Chyba dr. oetker robi bez cukru, ale też nie widziałam jeszcze. Rai pewnie są, ale takiej galaretki nie próbowałam jeszcze sama robić. To trzeba by z tą deserową chyba zrobić. Ostatnio zrobiłam taką galaretko piankę z rabarbatu i twarogu i żelatyny deserowej właśnie
I podobno w Tesco jest galaretka bez cukru Celiko czy jakoś tak. Ale sie wybieram do tesco i wybrac nie moge, ale zamówienie do paczkomatu tam poszlo to moze wejde i do marketu i dam znać :)
bry wieczór :) Pisały(li)śmy kiedyś tu o galaretkach bez cukru, są również w Auchan (do Tesco nadal nie dotarłam %-) ), ogólnie na dziale ze zdrową żywnością mają całkiem fajny wybór produktów bezglutenowych i innych szeroko pojmowanych jako zdrowe ;-) /SFD/Images/2016/5/25/d206b80053a1475a8c60b391a8641807.jpg
%-) Trzeba, trzeba ;-) Wczoraj wpadłam na genialny pomysł (wreszcie mój mózg zatrybył - to chyba od nawału cukru i tłuszczu), że skoro mam zamknięte drzwi, to wejdę sobie przez okno...czyli skoro nie mogę dołu, to będę robić górę, o i tak będzie ! :-)
%-) Trzeba, trzeba ;-) Wczoraj wpadłam na genialny pomysł (wreszcie mój mózg zatrybył - to chyba od nawału cukru i tłuszczu), że skoro mam zamknięte drzwi, to wejdę sobie przez okno...czyli skoro nie mogę dołu, to będę robić górę, o i tak będzie ! :-) Własnie miałam Ci pisac żebyś klatę i i łapencje pokatowała ;)
próbowałam z bananem ale daje dziwny posmak... ja to nawet nie mam jazdy na słodkie, ale no w kuchni tyyyle fit słodkości jest że postanowiłam sprówać i na razie nic mi nie smakuje oprócz placków na zsiadłym mleku z syropem klonowym. No ale to na stałe nie może być bo ja nie mam tyle cukru w misce :D
[...] na słodkie, ale no w kuchni tyyyle fit słodkości jest że postanowiłam sprówać i na razie nic mi nie smakuje oprócz placków na zsiadłym mleku z syropem klonowym. No ale to na stałe nie może być bo ja nie mam tyle cukru w misce :D Dlatego ja staram się tych słodkości w ogóle nie kupować bo wtedy wiem,że są i kwestia czasu by spróbować właśnie ;-)
Moja też, w ogóle moja wyznaje filozofię Ladies i kupuje w sklepie sfd :-D ale moja jest daleko, a teściowa... no cóż... uważa że pół szklanki cukru na litr zalewy do ogórków to jest mało.... %-) gatunek niereformowalny
Węgle sa fajne, ale glukoza nie ;-) Jest obrzydliwie słodka i mdła, szczególnie jeśli ktoś na co dzień nie objada się słodyczami i nie używa cukru. Bo znam takich co im smakowało %-)
To wrecz niesamowite jak zmienia sie smak po odstawieniu cukru. Dla mnie bataty sa za slodkie o bananach nie wspominajac. Teraz to i cukinia prawie jak karmelki. Jadlam wczoraj ananasa i wrazenie mialam takie jakbym cukier lyzeczka prosto z cukiernicy jadla. Mam w planach jutro upiec batatowe brownie wg przepisu hexe ale miod sobie daruje bo sie [...]
dzięki, jeszcze się zastanawiam czzy jak w przepisie jest pół szklanki cukru kokosowego to dać pół szklanki ksylitolu.. ? w sensie czy to jest równo wymienne?
Wystarczy zwolnic sie z pracy i znalezc kogos kto podnajmie mieszkanie :P a tak serio to calkiem inna rzeczywistosc z tego co pisala. Zwlaszcza jedzenie- strasznie duzo cukru do wszystkiego daja i bardzo trudno dostac gdzies warzywa. I wszyscy maja biale zeby- to tak w skrocie :P
Przy oddawaniu krwi jako dawcą zawsze mi zalecają wypić 2 szklanki wody. Ostatnio poszłam oddać krew po nocce i owsiance 2h przed i wyniki cukru były ok.
[...] Niskie stężenie witaminy 25(OH)D może być związane z występowaniem chorób serco-wo-naczyniowych, nadciśnieniem tętniczym, zespo-łem metabolicznym, wysokim stężeniem cukru we krwi i innymi chorobami przewlekłymi. Optymalne stężenie witaminy D poprawia rokowania u chorych w stanie krytycznym. Całkowite stężenie 25(OH)D jest najczęściej [...]
[...] przepisownia.pl czy grupach na Facebooku :-D Osobiście chyba jeszcze żadnego przepisu nie zrobiłam w 100% zgodnie z tym, co maszyna pokazuje- praktycznie zawsze daję mniej cukru czy oleju i wszystko i tak wychodzi. Niezależnie od tego czy coś wrzucisz do misy czy nie i ile tego będzie, zawsze możesz przeklikać do następnego kroku, więc wszelkie [...]
przepis na ciasto z kwestii smaku, tyle że dałam tylko łyżkę cukru i dosłodziłam erytyrtolem, masła chyba 40g i w przepisie na kwestii smaku była gotowa masa makowa, ja robiłam swoją namaczałam mak i połączyłam go potem z migdałami, rodzynkami,miodem i odrobiną masła oraz aromatu migdałowego i posiekałam w blenderze