[...] i lepiej brązowy itg. Co jest grane, że zawsze było ok a teraz już nie. PS nie rozumiem dlaczego niektórzy twierdzą że ryż biały zawiera dużo weglowodanow prostych (proste=cukry) skoro na opakowaniu jasno jest napisane: wegle dajmy 77g, w tym cukry <1g Zmieniony przez - krzysiek83wpr w dniu 2017-08-07 10:20:02 Zmieniony przez - krzysiek83wpr w [...]
[...] w sytuacji, gdy jesteś weganinem. Inaczej podbijanie białka roślinnego nie jest dobrym pomysłem. Białko należy dostarczać z najlepszych źródeł. Odpowiadając jednak na Twoje pytanie, wliczać należy tylko te 6g węglowodanów. Błonnika nie liczysz jako cukry. Prawdopodobnie jednak producent wliczył go w bilans kcal, określając 1g błonnika jako 2kcal.
[...] słodzące (sukraloza, acesulfam potasowy) W 100 ml Lipton Ice Tea Zero posiada 1 kcal. Węglowodany <0,5 g, tłuszcze <0,5 g, białka <0,5 g, sól 0,03 g Plusy: cukry ograniczone praktycznie do zera, brak kwasu fosforowego i barwnika E150d, brak znienawidzonego przez sporą część społeczeństwa aspartamu, brak dwutlenku węgla (nie [...]
Wypełnij ankietę działu. Nic o Tobie nie wiemy. W samej diecie bez wątpienia za mało tłuszczów. Orzechy ziemne do eliminacji. Bazujesz na przetworzonych węglowodanach: sosy z cukrem, ryż biały, cukry z bananów. Mogą one być obecne w diecie, ale nis jako podstawa. Zmieniony przez - domer w dniu 2017-08-09 16:38:17
[...] marchew, czerwona porzeczka), substancja konserwująca (sorbinian potasu), substancja słodząca (sukraloza) W 100 g ketchupu znajduje się 20 kcal. Węglowodany 2,62 g (w tym cukry 1,19 g), tłuszcze 0,49 g, białko 0,74 g, sól 2,22 g Plusy: cukry proste ograniczone prawie do zera, smak i konsystencja bardzo zbliżone do tradycyjnych ketchupów, cena [...]
Błonnik nie. Bo to błonnik. Ale.......ile jest wegli całkowicie? Bo czasami podają np. Cukier 1 błonnik 10 poliole 10 a wegli nadal 50. Tyle że to już nie cukry nie błonnik i nie poliole. Więc zobacz ile wegli całkowicie. Plus do tego nie zawsze błonnik wliczają do wegli. Popatrz jak wygląda na etykiecie. Albo ile pisze NET CARBS.
[...] często znajdujemy się w trudnej sytuacji, którą jest jedzenie na mieście. Dbając o naszą sylwetkę i zdrowie, to normalne, że staramy się unikać tłustych, obfitujących w cukry czy chemię, kalorycznych, bezwartościowych posiłków. Niestety w dzisiejszych czasach większość restauracji oferuje nam właśnie tego typu dania. To samo tyczy się [...]
Rozumiem, że przy sporym udziale w diecie węglowodanów, część z nich można wrzucić w postaci przetworzonej. Jednak u Ciebie przetworzone źródła węglowodanów lub cukry proste pod podstawa. W zasadzie tylko makaron razowy, który również jet dość przetworzony jest niezłym źródłem. Bazą powinny być kasze, ryże (niekoniecznie biały), ziemniaki, płatki [...]
[...] będzie bardziej opłacalna. Power Bulk: Zawartość jednej porcji zaw: Wartość energetyczna: 189 kcal Tłuszcz 1,3 g - w tym nasycone 0,9 g Węglowodany 24,4 g - w tym cukry 6,1 g Błonnik 0 g Białko 20 g Sól <0,1 g Hydrolizowana skrobia kukurydziana 18,6 g Dekstroza 4,9 g Koncentrat białka serwatki 12,2 g Kazeina Micelarna 12 g [...]
[...] regulator kwasowości:kwas jabłkowy, substancja słodząca:sukraloza, aromat), wiórki kokosowe 10%. Produkt bezglutenowy, bez dodatku cukru, zawiera naturalnie występujace cukry. Produkt bez dodatkowych środków spulchniających. Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający. SKŁADNIKI AKTYWNE Porcja 80g Ilość porcji w [...]
[...] na działanie monohydratu, który ma tendencję do powodowania efektu retencji, jednak w przypadku dobrze zbilansowanej diety, nieposiadającej w menu posiłków obfitujących w cukry proste czy też nadmiar sodu, nie powinno być problemu z wodą podskórną. Idealnym dodatkiem podczas okresu redukcyjnego będzie kompleks aminokwasów rozgałęzionych BCAA. [...]
[...] muszę zaspokoić się smakiem takiego jogurtu smakowego.Wyczytałem na necie, że można lecz trzeba kupować takie z niską zawartością tłuszczy i cukrów.Czy taki jest odpowiedni i czy w ogóle powinno się pić jogurty na redukcji. FruVita 0%tłuszczu 41kcal/100g Tłuszcz <0,5g nasycone <0.1g Węglowodany 6.2g cukry 4.7g Białko 3.7g Sól 0,13g
[...] konkurencja mysli, że to max na co mnie stać %-) Od poniedziałku też będą spore zmiany. Na pewno dodam aero, być może i zetnę trochę kcal. Ale na pewno wyczyszczę michę - cukry proste zostaną już tylko po treningu, twaróg może jeszcze z tydzień poleci i potem też out. Zacznę też ciut mocniej zbijać estro. Póki co waga ciagle koło 97, dzisiaj [...]
mozna razem mieszac, nic nie koliduje ze sobą. w trakcie treningu osobiscie popijam BCAA, carbo do dodatkowe cukry w treningu kulturystycznym malo przydatne
[...] by liczby się zgadzały, jak wiadomo jest to niemożliwe. Jedni napiszą że jedzenie cukrów prostych jest złe, ale jedząc węglowodany złożone organizm i tak przetworzy je na cukry, różnica jest tak właściwie w sytości po posiłku, i szybkości wchłaniania. Czytałem wiele artykułów z którymi się zgadzam, że przetworzona żywność nie posiada (lub [...]
[...] stabilizatory (mączka chleba świętojańskiego, guma celulozowa, karagen). W 100 g czekoladowych Lodów jak dawniej Koral znajdują się 252 kcal. Węglowodany 24,6 g (w tym cukry 22,5 g), białko 4,5 g, tłuszcze 15,1 g (w tym nasycone kwasy tłuszczowe 11,8 g). Plusy: bardziej miękka konsystencja, kremowy smak, cena, drugie pod względem najniższej [...]
[...] (który z wiadomych względów może jeść co popadnie), ani nie endo (zwłaszcza, gdy w grę może już wchodzić insulinooporność) zamiast węglowodanów złożonych stosowała tylko cukry proste. Nie koniecznie te rafinowane, ale chociażby z owoców. Dla utrudnienia zadania przyjmijmy, że jednak źródłem cukrów byłby tylko słodycze. ;) Czy miałoby to [...]
[...] nietolerancję nabywamy po chorobie, gdzie stosowaliśmy antybiotyk (antybiotyk zabija również pożyteczne bakterie flory jelitowej). Alergie można mieć tylko na białka, cukry nie alergizują. Chodzi o to, że u niektórych osób organizm błędnie rozpoznaje pewne białka pokarmowego jako "wrogie" i produkuje przeciwciała mające je zwalczać. Są [...]