/SFD/Images/2015/12/3/01b56b7059154b969686d7a6193dcd62.jpg UWAGA UWAGA, ACHTUNG ACHTUNG!!! Drogie Ladies! Dawno nie bylo u nas zadnego konkursu, a stanowily one zawsze nierozerwalna czesc tego dzialu. Mamy dla was niespodzianke! Bedzie konkurs! :-) NOWE CIAŁO W BUDOWIE Czas trwania : 3 miesiace Startujemy w polownie stycznia Wybieramy ze zgloszen: [...]
Rzeczywiście, na masie ten cukier puder to wielkie nic. Wkleję jeszcze skład. Wersja "masowa" i "redukcyjna". /SFD/Images/2015/12/3/426c33a1848048ed8af1559d4d2dcd06.jpg /SFD/Images/2015/12/3/25810507d58349f2ba35d4ca3d5b77b7.jpg Zmieniony przez - M-ka w dniu 2015-12-03 18:08:11
[...] 10g cukru waniliowego, cynamon do smaku (sporo), mogą być inne przyprawy, jakiś olejek zapachowy, 20g stopionego masła śmietankowego, 500g dobrych jabłek, słodzik lub cukier jeśli ktoś potrzebuje; z samym cukrem waniliowym jest niezbyt słodkie. "Składniki na ciasto wymieszać łyżką, odstawić do wyrośnięcia. Powinno mieć konsystencję [...]
Woda niczego Ci nie zapełni, przeleci raz dwa. Jeszcze jeśli będzie to woda + cukier lub woda + sól wtedy organizm dostanie impuls do strawienia i trochę inaczej będzie to wyglądało. Lekki posiłek wskazany, możesz coś zjeść. Poza tym pamiętaj, że pierwsze skrzypce gra psychika, od momentu poczucia głodu i chęci zjedzenia czegoś jak przetrwasz [...]
[...] miesiączki itp Paradoksalnie rano niska insulina po poscie nocnym wywali Ci w kosmos po cukrowych sniadankach pt, plateczki, miodziki, owocki i inne takie. i pozniej cukier w niebo, insulina w niebo i gwaltowny spadek na dol. U mnie w pracy ludzie owsianeczka z dzemikiem czy banakiem i za 2 godz kawka i kolejka do automatu ze [...]
[...] wykonać ją z mąki orkiszowej. Składniki ciasta na 3 szt: Mąka 450g oliwa z oliwek 25ml łyżeczka soli ok 4g łyżeczka cukru ok 4g woda 290ml drożdże 10g Woda+drożdże+cukier - robimy zaczyn i odczekujemy około 15 min w osobnej misce wsypujemy połowę mąki i po ok 15 minutach dolewamy wcześniej zrobiony zaczyn i mieszamy rękoma, po [...]
[...] które są częściowo utwardzane. Wynika to z faktu, że do produkcji majonezu wykorzystuje się roślinne oleje rafinowane. Ponad to należy wspomnieć o dodatkach takich jak sztuczne aromaty, zagęstniki, cukier, słodziki czy żółtka w proszku. Przeczytaj całość na PoTreningu: http://potreningu.pl/articles/4400/czy-majonez-moze-byc-zdrowym-dodatkiem
co z tego ze vextargo czy viyargo to wegle zlozone, skoro trawia sie szybciej niz cukier?;-) maja wieksza czasteczke i szybsza osmolalnosc. vitargo dobre jest dla osob trenujacych glownie wytrzymalosciowo ktorzy laduja wegle na treningu
[...] (SŁODZIK SIĘ NIE NADAJE OD RAZU MÓWIĘ :-P) - ~200g sezamu (jak chcecie mocniej sezamowe to dajcie więcej np. 300g) - 2 kopiaste łyżki masła Na patelni powoli rozpuszczacie cukier do momentu aż zrobi się złocisty. Następnie wsypujecie sezam i dodajecie masło. Dokładnie mieszacie i przekładacie na papier do pieczenia. Rozsmarowujecie cienką [...]
[...] - następnym razem wstawię zdjęcie. Dobrze, że chociaż Twój Mężczyzna się cieszy, nie męczyłaś się na darmo :-) . Moja córka też nie wybrzydza - ostatnio zapomniałam dodać cukier waniliowy i dla mnie było niedobre, bo już całkiem niesłodkie, a ona mimo to zjadła całe, posypane tylko lekko z wierzchu... Jak masz doświadczenie z pieczeniem, to [...]
[...] samym sobie :-) menu na jutro : 50g suszonej żurawiny, 20g czekolady 90% TRENING 125g ziemniaków, 125g wołowej łopatki, 15g orzechów lub 7g olej, pół jaja, warzywa x4 4 całe jaja, 100g bekon wołowina smażona na 45g gęsiego smalcu :-) zobaczę jak zareaguje na żurawinę, jak mi za mocno zetnie cukier na treningu to w środę powrócę do 1 owoca ;-)
[...] wyjątkami... Zmieniony przez - apokalipsa w dniu 2015-12-06 21:41:17 Powiem Ci, że hipoglikemia potrafiła mnie łapać i to jest zupełnie inny stan. Wzmożone łaknienie na cukier po tym chwilowym kryzysie, tu dokładnie odwrotnie : kompletne odtrącenie od cukru, nogi jak z waty i zawroty głowy....moim zdaniem : dużo gorsze odczucie i mam nauczkę [...]
niestety ilość cukru nie jest żadnym przelicznikiem gdyż maltodekstryna np. to wielocukier, ale kinetykę ma podobną jak cukier :D Podobnie z białkiem nie liczy się jego ilość lecz jakość, BV czy PER np. więc SFD mass activator, mass shocker :)
Powiem Ci, że hipoglikemia potrafiła mnie łapać i to jest zupełnie inny stan. Wzmożone łaknienie na cukier po tym chwilowym kryzysie, tu dokładnie odwrotnie : kompletne odtrącenie od cukru, nogi jak z waty i zawroty głowy....moim zdaniem : dużo gorsze odczucie i mam nauczkę ;-) nie mniej cieszę się, że się wyleczyłem z cukru do niczego dobrego by [...]
[...] triglicerydów chcą przepisywać statyny, które obniżają poziom cholesterolu i jednocześnie testosteronu... + powodują szereg innych problemów. Sam się doedukowałem, że cukier w normie nie musi wcale oznaczać zdrowia, a jedynie tyle, że trzustka musi wydzielać cały czas dużo insuliny by utrzymać dany poziom, co oznacza, że nawet jeszcze [...]
[...] czym chcesz. Kolega raz próbował z herbatą ale nie polecał. Raczej trzymałbym się wody albo mleka. Mleko lepiej smakuje ale zawiera laktozę czyli taki trochę niesympatyczny cukier. Tylko po co Ci to białko w takim układzie? Jakiekolwiek niesłychane "właściwości anaboliczne", o których pisze producent, będą takie same jak w przypadku kotleta. Bo [...]
[...] A podtrucie to stan zapalny. A stan zapalny to kortyzol czyli blokada spalania tłuszczu. Druga rzecz to glukoneogeneza. Białko podlega deaminacji i zostaje zamienione w... cukier. Tak. W glukozę. Jesz mięso, a masz we krwi cukier, którego nie jesz :-) A cukier jak to cukier: w oponę :-) Aminokwasów nie da się zgromadzić na zapas. Nie należy też [...]
Ksylitol ("cukier brzozowy") to naturalna substancja słodząca, pozyskiwana najczęściej z brzozy. Ksylitol jest zdrową alternatywą cukru odpowiednią dla diabetyków, osób na diecie niskobiałkowej oraz dbających o zdrowie i sylwetkę. Co o tym sądzicie? ;)