[...] maksa i zalać się to jednak jestem już 15 lat w zawodzię i no około 10/11 lat na siłowni,z dwu letnią przerwą więc coś tam sobie reguluje a teraz trochę zacząłem się bawić w gluten free natomiast cały mój plan spalił na panowie przez wirus,Oki bardzo dziękuję za wszystkie podpowiedzi zrobię tak że zmniejszenie dawki i spróbuję przytrzymać jak Bóg [...]
Dla niektórych niestety ale mąka bezglutenowa to konieczność - tak jest np. w przypadku chorych na celiakię oraz osób uczulonych na gluten, jak ja. W takiej sytuacji najlepsza jest mąka kukurydziana. Ja zamawiam też różne zamienniki http://bezglutenowyswiat.pl/category/maki-i-miksy?horizontal
Ech, antek098! ... z tego oczytania nie wiesz nawet, że banan zawiera potas, a gluten i zboża szkodzą jedynie pewnemu % ludzi - czyli prosty wniosek, Twój utytułowany doktor od zbóż powiela głupoty, a Ty mu bezkrytycznie wierzysz. Poza tym nikt tu nie poleca zbóż w każdym posiłku - mijasz się grubo z prawdą. Mnie jakoś bardziej przekonują [...]
Wiesz flo, sama powinnaś sprawdzić na sobie co Ci nie służy... Kasi będzie nie służył gluten, Zosi nabiał, Frankowi psiankowate, Jankowi jaja i co uczula/szkodzi powinnaś sama ustalić, bo ja zdając sobie sprawę z skomplikowanego mechanizmu działania organizmu człowieka nie wnikam co na co wpływa, lepiej po prostu zobaczyć symptomy jak dane [...]
[...] 2 wlasnie. No wiem, zaraz bedzie tu choralny atak, ze jedna jaskolka..., wiec potraktujcie to jako moja watpliwosc, ktorej nie jestem w stanie rozstrzygnac. Poza tym ten gluten, wskutek ciaglego "ulepszania" pszenicy (z punktu widzenia wydajnosci), pojawiaja sie nowe bialka glutenu, czy zwieksza sie ekspresja genow zwiazanych z celiakia. [...]
A czytałeś dokładnie skład matrixa ze tak piszesz?? Jest tam gluten przenny jako żródło peptydu glutaminy. więc jest to minimalna zawartość. Zmieniony przez - wincol w dniu 2009-03-07 11:14:52
Martiann - informuję Cie - z tego co pamietam - nie pierwszy już raz, że hydrolizowany gluten, a koncentrat bialka pszenicznego to nie jest to samo. Pdobnie tez, ze peptydy glutaminy dodaje sie w symbolicznej ilosci, a koncentrat bialek pszenicznych maja juz znaczny udzial procentowy w skladzie bialka. Dla mnie na przyklad peptyd glutaminy to [...]
[...] Ja robiłem badania z krwi, badania kału w tym kalprotektyny, enzymy wątrobowe, enzymy trzustkowe, gastroskopie wraz z wycinkami odnośnie celiakii/nietolerancji glutenu itp. Probiotyki to też odrębny temat, bo ich nadmiar może powodować właśnie takie objawy. Spróbuj jeść bardziej w spokoju, powoli lepiej przeżuwać. Możesz dorzucić [...]
[...] diecie masz coś co powoduje takie stany zapalne? jak wiesz albo i nie są składniki które działają zapalnie w organizmie a może jakieś uczulenie z Twojej strony na nabił czy gluten czy ogólnie jakiś produkt ;) Bo to bardzo dziwne że wchodząc na deficyt zaraz wszystko czujesz, wiadomo dłuższa redukcja i deficyt jest odczuwalny dla każdego ale nie [...]
Nwm jaki sens jest zyc na diecie bezglutenowej, te wszystkie badania i mode na te produkty bez glutenu to mozna sobie w ... wsadzic. w rzeczywistosci mało kto wgl wie co to jest gluten i dlaczego niektórzy go nie moga spozywac :). Co do samej diety do ulóż taka zebyś miał 1,8-2g białka na kg/mc 0,7-1g tłuszczy na kg/mc , reszta wegle i odejmnij [...]
[...] organizmie jest relatywnie wysoka zatem należy przeprowadzić przemyślaną redukcję w celu poprawy ogólnie pojętego zdrowia metabolicznego dzięki czemu łatwiej będzie Ci budować masę mięśniową. Dlaczego wyeliminowałeś gluten? Jesteś osobą z nadwrażliwością na ten składnik czy nietolerancje? Zmieniony przez - dudee w dniu 2017-01-03 16:05:26
[...] chodzi po 33 zł. Czy to nie jest jakaś podróbka? Ile moge tego brać dziennie? Myśle, że min 100 g potrzebuje. Mam nietolerancje pokarmowe i nie jem drobiu (ani nic co ma gluten), zostaje mi tylko wieprzowina, wołowina i jajka. Stąd trudno o białko w diecie. Co sądzicie o białku sojowym? Np 75 g serwatkowego a 25g sojowego dziennie? A czy jak [...]
[...] niedoczynność tarczycy". Ale wyniki mi się poprawiły i sam to odstawiłem (moze głupota, moze nie ale ta endo już mnie irytowała na maksa, za wszystko był odpowiedzialny gluten i najlepiej abym wykupił pakiet jej badan za 1500 to się dowiem na które bułki pszenne, których nie jem jestem uczulony). Od tamtego czasu sprawdzałem tylko regularnie [...]
[...] problemy i co je poprzedza (jakie posiłki/produkty) wiec to takie trochę gdybanie. Równie dobrze możesz mieć alergie na białko orzechów włoskich, białko bananów, czy nie wiem.. zanieczyszczenie płatków jaglanych glutenem, podczas gdy ty masz teoretycznie na gluten alergie/celiakię (chociaż celiakia manifestuje się dość ostro, więc wątpię :).
[...] wsadziłem i niemogę znaleść . Lekarz napisał miskierowanienie do gastrologa wizyte mam dopiero za 1 miesiąc . Myślałem ,że to wina diety , że się nabawiłem nietolerancji na gluten itp to kombiowałem z glutenem , nabiłem , ilością białka itp . I nic nie pomogło od tyg nie biorę t3 tylko leci prop co dwa dni no i białka nie jem jedynie co z [...]
Rozumiem o co panu chodzi wiadomo, wystarczy ze po tej samej tasmie beda przechodzily np bialka pszeniczne ale uwierzcie trzymanie takiej diety aby wyeliminowac gluten do 0 jest trudne i kosztowne a nie pracuje jeszcze zeby sobie tak pozwolic szalec takie jedzenie kosztuje oczywiscie na co dzien kupujac cos licze sie z tym ze dany produkt moze [...]