[...] uniwersalnych produktów żywnościowych, powstały poprzez dodanie do mleka odpowiednich bakterii. Właśnie te bakterie zaczynają swoje działanie od zjadania laktozy (laktoza to cukier mleczny) i wydzielania kwasu mlekowego. Takie działanie sprawia, że mleko staje się gęste i przesycone specjalnym zapachem. Magazyn protein Znawcy rekomendują jogurt [...]
[...] białko, enzymy i błonnik. FASOLA MUNG Jedząc ją, poczujesz, że dosłownie rozsadza cię energia. ZBOŻA Stanowią dobre źródło witamin grupy B. Powoli uwalniają zawarty w nich cukier, dlatego zapewniają stały przepływ energii- nie odczuwasz niekorzystnych wahań cukru we krwi. PŁATKI OWSIANE Nie tylko pełne są składników pokarmowych dodających [...]
[...] oszacowanie wpływu spożywanych węglowodanów biorący pod uwagę IG, ale dając większy obraz niż samo IG. Wartość IG mówi Ci tylko jak szybko określony węglowodan zmieni się w cukier. Nie mówi Ci jak wiele tego węglowodanu jest w porcji w określonym produkcie. Potrzebujesz znać dwie te rzeczy by zrozumieć wpływ jedzenia na cukier we krwi. To [...]
Enzymix Wspomaganie trawienia - poprawia i reguluje funkcje układu trawiennego, - zawiera kombinację naturalnych enzymów biorących udział, - zawiera laktazę rozkładającą cukier mleczny. Preparat poprawia i reguluje funkcje układu trawiennego, pomaga w dolegliwościach spowodowanych zaburzeniami procesów trawienia i niedoborami enzymów [...]
[...] to samo co 2 dzień 10 dzień to samo co 3 dzień 11 dzień to samo co 4 dzień 12 dzień to samo co 5 dzień Sam sobie nie dowierzam ze ludzie sa tak zakłamani, potem jakis gosc sprzecza sie zemną ze po treningu powinło sie jesc CUKIER a nie MIOD bo dla niego cukier ma wyzszy poziom IG, znajde jeszcze inne głupoty to wstawie, a tak co o tym myslicie ?
[...] wzrostu poziomu glukozy we krwi. Do produktów spożywczych będących głównym źródłem węglowodanów należą głównie produkty roślinne , takie jak : Cukier buraczany (zwykły cukier) 99,8% węglowodanów Miód naturalny 80% węglowodanów Ryż 78,9% węglowodanów Mąka 72% węglowodanów Kasza 72% węglowodanów Białka W diecie przeciętnego człowieka [...]
witam,jesten na cyklu propek i metka. na nodze wyskoczyla mi czerwona plamka ktora po kilku dniach sie powiekszyla,poszedlem dzisiaj do lekarza i zlecil mi badanie na cukier zrobilem i wyszlo mi 124 ,i badanie na borelioze i moje pytanie czy jest taka opcja ze cukier jest lekko podwyzszony przez cykl?norma jest ok 100.
Witam chciałbym zrzucić wage przy wzroście 183 waże 99 kg spasłem się na studiach a teraz sa problemy podwyższone tętno i cukier chciałbym coś poćwiczyć ale u nas siłowni jak na lekarstwo a w domu mam tylko wioślarza chciałbym biegać ale nie wiem co na to teraz moje stawy , prosze o jakieś porady dzieki z góry Płeć: Mężczyzna Wiek: 21 Waga: [...]
[...] natomiast powodowana jest dzięki nie trawieniu/absorbcji specyficznej żywności lub składnika żywności. Np.ludzie z nietolerancją laktozy nie mają enzymu laktazy która trawi cukier i laktozę w mleku. Jest to jedna z najbardziej popularnych nietolerancji pojawiających sie u około 50% nastolatków populacji ludzkiej. Niektórzy ludzie nie tolerują [...]
[...] 250 kcal. Jeśli jednak boczek zjemy z chrzanem, w ciągu 3 godzin od posiłku spalimy ponad 50 kcal więcej niż w przypadku uczty bez ostrego dodatku. Szarlotka + cynamon = cukier w równowadze Kto ma słabość do słodyczy (podnoszą cukier we krwi na niebezpiecznie wysoki poziom!), nie powinien zapominać o cynamonie. Ta korzenna przyprawa pobudza [...]
Szukam skutkow tej diety ! "Dieta anty-cukrzycowa Założenia: Dieta anty-cukrzycowa powinna być jak najbardziej zbliżona do żywienia człowieka zdrowego. Zasadnicza modyfikacja polega na znacznym ograniczeniu łatwo przyswajalnych węglowodanów (indeks glikemiczny), w tym przede wszystkim słodyczy i przetworów zawierających znaczny dodatek cukru. [...]
Co sadzicie o platkach Crunchy czy nadaja sie na sniadanie razem z jajkiem i na patelnie niby sa bardzo dobre w smaku ale zawieraja cukier okolo 14g .Widzialem w filmikach MDTV ze tak robia Polscy zawodnicy. sklad : Crunchy naturalne Skład: Płatki owsiane 60,8%, syrop glukozowo- fruktozowy, olej roślinny, płatki kokosowe 3,1%, kaszka [...]
[...] sie wolniej. W moim przekoananiu, jest tu pewna niescisłość i chcialbym by osoby zorientowane (liczę przede wszystkim na Pana Marka), wyjasnily tą kwestię. Im prostszy cukier, tym dłuższy czas jest potrzebny na opuszczenie żołądka przez ten cukier! Dlatego właśnie, jako że Vitargo® zawiera wyłącznie polisacharydy, będzie charakteryzować się [...]
Koneserzy miodu mogą odtąd z podniesionym czołem głosić, że tylko oni wiedzieli co dobre. Miód mimo, że widniał dotychczas na "czarnej liście" jako cukier prosty, doczekał się rehabilitacji. Robimy co możemy, aby odnaleźć dobre źródło przedtreningowej energii. W końcu znaleźliśmy. czy ktoś z czytelników wie, co to jest trehaloza? Przypuszczam, że [...]
[...] TSE Posiłek 3 (ok. 15): obiad typu ziemniaki + kotlet z kurczaka + surówka z pora (ale tutaj bardzo roznie) Posiłek 4 (ok. 17): serek wiejski (poltlusty, lub lekki) + miod/cukier + banan/drzem + kefir/jogurt naturalny Posiłek 5 (ok. 20:30): to co posilek 1 i 2 najczesciej x5. Po treningu pije wode mineralna z dekstroza. Dni nie treningowe Rano: [...]
Witam. moja sytuacja jest następująca mam syna lat 20 wzrost 184cm 60kg!. od roku ma cukrzyce, ma nadal nie unormowany cukier bierze insulinę levemir i noworapid, mój problem tkwi w tym: 1.że nie chce jeść ma bule brzucha, nie wiem jak go skłonić do jedzenia 2.jakie są normy u cukrzyka 3.dlaczego ma nadal nie unormowany cukier
Witam szukam po sklepach internetowych gainera i zastanawia mnie jedna rzecz: czemu np. ilosc ww w niektorych gainerach sklada sie z 99% z cukru? czytalem ze cukier w diecie kulturysty to biala smierc.. Oznacza to ze cukier w gainerze zamiast wegli to gowno, czy jak mam to rozumiec?? Ile powinno byc gramow cukru w np 80g ww?