[...] uwaga z tą Vegetą... teraz wszystko w sklepie sprawdzam - ale o Vegecie nie pomyślałem. Tak na marginesie to jestem przerażony jak chodzimy po sklepach i wszędzie nawet w produktach, których byśmy o to wogóle nie podejżewali, jest cukier ! straszne... ale mam też satysfakcję, że nie kupuję wszystkiego i że wreszcie czytam co jest w opakowaniu
hejka na chwilkę! witam Boba i tylko dorzucę cobyś uważał na mleko w proszku bo zawiera laktozę czyli cukier mleczny. zalecane są ostrożne ilości tego specyfiku. gania, pewnie, że sie nie przejmuj czekoladką. w końcu raz na jakiś czas nie zaszkodzi. poza tym myślę, że może nawet pomóc. wg mojej nowej teorii (podłapanej oczywiście na sfd) jak długo [...]
[...] zeżrę drugą połowę czekolady. A'propos jabłek robię dokładnie tak, jak pisze Syska. Jabłko wydrążam i daję do niego dżemik - właściwie pasuje każdy. Do niedawna dodawałam cukier waniliowy, ale teraz oczywiście be! Daję cynamon odrobinkę wody i do żaroodpornego naczynia, pod przykryciem na ok. 10-15 min. (zależy od gatunku jabłka)do [...]
kiełbasa raczej słabo...bo niewiadomo co jest w niej w środku, a zwykle mamy tam cukier i inne "ulepszacze" ale wiadomo, że jak nie ma nic normalnego w pobliżu to już lepsza taka kiełbacha pozzzzzdrawiam ............................. "I'm nothing if not redundant. I also repeat myself" Fish
Pszenica najczęściej występuje właśnie w postaci bardzo oczyszczonej więc najlepiej unikać jej jak ognia:) Ogórki mają cukier więc odpadają, lepiej zrobić małosolne... A co do lodów to polecam zamrozić truskawki i jogurt 0%. Potem wszystko zmiksować w Termomixie albo mixerem (trzeba wtedy poczekać żeby nie było twarde jak skała bo mixer nie da [...]
[...] 500 Oczywiście przy produkcji pieczywa graham używa się 3 gatunków mąki tj. 75% mąka graham typ 1850 20% mąka pszenna typ 500 5% mąka żytnia typ 720 oraz dodatki tak jak cukier,sól,syrop ziemniaczany,woda,drożdże i kwas mlekowy." Pozdrawiam i do nastepnego razu Gaabi, faktycznie taki chleb ktory udalo Ci sie kupic podgrzany w [...]
[...] chochelką zrobić 8 wgłębień w masie jarzynowej i wbić do każdego po jednym jaju. Każde z jaj można przykryć plasterkiem kiełbasy z papryką lub salami (ale nie polecam w Montim, bo do wędlin dodawane są różne konserwanty, cukier itp.)Naczynie włożyć do pikarnika na środkowy poziom i piec aż zetną się białka jaj. Podawać na gorąco. Smacznego :)
[...] musiałam tłumaczyć, że nie mogę jeść ciasta... Ja nie rozumiem dlaczego niektórzy lubią tak uszczęśliwiać na siłę. Przecież jak raz mówię, że nie jadam niczego w czym jest cukier itp. to chyba powinno wystarczyć. Ale nie, no bo jak dwie "odchudzające" się osoby (mama i córka) ze smakiem wcinają kolejny kawałek sernika i poprawiają [...]
[...] AD i znalazłam troche ciekawostek i jest coś co bardzo mnie zainteresowało ,piszesz że asparm podnosi poziom cukru we krwi ,ja na montim spożywam dużo asparmu w zamina za cukier ,wiem że lepsza była by tu fruktoza ,niewiem może powinnam zastąpić nią ten asparm ?Prosze o bliższe informacje(jak znajdziesz dla mnie czas Beatos na temat diet jest [...]
Śliczne dzięki za przepis Weroniko,już nawet go wypróbowałam dzisiaj na obiad i nie zawiodłam się ,było pyszne ,dodałam pierś kurczaka bo nie bardzo wiem jaką kiełbase można jeść ponieważ dodają do nich czasami cukier, skrobie itp.wolałam nie ryzykować, pozdrawiam Sandra
[...] zobaczyć poziom po ustabilizowaniu się) natomiast, najwyższy poziom cukru we krwi obserwuje się ok. 30 minut po posiłku (a nam chodzi o to aby zobaczyć czy dany posiłek wywołuje niebezpieczny skok poziomu cukru, który powiązany jest jak wiemy, ze skokiem poziomu insuliny...) Tak więc powinniśmy badać cukier ok. 30 minut po posiłku. Pozdrawiam
i wlasnie , dzemy...nawet te niskoslodzone maja cukier, przelecialam wszystkie sklepy i znalazlam jedynie taki slodzony syropem glukozowo-fruktozowym...moze byc??
[...] bo podobnież sa z cukrem - Ma to potwierdzać ich błyszcząca skórka. Zastanawia mnie to bo kupuję śliwki paczkowane i na żadnym opakowaniu nie widnieje w składzie cukier jak przy owocach kandyzowanych, czy nawet jakiś konserwant jak w przypadku morelek. Dodam nawet, ze polskie suszone śliwki nabywane kiedyś przeze mnie na [...]
zgadza się... kiełbasy niestety zawierają skrobię, cukry, cukier, syropy glukozowe i jeszcze kilka różnych dziwnych rzeczy... w zasadzie spotkałem tylko jedną kiełbasę, która jest "dobra", a była to kiełbasa z dziczyzny - niestety jej cena pozostawia wiele do życzenia słuchajcie - zwłaszcza dziewczyny... należy bardzo uważać na ilość [...]
[...] ksiazke, to bylo ze czlowiekowi nie sa potrzebne trzy grupy skladnikow odzywczych tylko dwie, no a jednak te 50g ww zjesc trzeba..bo wlasnei mi mama poiwedziala, ze wyczytala ze jak sie nie dostarczy cukru z zewnatrz to watroba przerobi na cukier tłuszcz.. przeciez to niedorzeczne.. dobra, koncze, bo to nie ten temat.. trzymajcie sie!!!
[...] i że nie ma innych składników?Ja myślę, że przeżyjesz wypicie czegoś tak ryzykownego Jeżeli chodzi o porę dnia to chyba lepiej rano ze względu na chociażby na laktozę (cukier mleczny) w mleku. pozdrawiam i tak sie zastanawiam gdzie jest Weronika... pa ............................. "I'm nothing if not redundant. I also repeat [...]
[...] jogurt naturalny i dżemem z fruktozą? Myślę, że możesz zjeść ten dżem z fruktozą do jogurtu (zależy ile tego dżemu). Lepszy byłby jednak odtłuszczony jogurt. Fruktoza to cukier prosty i mimo niskiego IG nie należy z nią przesadzać, zawierają ją także owoce, stąd też nie poleca się ich np. do ostatniego posiłku. ( 50 gr dziennie fruktozy - to [...]
[...] sie krecic po calej Warszawie a w okolicy mokotowa powinnam byc :)Moj numer gg to: 2111639 a mail: [email protected] Co do sernika to na swieta beda dwa...nieudalo mi sie przekonac mamy zeby zastapila cukier fruktoza a tlusty ser odtluszczonym:( wiec zrobie sobie swoj serniczek ;P Co jeszcze dodajesz do tego sernika oprocz sera, fruktozy i jajek?
Ysassa, uważaj na kostki rosołowe, buliony itp. Często jest w nich cukier i inne dziadostwa, a widzę w podawanych przez Ciebie przepisach, że używasz......
Pscoolka, mowilem o masle orzechowym(miazga z orzeszkow, cukier, sol, olej), a nie kakaowym, a to cos zupelnie innego. Co myslicie o innych rodzajach makaronu niz spaghetti np. gniazdka (100% durum). Jakie maja IG? Czy je tesh nalezy gotowac al dente? Pozdrawiam!