a niby dlaczego słodzik masz zabroniony? Co do sernika to dziś zmiksowałem ser 1kg ( taki na sernik: 12g białka, 4g ww i 0 tł) plus 12,5G galaretki bez cukru oraz stevia fluid. Właśnie się chłodzi w lodówce.
planuje zrobic dzemer ze sliwek-zupelnie bez niczego tzn cukru i slodzikow (moze troche przypraw) - macie doswiadczenie jak to sie przechowuje (nie plesnieje)? za porady typu: przechowywac w sloiku w lodowce od razu ladnie dziekuje jako ze nie mam w niej miejsca. Maja byc eleganckie powidla z kupnych sliwek w uk (moga byc ze spirytusem ;-) , albo [...]
Anister spoko możesz zrobić i jabłka i śliwki prażone bez niczego :-)) Właśnie nagotowałam gar powideł :-) jak zmniejszą objętość do połowy wkładam do słoików, zakręcam i stawiam do góry dnem, a jak się zamkną można trzymać w temp pokojowej. Moja babcia to i kompot z truskawek potrafiła zrobić bez cukru ale ja nie ryzykuję %-)
[...] Cynamon Od dawna znany jako "energetyzująca" przyprawa. Dzięki obecności substancji zwanej MHCP (polimer metylohydroksychalkonu), która pomaga organizmowi w konwersji cukru, stanowi skuteczną broń w walce z cukrzycą. Pozyskiwany jest z kory cynamonowca cejlońskiego. Działa bakteriobójczo, hamuje wirusy i wspomaga trawienie. Dowiedziono, [...]
DOnr, robię wg tego przepisu fasolowe (z modyfikacjami) i nie używam cukru w ogóle - zamiast tego miarka odżywki, daję mniej oliwy, za to dorzucam orzechy, wiórki kokosowe, rodzynki.
ciocia galaretka bez cukru to chemia, ale fakt ze smakuje bardzo podobnie jak ta z zwykla z cukrem. wiadomo ze z dwojga zlego lepsza ta pierwsza. ja czasem robie mocna herbate malinowa z 2-3 torebek, dodaje stewii i zelatyny i tez dobre wychodzi :-) jeszcze potem po stegnieciu pokroic na kawalki, obtoczyc we wiorkach kokosowych i normalnie [...]
Tak se myślę, o tych warzywach w puszkach, owocach też, bo już któryś raz z rzędu trafiam na wypowiedź, że należy unikać - w kwestii cukru sprawa jasna, ale tak ja u mnie np. mam porobione przetwory, i zamiast puszek, mam w słoikach, a technologia przygotowania sądzę ta sama , woda, sól, wekowanie, pasteryzacja, piwnica i do lata:) No i wędzona [...]
[...] je się co roku ale nie mam żadnego konkretnego przepisu:-) do ugotowanego makaronu dodaję mak, orzechy włoskie (migdały) rodzynki, miód do smaku - mieszam i na koniec trochę cukru:-D To była wersja z zeszłego roku, a to jaką stworzę w tym roku, stoi pod znakiem zapytania;-);-] Zmieniony przez - Mali w dniu 2012-12-14 07:34:03 Zmieniony przez - [...]
[...] :) Ryby, standardowo "po grecku", smażę na wodzie w ziołach bez panierki, przykrywam duszonymi warzywami , dodaję przecier pomidorowy i musztardę. W oryginale dodają też cukru, ja nie daję jest ok. Przyprawić wg gustu, całość do lodówki i jeść na zimno. Śledź z beczki w jogurcie naturalnym , z jabłkiem i ogórkami kiszonymi, posypany świeżą [...]
[...] wszystko olejem/oliwą 7. jak wieczorem zrobimy to rano można jeść - chociaż moja mama je prawie zaraz po zrobieniu :-) Wygrys: ja szukałam u mnie i brak...nawet w Szwecji rozglądałam się!@-| jak znalazłam matjasy to i tak były z dodatkiem cukru...:-> ja mam na myśli takie śledzie z beczki:-) Zmieniony przez - Mali w dniu 2012-12-17 19:14:10
ja w ciągu jednej chwili postanowiłem sobie że nie jem od dziś cukru i tak uczyniłem, wcale mi go nie brakuje co do treningu, nie wiem jaki masz dostęp do sprzętu ale na początek możesz spróbować coś takiego trening wg FBW 3x w tygodniu siłka, co drugi dzień (np. pon, śro, piąt) w DNT możesz robić aeroby, ale na początek bez przesady jeden dzień [...]
przy okazji wskoczył mi w ręce blog bezglutenowy, nie czytałam ale moze znajdzi esie tam cos ciekawego dl atych co gotuja bezglutenowo http://glutenfreegirl.com/recipes/ balsamiczny to ma dośc duzo cukru
Brukselkę najczęściej robię podobnie jak sheep, tylko na końcu jeszcze mieszam z lekko rozcieńczoną musztardą bez cukru albo z mieszanką ziół, wędzonej papryki, chilli, czosnkiem. A kasza jaglana jest bardzo uniwersalna, najczęściej jem z owocami na śniadanie: gotuję na mleku lub wodzie, do gorącej dodaję roztrzepane jajka, jak się zetną i utworzą [...]
Mam pytanie o wino. Wiem, że Ladies nie piją. Staram się. Ale co z winem dodanym np. do duszenia mięsa czy do sosu bolognese? Dalej takie złe? Alkohol odparowuje, trochę cukru zostaje. Można dodać?
wiem ze cieciorka to błędna nazwa, ale podoba mi się to słowo :P ech a miałam ochote spróbować zupę z ciecierzycą... poszperam jeszcze w sklepikach (naprawdę nie mogę kupić puszkowej bez cukru ;) )
[...] te hiszpańskich producentów są dobre-smaczne . Można też poszukać w butelkach:-) też ok;) Co do puszkowanych - kupowanych o ile nie mają właśnie kwasku cytrynowego,zagęszczaczy, emulgatorów, cukru i innych, to wydają się ok ;D Na lato wrzucę przepis na robienie domowych pomidorów w słoiki :) Zmieniony przez - Gesti w dniu 2013-02-22 20:15:42