smpoz: Jem tak wymyślnie, jak moja kobieta mi przyrządzi. Wiadomo, czasami ma gorszy dzień...nie wiem przez kogo ;) Ale źródła makroskładników są standardowe:drób, wołowina, chude ryby, węgle o niskim IG, olej rzepakowy, oliwa z oliwek, dużo warzyw. jak sam robie to raczej nie jest to wykwintne, bo wychodzę z założenia, że ma działać, a nie [...]
a co sądzi Pan o oliwie z oliwek albo oleju lnianym .. jakościowo dobre źródło omega 3?? ile wg Pana powinno sie dziennie łykać ?? czy może łosoś albo inna ryba jaką Pan poleca?? Słyszałem że dziejsze ryby podobnie jak drób nie są na najwyższym poziomie czy też można śmiało bazować na tym??
[...] bardziej wartościowe dla kulturysty , rybie czy drobiowe ? Rybie mięso lepiej się przyswaja ze względu na małą ilość tkanki łącznej , jak to wygląda ze strony przykładowo piersi z kurczaka ? Wiem iż warto urozmaicać posiłki i źródła ich składników ale chcę postawić teraz na ryby i dodawać w ciągu tygodnia raz drób . Z góry dziękuje i Pozdrawiam
[...] do 14% Jedyne źródła ww to kromka chleba rano i tyle co się w główce sałaty zmieści. Dieta ok 2200kal dzienne zapotrzebowanie ok 3000. Skład diety to głównie jajka, ryby i drób, sałata, kapusta pekińska, oliwa. Od tygodnia stosuję codziennie trening HITT Tabata (https://www.youtube.com/watch?v=_Xm3GEDVmbM) naprzemiennie z 40 minutowym [...]
Dieta składa się z naturalnych produktów ,kaszę ryże makarony ziemniaki. Mięso wołowe , drób krulik wieprzowina , oleje naturalne ,pestki dyni sezam oto, do tego orzechy włoskie laskowe pestki dyni oliwki warzywa , robione na parze lub na patelni wszystko warzone przed obróbką.
[...] to z mięsa to daje nam jakieś 700g-1000g mięsa dziennie. Osobiście zalecam spożywanie chudego mięsa wołowego, jagnięciny lub wieprzowiny, jest bogatsze w mikroskładniki niż drób. Poza tym zmniejszenie spożycia węglowodanów na rzecz tłuszczy jeżeli nigdy się tego nie robiło, będzie wiązało się ze zmianami w organizmie, które mogą dawać wrażenie [...]
Iii tam, od razu przepis ;) brzoskwinka + kurczak (czy inny drób) to tandem powszechnie znany i smakowo absolutnie niezawodny Co do oleju z pestek winogron to niestety nie mam pojęcia :/ Ale ja przepadam za oliwkami... No i fajnie, że obwody ruszyły :)
[...] 3x 1h/tyg (tętno w granicach 100-120?) po dwóch tygodniach się zamelduję i albo 3 tydzień bez zmian, albo redukcja o te 10-15% zapotrzebowania. Zródło białka: jaja, ryby, drób, ser biały, żółty Tłuszcze-oliwa z oliwek,ser żółty, Węgle-zielenina o niskim iq, nie licząc papryki czerwonej- zresztą teraz zielona wydaje mi się słodka. nieco [...]
Mam pytanie ,które spędza mi sen z powiek :) Wszedzie pisze ,że odchudzając się , czy ogólnie prowadząc zdrowy tryb życia , ćwicząc itd powinno się jeść drób szczególnie chudy w postaci kurczaka i indyka i ,że to dobre źródło białka , pomijając jaja i wołowine oczywiście. Dlaczego więc kurczak jest be?? bo nie z ekologicznej hodowli??? do innego [...]
Mam pytanie ,które spędza mi sen z powiek :) Wszedzie pisze ,że odchudzając się , czy ogólnie prowadząc zdrowy tryb życia , ćwicząc itd powinno się jeść drób szczególnie chudy w postaci kurczaka i indyka i ,że to dobre źródło białka Taaa... A mi analiza sylwetki na vitalii wykazała, że z ich planem dietetyczno-treningowym do końca kwietnia będę [...]
[...] priorytetowe jest dopracowanie diety. I nie koniecznie musi to polegać na eliminowaniu ziemniaków, bo np po treningu - sa znakomitą opcją. Nie koniecznie też musisz jesć drób tylko, czy brokuły. Eliminuj śmieci z diety, jesli wywaliłes słodycze i fast foody - jesteś na dobrej drodze. Czytaj i ucz sie jak kompletowac posiłki i poprawiać dietę. [...]
[...] brzucha 5. zrzucenie oponki 6. do tej pory brak jakiejkolwiek diety i zasad odżywiania , pizza piwo chipsy na kolacje itp. od teraz dieta dużo warzyw i owoców nabiał drób itp. Raczej wszystko ale w mniejszych ilościach najgorzej jest z regularnością posiłków pracuje w godzinach 11-22 a to kiedy zjem zależne jest od ruchu w pracy , praca [...]
[...] i produktów z ich przemiału. Dotyczy to kasz, ryżu, wszelkiego pieczywa i w ogóle mąki. Wyjątek to platki owsiane i quinoa. 5. Mięso: wołowina, baranina, konina, dziczyzna i drób w nieograniczonej ilości (ale unikaj piersi z kurczaka). Chuda wieprzowina sporadycznie. Wątroba wołowa, cielęca i drobiowa do 3x w tygodniu. Podobnie inne podroby. 6. [...]
[...] p******ęcia - skupiłbym się żeby ziemniaki po prostu jeść ciepłe jeśli już, a ryż jak wystudzony to nie odgrzewać ponownie ( nie doprowadzać do temp pokojowej) , a za to drób - wyjąc z lodówki, ale tylko do temp pokojowej jak ktoś ma żelazny żołądek to i tatar, i jajka na surowo mu nie straszne, wiec nie ma co gadać :) Zmieniony przez - [...]
[...] Uprawiany sport lub inne formy aktywności: 3-5 x w tygodniu 1h na rowerze, niezbyt wytężony trening. Co lubisz jeść na śniadanie: jajecznicę/omlet Co lubisz jeść na obiad : drób z piekarnika, zupy warzywne i na rosole, warzywa zapiekane w piekarniku pod serem 3%tł. Obiady bez ziemniaków/kasz/makaronów itp. czasami z surówkami. Co jako przekąskę [...]
[...] Przykładowa micha (rozpiska na dzień wolny): 1. owsiane/musli+kukurydziane(dla smaku)+biało 2. jajecznica+owsiane/razowy+o3(+ owoc) 3. mięcho(zazwyczaj drób/tuna/wieprz)+makaron/ryz/owsiane/ziemniak+warzywa/surówka 4. jw ale mniejsza objetość+o3 5. jajka/twaróg+razowy/biało+owoc 6. twaróg oliwa jak jest to do głównych [...]