@domer - a ja nie chcę gumy ksantanowej w mleku, skoro moze jej nie być. Nie chcę dodatkowych, przemysłowych emulgatorów czy zagęstników. Procesów fermetowania róznych cukrów do gumy jest całe mnóstwo - nigdy nie wiadomo z jakiego odpadu cukrowego producent wyszedł. A sam fakt, ze fermentacja jest procesem mikrobiologicznym, nie czyni z gumy [...]
Jak można wstydzić się napisać anonimowo na forum? to jest naprawdę dziwne. Potrzeba więcej informacji na temat tej osoby aby móc cokolwiek podpowiedzieć. Warzywa należy wliczać jeśli są to duże ilości, zwłaszcza poza zielonymi (nie ma czegoś takiego jak ujemne kalorię). W dodatku jak Domer zaznaczył - za dużo białka (o wiele), banan zbędny po [...]
Wędliny są dość mocno przetworznymi produktami a takich w diecie należy unikać. Płatki ryżowe też mają dobry skład, nie mają zbędnych dodatków. Nie oznacza to jednak, ze wafle ryżowe/płatki z wędliną to dobry jakosciowo posiłek. Zmieniony przez - domer w dniu 2017-07-20 08:00:21
@domer - dam soga jak znajdziesz mleko z wyższą zawartością kokosa i bez dodatków:)Tu przynajmniej jest kokos plus woda. A u konkurencji np: - wyciąg z orzecha kokosowego 68%, woda, zagęstnik: guma guar, emulgator: Monostearynian poliksyetylenosorbitolu - woda, ekstrakt z kokosa 40%, stabilizator: karboksymetyloceluloza, emulgator: polisorbat 60
Odnośnie Intermittent Fasting zapraszam do odpowiedniego działu. Tak otrzymasz więcej porad i artykułów. http://sfd.pl/Odchudzanie_i_forma_po_m%C4%99sku-f445.html Zmieniony przez - domer w dniu 2017-07-17 16:57:07
Pomysł tematu bardzo ciekawy i powinien się przyjąć. Odnośnie tych kabanosów, to wydaje mi się, że jest to błąd w składzie. Z ciekawości warto napisać do producenta, jak to możliwe. Właśnie chyba jednak skład jest ok :) Nawet na opakowaniu jest napisane, że po otwarciu należy spożyć w ciągu kilku dni, co sugeruje że brak dodatkowych konserwantów. [...]
[...] Zacznij od początku a nie od końca. Wklej wypełnioną ankietę działu, oraz wyliczenia zapotrzebowania kalorycznego ze wzoru. http://m.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBI%C4%86_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIA%C5%81U.-t922822.html Zmieniony przez - domer w dniu 2017-07-16 09:36:07 Zmieniony przez - domer w dniu 2017-07-16 09:36:53
Po co sobie zycie utrudniac 6 posiłkami? Jak Ci tak wygodnie, to ok, ale moim zdaniem to paraliż organizacyjny. Ewentualnie jak chcesz zachowac taka liczbę posiłków, to rób dwa zestawy: ryż plus mięs i powiedzmy makaron plus inne mięso i tym obstaw 4 posiłki, i dwa jakies inne. Za dużo chleba, za dużo mleka (nabiału). 100 g owsianych i 100 g [...]
Jest on w miarę pełnowartościowy. Jednak nie zmienia to faktu, że tłustą rybę zawsze warto wprowadzić. Wiem, robię sobie sałatkę swoja z makreli... Co do gołąbków oczywiście swoich, stanowią one pełnowartościowy posiłek? W sumie białko, węgle i tłuszcze się w nim zajmują : v ps. Mógłbym tutaj zamieścić swój trening czy specjalnie muszę zakładać [...]
Akurat w tym przypadku kieruję się smakiem. Ciężko jest znaleźć szczególne dobry jakościowo. Chyba, że masz sprawdzonego dostawcę, np. znajomego/rodzinę. Osobiście najbardziej smakuje mi parzony z Biedronki. Zdaje się, że Kraina wędlin. Pakowany w cięte prostokątne pasy. Niestety ok 3,3zł za 100g. Chyba wiem, który boczek masz na myśli, ale z tego [...]
Jest ok. Co do mleka dziewczyny wyżej napisały co i jak, jednakże z chęcią poznałbym Twoja opinię. Ile powinno się pić ml. maksymalnie w ciągu dnia? Jaki optymalny przyrost masy powinien być w ciągu tygodnia? Czy witaminy z allnutrutition powinienem zażywać codziennie czy np. co dwa/trzy dni? Nie wiem czy mój tok myślenia jest na ten temat dobry. [...]
Możesz tak zrobić. Trochę mała różnica w węglowodanach, ale próbować można. Wydaje mi się okej nie chce wi2cej ww narazie wolę odziwo mniejsze ilości;p Później ciąć ww i tłuszcze tak wysoko zostawić ? Gdzieś po 100kcal z dni hc i lc rozumiem Zmieniony przez - maciejfil w dniu 2017-07-13 14:41:43
Każde mięso będzie dobre. Np. Zrazowa, rostbef, rozbratel, antrykot, polędwica, itp. Nawet najtańsze elementy na gulasz. Makarony są źródłen węglowodanów. Np pełnoziarnisty, czy durum. Po co chcesz dodawać mąkę do posiłku? Chodziło mi by dać trochę mąki do sosu żeby go zagęścić, ale i bez tego chyba będzie dobrze
http://www.sfd.pl/Junior_SFD__pierwsze_kroki_na_si%C5%82owni_i_w_sporcie-f429.html Zapraszam do odpowiedniego dla Ciebie działu: Junior sfd. Zmieniony przez - domer w dniu 2017-07-13 07:39:30
Ja bym radziła uporządkowac głowę, a potem zacząc normalnie jeśc Słuszna uwaga. Ja niestety nie jestem w stanie tutaj pomóc. Jesteś jednak w dobrych rękach. Anubis wytrzyma wszystko %-) Zmieniony przez - domer w dniu 2017-07-12 14:47:53 Nie bardzo jesteś tu potrzebny x)
Ponad 0,5kg bananów to nie jest optymalne rozwiązanie dla Twojego organizmu, chociażby na zawartość inuliny - spożywając w dużych ilościach możesz doprowadzić do zaburzeń pracy przewodu pokarmowego, w dodatku pół kg bananów dostarcza około 2g potasu (wliczając to inne składniki odżywcze) możesz doprowadzić do nadwyżki tego pierwiastka. Tak jak [...]