Barki <3 "Jeszcze sobie krzywde zrobisz" 8-) A jak czlowiek zajada smutki to nikt kurcze nic nie powie, ba, jeszcze doniesie czekolady. Moja mama zawsze robila gulasz z serc indyczych i kurzych. Nie pachnialo watrobka (wiem, bo nie lubie %-) )
[...] takie domsy - lubię to ! :D trzymają do tej pory i pewnie jutro jeszcze trzymać będą :-D DIETA nie no ... z takim żarciem to się żadna redukcja nie może udać :-P kajzerka + gulasz angielski /SFD/2017/7/1/3378136811b1488285f594d5843bf5d8.jpg 500g udek z kuraka + serek topiony :-) /SFD/2017/7/1/c5ba67340d714d8e977cef09eb9c0f6e.jpg a całościowo [...]
Plan na jutro. Dobry kierunek ? /SFD/2017/12/7/2b164104a30743f8a1c017e2085d6598.jpg Ten obiad taki dziwny bo to domowy gulasz węgierski ;) Zmieniony przez - pannamysza1 w dniu 2017-12-07 14:47:27
Odkopuję złotą łopatą temat :). A tak na poważnie. Czy są jakieś nowe info/badania na ten temat? Dzisiaj gulasz wyszedł mi słaby, że jeść mi się nie chciało. To wrzuciłem 2 worki kaszy, dolałem wody i zmiksowałem wszystko tj. Kurczak, warzywa, kasza, woda. Wypić to łatwiej i nawet najgorzej nie smakowało. Czy ma to jakieś znaczenie? [...]
Wszystko, byle nie za dużo tłuszczu Ziemniak + Ryba Ryż + udko Kilka jajek + kleik ryżowy/płatki ryżowe. 2 godz przed treningiem idzie nawet gulasz zjeść z ryżem, zdąży się rozłożyć:) Zmieniony przez - Gats 2 w dniu 2019-08-30 21:05:53
[...] taniej do całej diety jeszcze dodaje gainer jakieś 700kcal jeśli chodzi a dietę z cateringu to czasmi wiem że są zmniejszone karolie ostanio miałem kolację 800kcal był to gulasz 4kawalki mięsa plus dwie kromki pieczywa jeśli chodzi wogule catering niby mam Białko 20% Węgle 50% Tłuszcze 30% czyli białka mam za mała trochę plus każdy dzień [...]
Agnese a czy Ty masz nadwagę czy jesteś otyła i się odchudzasz, ze musisz wyliczać co go grama ilość fruktozy? Daj sobie spokój z tym, jedz a nie przejmujesz się w tym momencie nie istotnymi drobnostkami. Heh..ja cały czas myślałam, że to ograniczenie fruktozy nie tylko dla redukujących się jest, tylko dla wszystkich na całe życie pomijając dni [...]
[...] dotyczy również mrożenia po obróbce termicznej? Chodzi o to, że kupiłam serca drobiowe - zamrożone i pakowane są po 1kg - no i wiadomo, że nie wciągnę kilo serc drobiowych w jeden dzień - czy nawet dwa, czy jak rozmrożę te serca i zrobie z nich np gulasz i potem ten gulasz zapakuję w pojemniczki i znowu zamrożę to będzie dobrze, czy nie bardzo?
Witam. Przez kilka lat, za granicą nie jadłem w ogóle mąki, pieczywa, ciast. Zawsze ryż, kaszę, mięso, nabiał. Wróciłem i widzę, że mam na coś alergię. Ostatnio robiłem gulasz, po którym siedziało mnie ciało. Dziś zjadłem pierogi i to samo. Co może być powodem? Mąka? Gluten? Dodam, że jem tortille, pizzę i zero problemu. Kiedyś tego nie miałem i [...]
odnośnie selera - można też sobie zrobić gulasz mięsno-warzywny i dodać tam seler pokrojony w kosteczkę. kiedyś też jadłam zupę z kapusty (kapusta biała, seler naciowy, pomidory i właściwie co Ci się zamarzy ;-) )
[...] danym cwiczeniu. po niedzielnych mlotkach bola mnie az milo ramienno-promieniowe, co wczesniej nie mialo miejsca, teraz wiem, ze rowniez pracuja:) micha 3300kcal fota obiadu-gulasz warzywa+mieso schab 200g kolacja kurak 250g+kalafior wszystko gotowane ze szczypta soli:) /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/cab10504d27f4f0a93d83437f2bca85d.jpg [...]
DNT 25 I 26/08/2015 Miski: - jaja sadzone z grzankami - bataty z mięsem mielonym i warzywami - pizza i lody (wyjazdowo) - ziemniaki i gulasz wieprzowy - buła z pieczoną szynką i serem - śliwki - kawa, woda, pokrzywa - żeń szeń, wit d i c Wyjazd we wtorek na skyway do Torunia. Zakwasy w klacie mega!!! [...]
[...] ser biały z jogurtem natiralnym i miodem;obiad: ziemniaki tłuczone z jogurtem natiralnym i koprkiem mięso (bitki z ndyka, indyk gotowany, filet z kurczaka, spaghetti, gulasz z kurczaka), pierogi, jajko sadzone, surówka; do kolacji podjadam jabłkami czasem zjem kisiel lub budyń, kawa bez cukru, kolacja: dwie kromki chleba podobnie jak na [...]
[...] można wykorzystać do tworzenia wielu ciekawych potraw, niekoniecznie musimy jeść wątróbkę z cebulą. Z podrobów można zrobić zdrowy, wysokobiałkowy, domowy pasztet, pieczeń, gulasz czy inne smaczne potrawy. Zapraszam do zapoznania się z moim artykułem na temat najlepszych źródeł białka [...]
Możesz jeść ale jak już wspomniałeś to są twarde , poświęć troche czasu i zrób gulasz z żołądków lub serc :) Lepiej zjeść ze smakiem niż na siłe byle makro się zgadzało
Wg mnie specjalnej tajemnicy nie ma, tylko żołądki potrzebują duzo czasu, tak jak np, gulasz. Tak szybko jak wątróbki czy serduszek ich nie przygotujesz. Mi najlepiej smakuja duszone - ale to musi potrwać z półtorej godziny. Jak już są prawie dobre to dodaję pieczarki, groszek zielony i por i do tego ryż. Taka kompozycja najbardziej mi smakuje.
hehe... a jakie fajne kanapki dla dzieciaków można spotworzyć.... ;-) shrimp - patrzę na te ludziki z ryżu w wanienkach, które wrzuciłaś i mnie to wygląda na gulasz...a kolorytu nadaje słodka papryka w proszku :P