo sypię załóżmy 30 gram prochu i wiem ile w tym jest [...]
[...] zwyczajnym białkiem roślinnym, ponieważ soja posiada wszystkie niezbędne aminokwasy. Zawartość metioniny nie jest zbyt duża, ale białko serwatkowe niema wcale niewiadomo ile więcej tego essencialnego aminokwasu. Jeżeli porównamy właściwości soi z serwatka o wchłanianie białka przez organizm, czyli ile aminokwasów z białka zostanie prawidłowo [...]
[...] momentalnie wie, że w tej porcji jest taka a nie inna ilość danego aminokwasu. Porównywanie profilu aminokwasowego przedstawionego w ten sposób z jakimś idealnym profilem określonym dla 100% białka jest błędem. Zawsze odnoszenie się do realnych zawartości poszczególnych aminokwasów w odżywce da niższe wartości niż w przypadku profilu 100% [...]
[...] w ciągu dnia pomagają w redukcji tkanki tłuszczowej i oczyszczają organizm z toksyn. 8 szklanek schłodzonej wody do ok. 4 st. C, pomaga spalić 200 kalorii, czyli tyle, ile osoba o wadze 75 kg spala w trakcie 20 min. Biegu. Ilość spalanych kalorii zwiększa się od momentu, kiedy przyspiesza metabolizm organizmu w celu podgrzania wody do temp [...]
[...] niektórych faz z punktu widzenia zaspokojenia potrzeb organizmu byłaby tylko z korzyścią. Ale ... życie jest życiem, większość ludzi nie podołałaby znacznie bardziej restrykcyjnemu LICZENIU potrzebnych kalorii, za to kiedy dostaną prosty przekaz "to i to możesz jeśc ile chcesz" to działa. Zmieniony przez - WAR w dniu 2011-01-22 14:13:15
[...] tańsze białka zdecydowałem się już po raz kolejny na Dymatize. Na pewno są lepsze i gorsze firmy, marki o różnych składach białek w białku jak to ujął Solarus ,znaczy ile tak na prawdę jest gram wartościowego białka w 100 gr. proszku . Gdzie zwraca się uwagę na rodzaj białka , źródło i smak samego już produktu finałowego znajdującego się w [...]
[...] l serwatki, ponieważ w 1 l mleka znajduje się około 6 g białek serwatkowych. Nie bez kozery przytaczam te dane, chciałbym, aby każdy Czytelnik zdawał sobie sprawę z relacji, ile należy przetworzyć serwatki w celu uzyskania 1 kg upragnionego proszku. Spójrzmy prawdzie w oczy, nikt na świecie nie prowadzi procesów przetwórczych mleka pod kątem [...]
No proszę, ile można zdziałać trzymaniem czystej michy ... * czy są jakieś różnice w odżywkach białkowych dla mięsożerców a dla ludzi nie jedzących mięsa?? nie pisze wegetarian, bo mój mąż po prostu nie jada mięsa bo mu się cofa na smak, widok i zapach, a nie jest ideologiczny. dlatego nie pytam o skład- ze żelatyny czy nie, tylko o zawartość [...]
[...] l serwatki, ponieważ w 1 l mleka znajduje się około 6 g białek serwatkowych. Nie bez kozery przytaczam te dane, chciałbym, aby każdy Czytelnik zdawał sobie sprawę z relacji, ile należy przetworzyć serwatki w celu uzyskania 1 kg upragnionego proszku. Spójrzmy prawdzie w oczy, nikt na świecie nie prowadzi procesów przetwórczych mleka pod kątem [...]
[...] warzywna na ryzu, kurczaku V - Chleb ciemny(żytni), szynka z indyka, ogórek, pomidor, oliwa z oliwek, jaja VI - twaróg z oliwą, makrela RESZTA OK "...tylko napisz mi ile w tym bialku co jesz jest roslinnego. bo malo bialka dostarczasz widze po zapotrzebowaniu i to bez liczenia..." - nie wiem i nie wiem o co chodzi przykladowo jesz [...]
[...] białka, toteż zapotrzebowanie na nie powinno być codziennie zaspakajane. Niektóre cegiełki, czyli aminokwasy, nasz ustrój potrafi sam sobie skonstruować (syntetyzować), o ile ma odpowiedni budulec i wówczas nazywamy je nie niezbędnymi (endogennymi), ale u dzieci - 10, a u dorosłych - 8 aminokwasów musi przyjść z pożywienia z zewnątrz, bo [...]
O raju ile spamu sie zrobilo, wystarczy ze czlowieka jeden wieczor nie ma.. Wiesz Sihaja ma racje z ym bialkiem. Ty mozesz spokojnie wiecej bialka wrzucic, w koncu chcesz masowac, to dawaj, chyba, ze sie boisz nadmiaru. A jak mysle, ze jak chce sie czyste miesnie robic to wlasnie trzeba kalorie w bialku dobijac, a nie w tluszczu, bo ty musiales [...]
[...] na maxa :-> a tak na poważnie jeśli jest 50%+ białka z prochu to nie jest za dobrze miara,dwie - spoko ale nie w każdym posiłku toż to chemia! ja lobie ale z ilością nie przesadzam tylko w DT i tylko okołotreningowo a po drugie skąd pewność ile jest białka w białku? 80%? a może 70% a może jednak nie wyszła partia i jest 50% białka i 50% węgli?
[...] etykiecie masz zawsze podaną ilość białka w 100g produktu, więc procentowe wyliczenie jest proste niczym z podstawówki. Poza tym kupując białko raczej nie zastanawiasz się ile tam jest dodatków, a ile % białka w "białku" i na tej podstawie sypiesz odpowiednią ilość prochu. Potrzebujesz 30g białka, aminogram masz podany na 100g to chyba 3/10 [...]
[...] kuchni sfd ma w sobie słodzik albo miód, słodzika nie chcę używać, czy mogę miód, czy to nie są po prostu przepisy na redukcję? treningu dziś nie było, jutro siłownia, i o ile same ćwiczenia poza cardio nic mi nie robią, o tyle droga tam i z powrotem jest na miarę Froda z Władcy Pierścieni... to jeszcze micha na jutro o matko.. właśnie [...]