[...] masę czyli zabierasz te 80% wody i wtedy masa jego zmniejsza sie do 20% masy wyjsciowej jednak ilośc składników odywczych nie ulega zmianie bo ani tłuscze ani biąlka ani cukry soie ni wyparuja a więc masz w suchej masie 15% tłusczy 70 % białka i 15 % weglowodanów wsio jasne czy jeszcze dokładniej to wytłumaczyć??? Zmieniony przez - rozex w [...]
[...] najważniejsza sprawa przy spalaniu tłuszczu są aeroby przed śniadaniem, ograniczenie w diecie węglowodanów i tłuszczy, ostatni posiłek przed godzina 18:00. Rozbij jedzenie na 5 drobniejszych posiłków, pij wode niegazowaną, jedz owoce (najlepiej rano, bo to sa jednak cukry proste których po 18:00 przy redukcji tkanki tłuszczowej bym nie polecał.
no gainerów powinieneś unikać (wg mnie), starać się przyjmowac tylko cukry złożone kreatyna - chyba nie będzie wielkiego problemu , aczkolwiek ostrożnie białko też sądzę że przejdzie
carbo to cukry zlozone hmm jakas dziwna ta sytuacja..:/ nie mozesz powiedziec kolesiowi ze wezmiesz za 2 miechy?? cos podejrzane z ta data waznosci. i tak pod rzad nie zjesz 2 puch mono(2x300g creapure jak sie domyslam)
[...] zieloną herbatkę, najlepiej yerba mate i rypać 8 torebek dziennie... dużo dużo wody, można podjeść też jakiego therma wg uznania. co do brzuszka to scyzoryki lub inne śmieszne cwicionka. cukry proste - weg, cola, soczki, frytki, panierka, masełko, białe, pieczyfko... nie ma mowy, no i dyscyplina, najlepszy koks tak na masę jak i na rzeźbę
ehhehe no co ? pyta sie nie ? ja na 125gram ryżu dodaje ponad pół kubka smietany ok. 300-350gram ale 18% bo trzydziestki to ja w nie widze w sklepach cynamon troche cukry i hoooooooooooooooooooooooooooooox
[...] mam problemów z cera wiec to nie ketchup. syfy... teraz tak czytam w jednej ksiazeczce ze kiedys sadzono choc nigdy nie udowodniono ze syfy powoduja spozywane w nadmiarze cukry i tluszcze (chodzi o czekolade, hamburgery, frytki itp). Niby obecnie uwaza sie ze przyczyna powstawania jest raczej sól. Nastolatkom jednak odradza sie jedzenie wysoko [...]
Białko spożywaj jako uzupełnienie posiłków niskobiałkowych... Spożycie bialka: ok.1,5 - 3 g na kilogram masy ciała. Rozsądne wydaje się spożycie ok.2g... . Odżywke wysokobiałkową możesz mieszać z mlekiem, polecam wymieszanie ok.30-60g odżywki i spożywanie jej w ciągu dnia <tak jak wcześniej pisałem jako uzupełnienie posiłków w białko>. [...]
[...] zeby przytyc 3ba jesc...duzo jesc i dobrze jesc...pełnowartosciowe białko (mleko, jaja, chude mięsa, ryby, sery białe, soje, fasolke, groch...) szybko wchłaniajace sie cukry (np. banany...ogólenie owoce, płatki, musli) a co do tłuszczy zapomnij o smalcu, boczku, słoninie...masło i margaryna, olej i oliwki... podziel sobie dzien na 5 [...]
[...] diety, bo budulcem mięśni jest białko. Jeżeli jesteś po prostu "zalany" tłuszczem to może to być winą różnych rzeczy. I znów geny są nie bez znaczenia, ale nie są też nie do przejścia. Mleko zawiera dużo laktozy, która może powodować tycie, podobnie jak inne cukry proste. A może po prostu jesz za dużo, albo niewłaściwie.
[...] bogaty w węglowodany , białka i tłuszcze przykładowo 100gram ryżu 150gram twarogu chudego 15gram oliwy z oliwek trenujesz od 15 - 16 15 5-10 min po treningu spożywasz cukry proste najlepiej CARBO, ale jeśli poprostu nie ma funduszy to GLUKOZA/MIÓD/wafle ryżowe w ilosci 0,5grama na kilogram masy ciała np. ważysz 100kg bierzesz 50gram [...]
[...] IG posuiłku. Jedynym posiłkem w którym możemy sie dopuścić hipoglikikemi jest posiłek po treningowy dlatego jestem zwollennikiem dzielenia ptego posiłku na 3 etapy: I cukry proste (glukoza) II złożone (np maltoza) III B i T wydajem mi się że spożycie osobno 2 części posiłku zniweluje hipoglikemię. W sumie masz racje, ale czy na treningu [...]
z tym "uzdrawianiem" przepisow to jest tak, ze pozniej juz nie smakuja tak jak powinny, niestety olej nie jest po to zeby cos sklejac, bo to zadanie glutenu wlasnie. prawda jest taka ze najlepiej smakuja zawsze najbardziej niezdrowe polaczenia, czyli cukry i tluszcze
5-10 min po treningu cukry proste z białkiem np. BIAŁKO WPC i CARBO a 30-40min po tym posiłek wysokowęglowy i białko....np 150gram makaronu + 150gram twarogu
light to tylko tłuszcz obnizaja w nich owocowe sa syfiaste, np te jogurty co kiedys jadłem owocoew miały wkład owocwy w którym było 5 % czy 10 % owoców a reszta to jakies konserwanty cukry itd jak teraz chcem jogurt owocowy to miksuje naturlany z owocami, mi smakuje