To nie jest kwestia tego co kto uważa tylko faktów, a te są takie, że poliole czyli najpowszechniej znane z różnego rodzaju słodzików, są przyswajane przez organizm, chociaż tylko częściowo a są tak chętnie wykorzystywane w dietach niskowęglowodanowych, ponieważ są metabolizowane przy znacznie mniejszym udziale insuliny niż "zwykłe" cukry.
Temat jest o próbie kupna taniego gainera. Po prostu napiszmy Mu, że lepiej przejść na dietę tłuszczowo-białkową, bo cukry defacto nic dobrego nie wnoszą?
[...] na wartościach odżywczych , oraz na tym aby było jak najzdrowsze (z suplementów ) . Martwi mnie brak informacji o SFD Activatorze na temat jaką część węglowodanów stanowią cukry , w Mass XXL jest to podane , oraz posiada on witaminy i więcej węgli w porcji... Ale SFD jest tańszy ..., proszę o szczerą i uargumentowaną odpowiedź , które jest [...]
Tłuszcz się trawi najwolniej, więc wydłuża czas trawienia wszystkiego co razem z nim spożyte. "Cukier czy wszystkie węglowodany?" - węglowodany to też cukry, tyle że trawią się wolniej od prostych powodując większy skok cukru we krwi. Umiejętne używanie produktów z wysokim ig - to głównie jedzenie ich razem z tłuszczem i jedzenie ich w drugiej [...]
[...] utrudniać mogą redukcję tkanki tłuszczowej mają iście anegdotyczne podłoże. Otóż najprawdopodobniej lęk przed owocami bierze się z tego, że są słodkie i z tego, że zawierają cukry proste takie jak glukoza i fruktoza. Jak powszechnie wiadomo cukrów tych należy unikać w toku pracy nad sylwetką. Faktycznie produkty zasobne w cukry proste mogą nie [...]
[...] na tym, dlaczego może się nie udać. Inaczej mówiąc na czynnikach, na które masz wpływ ;-) 7koko7 – całkowita eliminacja suszonych owoców (w tym żurawiny) podczas redukcji w większości przypadków nie jest konieczna, trzeba mieć jednak na uwadze, że zawierają one kalorie i cukry proste w skoncentrowanej postaci. Lepszy wybór stanowią świeże owoce.