siema ;) Julietta owoce na patelni dusisz, żeby zmiękły i do blendera;D wychodzi konfiturka, tylko nie robiłam jeszcze próby jak to przetrwa w słoikach... na bieżąco do zjedzenia hehe, tylko tyle? mi sie zawsze wydawalo, ze potzreba cukru i cos ala zelfix, ale ja sie ogolnie nie znam na gotowaniu, a w kuchni mam 2 lewe rece :-)
utrzymają się wszystko bez cukru robię i się nie zepsuło do tej pory nic Ale jak Towja mama dodaje go niewiele, to dopuść - kilka kcal więcej nie zabije %-)
dziewoje, czy jak robicie sałatki do słoików na zimę to dodajecie do nich cukier? bo moja mama twierdzi, że bez cukru się nie utrzymają i zamyka mi drogę do ich jedzenia
[...] z piersi kurczaka, 70g ryżu białego, 150g brokułów 5. Kolacja: shake z 20g odżywki wysokobiałkowej o wielu frakcjach (lub kazeiny) i 10 g masła orzechowego bez soli i cukru W dni nietreningowe ryz brazowy zamieniam na biały i nie pije carbo. I teraz na koniec moje pytanie czy mogę nadal tą diete( w takich proporcjach) stosować przy [...]
hm, suchary trucizną nie są, ale ... jak na moje, to mają za dużo cukru, bo często to słodka buła. Nie pamiętam jak z MAMUTEM jest i nie chce mi się sprawdzać, ale o ile pamiętam są mega słodkie. A może na zapchaj-dzuirę zamiast pyrków jakieś kasze? Ja jestem z tych co lubią czerstwy chleb i czasem dałabym się pokroić za suchą kromę razowca :P
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Cukier nie spożytkowany w postaci energii zamienia się w tłuszcz. Te 15g cukru to może nie dużo ale jedząc tak codziennie może się odbić w postaci lekkiej oponki na brzuchu. Teoria niczym nie poparta, za dużo czynników wpływa żeby tak twierdzić :)
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Cukier nie spożytkowany w postaci energii zamienia się w tłuszcz. Te 15g cukru to może nie dużo ale jedząc tak codziennie może się odbić w postaci lekkiej oponki na brzuchu.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
No i dobrą odpowiedź dostałeś, mieścisz się w bilansie to zjedz, poza tym łycha miodu ile to jest z góra 20g miodu to ok 15g cukru, nieraz ludzie w ciągu dnia gorsze jedzą rzeczy myśląc że są zdrowe. Mowa o dobrym miodzie od pszczółek a nie jakiś syf z chin sprowadzany, bo to już lepiej cukier zwykły jeść bo pieron wie co w tych chińskich siedzi. [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] jeszcze jedno ważne pytanie, o 21 jem ostatni posilek jest to twaróg z niewielką ilościa mleka, dobieram tak żeby nie było suche, nie liczyłem ile ml i jedną płaską łyzke cukru, robie mase wiec nie ograniczam aż tak cukru, do tego dodaje średniego banana do tego, bo samym twarogiem to już rzygam, czy na noc twaróg i banan to dobre połączenie? [...]
[...] wypiekach z drożdży. Można dać ostatecznie mix pszenna/żytnia, ale to już nie będzie to samo. -20g drożdży świeżych -3/4 szkl ciepłej wody -łyżeczka płaska soli -łyżeczka cukru Robimy zaczyn: -drożdże kruszymy do szklanki, wrzucamy cukier, zalewamy wcześniej przygotowaną wodą, ale odlewamy tylko 1/5 zawartości szkl. -mieszamy, aby nasze [...]
[...] się rano, w ciągu dnia to może się wahać do kilku kilo więcej). Mam ok. 183cm wzrostu. Od jakiegoś pół roku robię ćwiczenia na brzuch, trochę lepiej się odżywiam, nie używam cukru i nie pije nic poza kawą i wodą. Nie mam jednak diety - niestety. Przez te ćwiczenia na brzuch wypracowałem sobie mięśnie, które przykrywa niewielka warstwa tłuszczu. [...]
[...] Sklad chyba podawałam na poprzedniej stronie - nie mam jak skopiowac bo piszę z telefonu - dziś pojawił sie pewnie po raz ostatni bo saidla kazala wywalic :) Edit: mam pieczywo chrupkie kukurydziano-ryżowe (skład: kaszka kukurydziana, mąka ryżowa, sól, woda, bez dodatku cukru, bezglutenowe) Zmieniony przez - Iskra14 w dniu 2014-08-13 15:43:11
Nie ;-) banana jest ćwiartka, czy tam połówka, wrzucam na oko, zamiast cukru żeby drożdze ruszyły, smaku w ogóle nie czuć. Pamietaj, że chleb bezglutenowy nie lubi długiego wyrastania, maksymalnie 40 minut, potem często opada. Im więcej ziemniaków, tym jest wilgotniejszy, ale uwaga, bo szybko pleśnieje. Najlepiej po ostygnięciu skroić i pomrozić, [...]
[...] podniesieniem się poziomu insuliny, która odpowiada za przenikanie glukozy do komórek. Obecność insuliny aktywuje proces litogenezy, czyli tworzenia tłuszczu z dostarczonej glukozy i jednocześnie powoduje hamowanie procesu spalania tłuszczów. Ponadto, wysoki poziom insuliny, obniżając gwałtownie poziom cukru we krwi, powoduje uczucie głodu.