SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

graham maka

  • Pieczywa chrupkie - porównanie okiem dietetyka

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] chrupkie niż wyżej wymienione, w smaku wyczuwalny posmak oliwek. Minusy: pieczywo ma dość gorzki, cierpki smak, skład mógłby być zdecydowanie lepszy. Wasa Pieczywo chrupkie graham, pełnoziarniste Skład: mąka pszenna 58%, pełnoziarnista mąka pszenna, drożdże, olej rzepakowy, cukier, sól. Może zawierać śladowe ilości nasion sezamu i mleka. Do [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 13558 Data: 2017-12-06 11:05:15
  • Homocysteina jest aminokwasem pośrednim powstającym podczas metabolizmu metioniny. Według obecnej wiedzy naukowej jest niezależnym czynnikiem ryzyka choroby niedokrwiennej serca, choroby naczyń mózgowych (np. niedokrwienny udar mózgu), tętnic obwodowych i zakrzepicy żylnej. Owszem, przypadek kliniczny opisany w badaniu: “Hyperhomocysteinemia [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10060 Data: 2017-09-05 10:21:13
  • [...] bułki pszenne, pumpernikiel), makaron, kasza manna, ryż biały, płatki owsiane, owoce (banany, kiwi, morele), warzywa (brokuły, brukselka), 1,00 - 5,00 mg - ziemniaki, chleb graham, kasze: gryczana i jęczmienna, ryż brązowy, fasola biała, pomidory, ryby (mintaje, dorsze, śledzie), mięso z piersi indyka, 5,00 -10,00 mg - polędwica sopocka, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7929 Data: 2019-01-07 09:17:16
  • Mąka pszenna graham 1850

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    czesc Mam mąkę pszenną graham typ 1850. No i nie wiem dokładnie jak to z tym typem mąki jest. Musi być napisane dodatkowo, że to pełnoziarnista/razowa (na niej nie jest napisane), czy sam wysoki typ o tym mówi? To jest ta mąka - [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 3970 Data: 2012-05-18 11:27:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mąka graham

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    Czy ktoś z Was orientuje się na temat mąki graham typ 1850? Czy jest zdrowa? Czy warto jej używać? :) Wiem, że najlepsza jest mąka żytnia 2000, ale niestety brzuch mnie po niej boli i mam wzdęcia, dlatego zastanawiam się, czy mogłabym ją zamienić na mąkę graham (do wypieku domowego chleba na zakwasie).

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 787 Data: 2016-11-30 22:37:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mąka graham

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    Co sądzicie o mące graham? Jest zdrowa czy lepiej jej unikać?

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 1080 Data: 2016-09-20 15:30:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] skutecznie zastąpią – często niezdrowe – batony lub inne przekąski. Podczas produkcji nie stosowano dodatku soli, natomiast węglowodany są naturalnego pochodzenia (mąka graham, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, kaszka manna oraz masło orzechowe). Zróżnicowana kinetyka ich uwalniania do krwiobiegu nie przyczynia się do nagłego wyrzutu dużych [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 1980 Data: 2016-08-23 20:59:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Chleb skandynaski pszenny

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Witam Taki o to chlebek mi wpadł w rąsie i pytanie czy to tak naprawdę razowy ? SKŁAD: woda, mąka pszenna graham, mąka pszenna, drożdże, sol, margaryna, mąka żytnia, POLEPSZACZ (cukier, mąka pszenna, mąka sojowa, lecytyna, emulgator, mąka ziemniaczana, E-300 przeciwutleniacz, preparat enzymatyczny Veron) Nie podobają mi się te polepszacze [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 598 Data: 2013-02-26 16:35:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] skutecznie zastąpią – często niezdrowe – batony lub inne przekąski. Podczas produkcji nie stosowano dodatku soli, natomiast węglowodany są naturalnego pochodzenia (mąka graham, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, kaszka manna oraz masło orzechowe). Zróżnicowana kinetyka ich uwalniania do krwiobiegu nie przyczynia się do nagłego wyrzutu dużych [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 2055 Data: 2016-08-25 13:26:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • makaron razowy graham??

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    kupiłem sobie cos takiego Makaron Razowy Graham firmy Wienox jego wartości odżywcze to białko 11,72 tłuszcze 2,56 węglowodany 74,07 błonnik 7,60 surowce: mąka przenna typ 1850 - graham mąka przenna typ 1400 - sitkowa nadaje sie taki amkaron do diety redukcyjnej czy zastapic go innym makaronem a może zmaistmakaronu cos innego??

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 3097 Data: 2004-11-09 10:31:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Redukcja tłuszczu

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] -Jajecznica z mozzarellą, pomidorami i bazylią WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 554 kcal Białko: 35 g Tłuszcz: 26 g Węglowodany: 44 g SKŁADNIKI: Jaja - 3 średnie (140 g) Chleb graham - 3 małe kromki (90 g) Ser mozzarella - 1,5 porcji (45 g) Masło - 0,5 łyżki (5 g) Pomidorki koktajlowe - 5,75 sztuki (110 g) Bazylia (świeże liście) - 0,25 garści (5 [...]

    Odpowiedzi: 22 Ilość wyświetleń: 3380 Data: 2018-02-11 00:04:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kalorie!!!!!!

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Pomyslalem jak wiele ludzi ma problemy z nadwaga wiec postanowilem zamiescic tu ten post.... Mysle ze odpowie na wieklszosc pytan zwiazanych z tematem Skąd się bierze u ludzi nadwaga? Odpowiedź jest prosta: jemy za dużo, a ćwiczymy za mało. Oznacz to, że wartość energetyczna codziennego pożywienia (kalorie) jest większa niż ilość energii [...]

    Odpowiedzi: 31 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-03-05 15:03:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Diety każdego rodzaju

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] słodycze, zrezygnuj z tłuszczów zwierzęcych. Uprawiaj ćwiczenia. Nie odkładaj, zacznij od jutra. Potrzebne produkty znajdziesz w najbliższym sklepie: Wolno jeść: Chleb: graham lub razowy (bez ziaren), pieczywo chrupkie Warzywa: w dowolnej ilości, ale z wyłączeniem strączkowatych Owoce: w dowolnej ilości grapefruity i arbuzy, typowe polskie- [...]

    Odpowiedzi: 57 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2003-03-12 17:36:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Co kryją w sobie pełne ziarna

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] na razowym chlebie. Można na nią wpisać wszystkie produkty, które powstały z nieoczyszczonych ziaren, a są to m.in.: - mąka razowa żytnia (typ 2000) i pszenna (typ 1850 - graham); - bułki grahamki; - chrupkie pieczywo pełnoziarniste; - makaron razowy; - płatki owsiane; - pełnoziarniste płatki zbożowe i muesli; - kukurydza prażona (bez [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8682 Data: 2006-08-11 13:21:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Nieznośna lekkość bytu !

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] owsiane 366 69,3 Muesli bez dodatku cukru 325 72,2 Makaron pełnoziarnisty* 343 72,0 Makaron graham* 366 74,1 Makaron ryżowy* 370 84,0 Ryż brązowy 322 76,8 Ryż [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 4459 Data: 2007-09-09 16:25:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • chleb w codziennej diecie [art]

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] • Pieczywo pszenne zwykłe robi się z mąki pszennej z dodatkiem drożdży (na zakwasie) i, czasami, niewielkiej ilości cukru. Ten rodzaj pieczywa to m.in. bułki paryskie, graham, chleb pszenny baltonowski, pytlowy oraz lecytal (do niego dodaje się cukru, margaryny i lecytyny). • Pieczywo pszenne wyborowe piecze się z mąki pszennej z dodatkiem [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7406 Data: 2009-04-21 17:40:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • dieta na masę

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] 1 10 0.2 46 0.02 0.1 Brzoskwinie w syropie 0.4 17.3 0.1 73 0.01 0.04 rzoskwinie. dżem niskosłodzony 0.5 36.4 0.1 155 0.01 0.07 Bułka tarta 9.7 71.5 1.9 347 0.3 1.1 Bułki grahamki 8.2 51.5 1.7 258 0.2 0.9 Bułki kajzerki 7.5 57.4 3.6 296 0.8 2.3 Bułki maślane 7.7 59.8 5.9 326 1.6 3.6 Bułki pszenne zwykłe 7.3 56.4 1.5 272 0.2 0.8 Burak 1.8 [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 3996 Data: 2007-06-16 15:27:28 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Oczyszczona żywność

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] przemiany. Do klasyfikcji jakości mąki używany jest typ mąki. Gdy w skład mąki wchodzą praktycznie wszystkie składniki ziarna, mówimy o przemiale razowym. Mąka pszenna graham to typ 1850, wrocławska to typ 500; mąka żytnia razowa to typ 2000, jasna to typ 580. Im niższy typ mąki został użyty do wytworzenia produktu zbożowego, tym mniej jest [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 4205 Data: 2005-08-19 19:29:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wszystko o błonniku _tabele

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] Orzechy nerkowca 1,5 Orzechy pekan 2,3 Orzechy pistacjowe 6,1 Orzechy włoskie 6,5 Orzeszki ziemne 8,1 Sezam 9,1 Słonecznik 6 Wiórki kokosowe 21,1 Pieczywo Bułki grahamki 5,4 Bułki kajzerki 2,1 Bułki maślane 2 Bułki pszenne zwykłe 2,1 Bułki wrocławskie 2 Chałka 2 Chleb graham 5 Chleb baltonowski 4,7 Chleb chrupki 6 Chleb [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-09-02 08:49:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ile gram ma...? Tutaj odpowiedzi ;-)

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] = 130g 3 śliwki = 80g WARZYWA: 2 marchewki = 100g 1 ziemniak = 65g INNE: 1 bułka = 50g chleb pszenny (kromka) = 25g chleb przenno-żytni (kromka) = 45g chleb graham (kromka) = 45g cielęcina chuda (kawałek: dł. -10cm, szer. -8cm, grub. -1cm) = 100g wołowina chuda (kawałek: dł. -10cm, szer. -8cm, grub. -1cm) = 100g 6 plasterków [...]

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-01-03 21:20:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)