[...] się tego naucze. OD także 6 tyg.zrezygnowałem z pieczywa białego na żecz Wasa i wogóle z ziemniaków. Moje dzienna konsumpcja wygląda tak 7.00 Herbata czarna z cytryna bez cukru 2 kromki wasa obie z sałatą jedna z serem,druga z łososiem jeden pomidor 2 duże rzodkiewki 9.00 Kawa z mlekiem(bez cukru) 10.30 kanapka z chleba razowego z wedliną(tzw [...]
[...] insulinie przeczytać można we wszystkich podręcznikach do fizjologii człowieka. Ich autorzy piszą, że jest to hormon produkowany w trzustce i że kontroluje poziom glukozy - cukru będącego podstawowym i najczęściej przez organizm wykorzystywanym źródłem energii. - To oczywiście prawda, choć niepełna: w książkach tych próżno szukać wzmianki o tym, [...]
[...] z międzynarodowej organizacji LMO twierdzą, że 80 procent ludzkości mleka po prostu nie trawi. W Polsce, gdzie tradycja picia mleka jest długa, problemy z przyswajaniem cukru mlecznego, zwanego laktozą, ma połowa obywateli. Z badań doktor Doroty Szostak-Węgierek z Instytutu Żywienia i Żywności w Warszawie wynika, że prawie 20 procent [...]
[...] odpowiedniej ilości węglowodanów w ciągu dnia, najlepiej przyjmowanych w niewielkich ilościach. Dobierając węglowodany w swojej diecie pamiętaj, aby: • unikać białego cukru • nie jeść białego pieczywa • zrezygnować z ciastek i tłustych produktów cukierniczych • nie spożywać produktów instant (dotyczy także ryżu i makaronów) • wybierać [...]
[...] produkty mleczne. Węglowodany . Główne źródło energii (aczkolwiek to tłuszcze są w nią najbogatsze). Dzielone na cukry proste (łatwo trawione, powodują zwiększenie ilości cukru we krwi, co ma wpływ na nastroje i może wpływać na zwiększone gromadzenie tkanki tłuszczowej) oraz cukry złożone (nieco wolniej uwalniane do krwioobiegu w celu [...]
[...] dzięki czemu nie zmniejsza się odporność fizyczna i psychiczna organizmu. L-izoleucyna odpowiada za powstanie hemoglobiny, stabilizuje i reguluje poziom energii oraz poziom cukru we krwi. L-walina działa pobudzająco na organizm, odpowiada za prawidłowy wzrost i stanowi źródło energii. Występowanie Aminokwasy rozgałęzione uzyskiwane są zwykle ze [...]
[...] już to mała ilość + ewentualne odtłuszczenie mięsa). Rzecz jasna talerz nie jest wypchany po brzegi co można wywnioskować z mojej wagi. - Do obiadu herbata z jedną, łyżeczką cukru ,,Podwieczorek" (pomiędzy godziną 16 a 17) - Składa się z dwóch grahamek posmarowanych bardzo cienką warstwą masła, obłożonych plasterkiem szynki (chudej) .. - I znowu [...]
[...] środków przeczyszczających. Kac Jednym z najszybszych sposobów leczenia kaca jest koktajl bananowo-mleczny z dodatkiem miodu. Banan uspokaja żołądek, miód reguluje poziom cukru we krwi, podczas gdy mleko koi i nawadnia organizm. Zgaga Banany są naturalnym środkiem zobojętniającym. Tak więc jeśli cierpisz na zgagę, spróbuj zjeść banana a [...]
[...] w tworzeniu czerwonych krwinek) oraz błonnik (reguluje pracę jelit). Orzechy i strączkowe pomagają obniżyć poziom złego cholesterolu, uczestniczą w regulowaniu poziomu cukru, ciśnienia, chronią przed nowotworami. Trzecie piętro- warzywa i owoce (codziennie) Warzywa możemy jeść do woli, owoce zalecane są 2-3 razy na dzień. Ten poziom [...]
[...] tlen, wzmacnia układ krwionośny i wpływa na cztery najważniejsze czynniki ryzyka chorób układu krążenia: obniża ciśnienie tętnicze, reguluje poziom lipidów oraz cukru we krwi, pomaga pozbyć się zbędnych kilogramów. Nie musisz wyczynowo uprawiać sportu. Serce będzie wdzięczne za każde pół godziny aktywności, najlepiej powtarzanej [...]
[...] dodać pietruszki lub selera, łyżkę masła i wymieszać. Smarować tą masą chleb. Cebula - leczy przeziębienia, grzybicę, infekcje dróg moczowych, reumatyzm, obniża poziom cukru i cholesterolu we krwi, zapobiega miażdżycy, wzmacnia. Indianie stosowali ją jako środek na ukąszenia, a medycyna chińska na oparzenia. Sok z cebuli - to naturalny lek [...]
[...] też metabolizm. Zmniejsza się też ryzyko odkładania tkanki tłuszczowej. Przerwy między posiłkami też nie powinny być zbyt długie, gdyż powodują znaczny spadek poziomu cukru we krwi. Z jednej strony obniża to wydolność umysłową i fizyczną . Z drugiej strony zbyt niski poziom cukru we krwi powoduje, że chętniej jesz słodycze i inne [...]
[...] Co do nadmiernego zastępowania posiłkow odzywkami typu gainer lub carbo > zarówno jedne jak i drugie stosowane w nadmiarze doprowadzają do niekorzystnych skoków poziomu cukru we krwi. Skutkuje to w danym dniu chwilową ociężałością, sennością a na dłuższa metę brakiem stabilności poziomu energii pochodzącej z glukozy, objawiającej się nagłym [...]
[...] ciała aż o 8,6 kg, a ich obwód w talii został zredukowany o 8,5 cm. „Cudowna tabletka" zmniejsza też poziom złego cholesterolu i stabilizuje poziom dobrego cholesterolu oraz cukru we krwi, co pomoże przede wszystkim diabetykom. Acomplia zwalcza zły cholesterol znacznie skuteczniej niż ćwiczenia fizyczne i dieta razem wzięte - przynajmniej tak [...]
[...] produkty mleczne. Węglowodany . Główne źródło energii (aczkolwiek to tłuszcze są w nią najbogatsze). Dzielone na cukry proste (łatwo trawione, powodują zwiększenie ilości cukru we krwi, co ma wpływ na nastroje i może wpływać na zwiększone gromadzenie tkanki tłuszczowej) oraz cukry złożone (nieco wolniej uwalniane do krwioobiegu w celu [...]
[...] wydzielania śliny, soków; żołądkowego, jelitowego i trzustkowego. Wykazano również działanie przeciwbakteryjne i antywirusowe kurkuminy. Poza tym kurkumina obniża poziom cukru we krwi oraz cholesterolu. Problemem w stosowaniu kurkuminy jest bardzo niska biodostępność w stosowaniu doustnym (przy stosowaniu 2 gramów, tylko śladowe ilości [...]
[...] dieta jest nie tylko wysoko węglowodanowa, ale i BARDZO wysoko kaloryczna. A nawet można ją nazwać high-carb high-fat. Mało tego. Węglowodany w tej diecie pochodzą głównie z cukru (cola, napoje słodzone, ciastka, czekolada, jak również rafinowane węglowodany - biała mąka, cukier… A do tego najczęściej są to produkty bogate nie tylko w węgle, ale [...]