[...] pełnotłusty 20-30g Warzywa świeże/mrożone (mix) ~0,5kg Suplementacja: Z doświadczenia i literatury korzystam tylko z: carbo 60g (po treningu, ew. miód, izotonik czy inne cukry proste z przewaga glukozy) + kreatyna mono 5g (po, stała suplementacja) + BA 6g (3g przed, 3g po) + glutamina 15g (5g na czczo, 5g po, 5g przed snem) + białko izolat [...]
[...] procesy starzenia oraz doskonale wpływa na wzrost kości u dzieci. Przeciwdziała zakrzepom. Powinna być stosowana przez osoby chore na cukrzycę - doskonale asymiluje cukry i wyrównuje ich poziom we krwi. Oliwa z oliwek nie zawiera soli, jest produktem bezglutenowym. PROFILAKTYCZNIE powinno się stosować codziennie jedną łyżkę stołową [...]
Co sądzicie o dżemach Łowicz 100% ? Dżem 100% Extra Gładki Brzoskwinia Skład: brzoskwinie (100 g brzoskwiń na 100 g produktu), cukry pochodzące z owoców, zagęszczony sok cytrynowy do korekty smaku kwaśnego, substancja żelująca - pektyny, Sporządzono ze 100 g owoców na 100 g produktu Dżem 100% Wiśnia Skład: wiśnie (100 g wiśni zużyto na 100 g [...]
[...] Węglowodany - 37.98 g (jako różnica 100g - białko, tłuszcze, "ash" i woda) Cukry - 19.80 g Błonnik - 10.20 g Czyli rozumiem, że na węglowodany składają się cukry i błonnik czyli 30g. Zostaje jeszcze 7,98g węglowodanów - gdzie je dopisać? Jako trawione, czy nie? Być może coś źle zinterpretowałam A i co to jest ten popiół ?
[...] mogę zjeść 300g takich kiełków i zjeść mniej orzechów tak żeby tłuszcz się wyrównał? Co do kalorii to i tak mam jeszcze spory zapas więc o to się nie martwię, może tylko te cukry ale nie znam się za bardzo co sądzicie? 300g (141kcal) 8.4 tłuszcz (0.6 nasycone) 6.3 węglowodany (6.3 cukry) 5.4 błonnik 7.5 proteiny [...]
[...] ze tak mało mają kcali. Chciałam wyliczyć na podstawie podanych BTW ale mam wątpliwości na 100gramów Białko - 6,8 g tłuszcze - 1,6 g węglowodany - 83,1 g (w tym cukry) - 10,9 g No i jak liczyć z węgli tylko cukry to wychodzi idealnie 86 kcal, ale co to ma być te 70 g węgli ktore nie są cukrami? nic? zero kcali? jeśli sie na tym [...]
[...] będzie bardziej opłacalna. Power Bulk: Zawartość jednej porcji zaw: Wartość energetyczna: 189 kcal Tłuszcz 1,3 g - w tym nasycone 0,9 g Węglowodany 24,4 g - w tym cukry 6,1 g Błonnik 0 g Białko 20 g Sól <0,1 g Hydrolizowana skrobia kukurydziana 18,6 g Dekstroza 4,9 g Koncentrat białka serwatki 12,2 g Kazeina Micelarna 12 g [...]
[...] badań które znowu wyszły poprawnie, wysłała mnie na test nietolerancji pokarmowej. I to był przełom. Odstawiłam wszystko niedozwolone szczególnie z mleka, pszenicy i jajka, cukry (czyli ciastka, lody - jakie to było trudne!). Wszystkie objawy powoli poznikały, chociaż do dzisiaj uważam z kolanami, bo niektóre ćwiczenia drażnią je. Stosowane [...]
a więc mam do wyboru 3 produkty na sniadanko i moje pytanie brzmi który by był jak najlepszy ( uładam se znów dietke na mase ) 1. Musli Tropikalne 100 g Produktu - 350kcal Białko - 9,6g Węglowodany - 64,1g Cukry - 17,3g Tłuszcz - 6,1g w tym nasycone - 2,6g Błonnik - 9,1g Sód - 0,2g 2. Musli Tradycyjne z Crynchy 100g Produktu - 379kcal Białko - [...]
[...] w diecie i pomyslalem o carbo. generalnie i tak chcialem je kupic, zeby brac bezposrednio po treningu, przed posilkiem. jak to jest w koncu z tym carbo, czy to sa same cukry, czy jednak wegle zlozone bo np na carbo olimpu jest napisane ze ma bodajze 27g cukrow a reszta to wegle zlozone. ale maltodekstryny to ponoc cukry zlozone, czyli [...]
[...] umiaru - i w żarciu, i w piciu. Czy jednak alkohol tuczy? Nad tym należałoby się chwilę zastanowić... Na pewnym etapie, alkohol wykorzystuje te same szlaki metaboliczne, co cukry i tłuszcze. Ostatecznie więc może on być dla organizmu źródłem energii użytecznej. Spalany jest preferencyjnie - w pierwszej kolejności. W ten sposób ogranicza rozpad [...]
Wiadomo ,że glukoza podawana w większej ilości niż 20gram dziennie może powodować: 1. Organizm nie jest w stanie wykorzystać takiej ilości cukrów prostych - większość zostanie zmagazynowana w postaci tłuszczów 2. Cukry powodują zatrzymywanie wody pod skórą - robi się ona gruba jak u hipopotama. 3. Cukry proste powoduja spadek aktywności [...]
[...] zaburzenia nastroju itp. Mówiąc zwyczajnie, albo wpadniemy w depresję, albo po chamsku rzucimy się na żarcie. I tyle z naszej diety. Węglowodany - zarówno skrobie jak i cukry - spożywa się wiec w celu utrzymania właściwego poziomu serotoniny. Jedynie fruktoza jest tutaj wyjątkiem. Skoro na dietach niskowęglowodanowych z tych przyjemności [...]
[...] kalorii to głównie oliwa, oleje roślinne oraz tłuszcze zawarte w mięsie i rybach. Dr Atkins swoją dietę oparł na przekonaniu, że główną przyczyną przybierania na wadze są cukry, a nie tłuszcze. Niedawne badania prof. Gary ego Fostera z Uniwersytetu Pensylwania opublikowane w New England Journal of Medicine wskazują, że dieta Atkinsa faktycznie [...]
[...] na kilka dni i teraz moja waga wróciła do normy I chciałbym się zapytać czy gainer to rzeczywiście beztłuszczowa masa ciała czy jednak skoro większość węglowodanów to cukry to to jest tak jakbym zjadł czekoladę ? Bo szkoda mi go teraz wyrzucić jednak jeżeli on ma mnie tuczyć to go nie chcę,zależy mi na masie mięśniowej a tam większość [...]
Witam, jak cieawscy wiedzą miód to w 60-ciu kilki % glukoza i fruktoza czyli cukry proste i mam pytanko, ćwicze na rzeźbę, dieta jako tak jest, tzn w każdym posiłku jest białko, słodycze w 99% wyeliminowałem ale ostatnio zainteresowałem się bardzo pożywnym miodem i mam ytanko bo gdzieś doczytałem że należy zjeśc troche miodu po około 30 min po [...]
[...] ryż, kasza, makaron? Czy białko liczyć tylko z mięsa, jaj, nabiału? 2. Czy np węglowodany z jogurtu naturalnego wliczac do ogólnej puli węglowodanów czy traktować je jako cukry proste i do sumy wegli ich nie liczyć, tylko liczyć je do ogólnej sumy kalorii? 3. Wartości odżywcze z mieszanki warzywnej /warzywa na patelnię/ wliczac jako [...]
[...] tak słabo. Jednak według niego: " zjesz go z makaronem, ktory zawiera bialko jak i wegle, a jak wiemy bialko ma bardzo niski IG (chyba ze leucyna ale to inna historia) wiec cukry zmienią swoje wysokie IG na niższe i to nie będa cukry ktore powodują wyrzut insuliny" Panowie, którzy się na tym znają, ile w tym prawdy, bo aż wierzyć mi się w to nie [...]