1.Połączenie glikocjaminy i betainy w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza 2.Maltitol - (E 965) Syntetyczna substancja słodząca i regulator wilgotności. Mniej [...]
1]Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betaine, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy 2) Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol? jest zamiennikiem cukrów [...]
Zobaczymy... 1: Łączymy z betaina poniewaz ona w watrobie zmienia glikocjamine w kreatyne. 2: Jest zamiennikiem cukrów prostych - jako substancja słodząca. 3: Pudzianowski - Biała Rawska Mariusz Strzeliński - Elbląg Piotr Głuchowski - Warszawa Kamila Porczyk - Warszawa-Kielce
1.Z glikocjaminą stosujemy zawsze betainę,ponieważ w odpowiednich proporcjach wspomaga ona naturalną produkcję kreatyny przez organizm jak również magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. 2.Maltitol - (E 965)jest to substancja ktora uzywa sie w batonach zamiast cukru 3. Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska Mariusz Strzeliński - Elbląg Piotr [...]
^^^^1)Z glikocjaminą stosujemy (łączymy) zawsze betainę, ponieważ w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach.Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza ^^^^2)Maltitol to substancja słodząca ^^^^3)Kamila Porczyk [...]
1]Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy 2] Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol? jest zamiennikiem cukrów [...]
1. Do glikocjaminy potrzebana jest betaina.w procesie metylacji przekształca glikocjaminę w cząsteczkę kreatyny. 2. maltitol jest substancja słodząca,zamiennik cukrów prostych 3. Kamila Porczyk - Warszawa Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska Piotr Głuchowski - Warszawa Mariusz Strzeliński - Elbląg
ad.1 Z glikocjaminą stosujemy (łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikocjamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikocjaminy/betainy ad.2 Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol? jest zamiennikiem [...]
1)Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betainę, ktora przemienia homocysteinę w metioninę, a ta metyluje glikocjaminę do kreatyny. 2)maltitol uzywany w batonach jako slodzik Maltitol to alkohol cukrowy posiadający kaloryczność taką jak sacharoza, ale z uwagi na to, że jest wolniej absorbowany w przewodzie pokarmowym, nie podwyższa [...]
1. Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betaine. Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny. 2.Maltitol(E 965) jest substancją słodzącą, substytutem sacharozy. W batonach służy jako słodzik. 3. Kamila Porczyk - Warszawa Piotr Głuchowski - Warszawa Mariusz Strzeliński - Elbląg Mariusz Pudzianowski - [...]
1. Połączenie glikocjaminy i betainy w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza. 2. Maltitol (E 965) Syntetyczna substancja słodząca (substytut sacharozy) i regulator [...]
1. Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betaine. Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny. 2.Maltitol(E 965) jest substancją słodzącą, substytutem sacharozy. W batonach służy jako słodzik. 3. Kamila Porczyk - Warszawa Piotr Głuchowski - Warszawa Mariusz Strzeliński - Elbląg Mariusz Pudzianowski [...]
1.Z glikocjaminą stosujemy (łączymy) zawsze betainę, ponieważ w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. 2.Maltitol - (E 965)jest to substancja ktora uzywa sie w batonach zamiast cukru 3.Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska Mariusz Strzeliński - Elbląg Piotr [...]
1. Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betaine. Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny. 2. Maltitol(E 965) jest substancją słodzącą, substytutem sacharozy. W batonach służy jako słodzik. Ponadto maltitol należy do grupy alkoholi cukrowych. Alkohole te posiadają kaloryczność taką jak sacharoza, [...]
1)Połączenie glikocjaminy i betainy w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza 2) Maltitol - (E 965) Syntetyczna substancja słodząca i regulator wilgotności. Mniej [...]
to i ja znow powalcze o nagrody odp. 1) Do glikocjaminy potrzebana jest betaina, która w procesie metylacji przekształca glikocjaminę w cząsteczkę kreatyny. odp. 2) maltitol jest substancją słodzącą odp. 3) Kamila Porczyk - Warszawa Piotr Głuchowski - Warszawa Mariusz Strzeliński - Elbląg Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska 10 000 to spora [...]
1. Z glikocjaminą łączymy zawsze betaine, gdyż glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy 2. Maltitol jest substancja słodząca. W batonach pełni rolę słodzika. Jest substytutem sacharozy. [...]
ad.1)Z glikocjaminą stosujemy (łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikocjamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikocjaminy/betainy ad.2) Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol? jest zamiennikiem [...]
1] Z glikocjaminą stosujemy (łączymy) zawsze betainę, ponieważ glikocjamina po trafieniu do wątroby ulega metylacji przez betainę lub metioninę, powstającą z betainy, i przekształca się w cząsteczkę kreatyny. 2] W batonach sportowych maltitol jest substancją słodzącą, nadającą smak. Dostarcza mniej kalorii niż cukier (sacharoza) przy tej samej [...]
1)Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocja-minę do kreatyny...glikocjamina jest lepszym transporterem niż glukoza 2)Maltitol(E 965) jest substancją słodzącą 3)Mariusz Strzeliński - Elbląg Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska Kamila Porczyk - Warszawa Piotr Głuchowski - Warszawa