Chlopaki jak bedziecie robili stejki z woła, to b. polecam rano wrzucic je do marynaty : wódka (powoduje kruchosc miesa), miód (cukier zatrzymuje wode),oliwa, sol,ziola,pieprz . Wychodzi pyszne, kruche miesko :) Z tym cukrem to dziwna sprawa, bo jak robiłem wędlinę surową suszoną to cukier właśnie wyciągnął z niej od cholery wody?? Jeśli [...]
[...] mam półmetek, a nie końcówkę. 2. Tak jak pisałem parę tygodni temu- IG to chuy, jedyne zło to fruktoza w sacharozie. To znaczy te parametry nie są zupełnie w izolacji, bo cukier = wysoki ig i dużo fruktozy, za to np kasza = skrobia i niskie ig, ale w przypadku przetworzonej żywności takiej jak biały ryż albo mąka ryżowa zdecydowanie można [...]
[...] się przyrumieni. Odstaw do wystudzenia. Piekarnik podkręć do 200C. W tym czasie przygotuj masę serową. Do dużej miski pokrusz biały ser i wbij do niego jajka, dodaj cukier, cukier waniliowy i mąkę ziemniaczaną. Zacznij miksować i w trakcie tej czynności stopniowo dolewaj śmietankę. Dokładnie wszystko zmiksuj. Tak, aby powstała gładka i [...]
Nie zdążyłem zedytować. Białko po rozbiciu na aminokwasy wchodzi w cykl Krebsa i dostarcza energii dla organizmu. Bezpośrednio - bez zamiany na cukier. Różnica jest taka że po glukoneogenezie, cukier z białko może być zamieniony na tłuszcz. Przy odpowiedniej ilości węgli białko dostarczy energii.
[...] bo tak się składa, że mam podobne zdanie na temat insuliny. W moim przypadku trzustka, po zjedzeniu węglowodanów prostych produkowała za dużo insuliny. W efekcie czego cukier wystrzelał a potem drastycznie spadał, wtedy do gry wchodziły kortyzol, adrenalina, glukagon i somatotropina aby ten cukier podnieść. Wszystko to destrukcyjnie wpływa [...]
[...] (niestety wiedza lekarska na temat tego schorzenia jest wciąż dość znikoma%-) ) a to tak jak pisała Banan niestety prowadzi do problemów z innymi hormonami. W efekcie czego cukier wystrzelał a potem drastycznie spadał, wtedy do gry wchodziły kortyzol, adrenalina, glukagon i somatotropina aby ten cukier podnieść. Wszystko to destrukcyjnie wpływa [...]
[...] ponownie! Do dorotki Tak, mam hipoglikemie ale reaktywną (poposiłkową). A czy to na wskutek hiperinsulinemi to nie wiem bo do tej pory nie zrobiłem badań ( zbadałem tylko cukier samemu z ciekawości od czasu do czasu). Poprostu sam do tego doszedłem obserwując reakcję organizmu i czytając i czytając. Co prawda męczyłem się z tym całe życie a [...]
[...] ustąpiło wiele problemów zdrowotnych a co do ziaren zbożowych i glutenu nie masz chyba za wielkiej wiedzy na ten temat pomijając już w zupełności temat węgli złożonych typu cukier czy MC Daunów i reszty mocno przetworzonej żywności tego od lat nie miałem nawet w dłoni i niczego sobie nie odmawiam to jest mój styl życia w którym czasem kombinuje [...]
[...] tę "końcówkę łyżeczki" masła orzechowego + 2x kawa po łyżeczce cukru (swoją drogą jaka zawartość tłuszczu w % jest w mleku, które dolewasz do tej kawy?) + owoce (też cukier), to nie mam pytań. Ten cukier, który spożywasz w ciągu dnia, to przecież niby nic, bo tu "końcówka łyżeczki", tu "łyżeczka", ale jednak gdyby tak zestawić całość [...]
Zwykłe warzywa ,tylko przyprawione , stąd cukier . W zwykłych mieszankach przypraw też często się cukier znajduje, nawet w kukurydzy z puszki %-) Wydaje mi się że to znikome ilości, nie ma co popadać w skrajność
[...] czynniki. Dlatego również wszelkie "chemikalia" dodawane do jedzenia (odżywek) i znajdujące się w kosmetykach, mogą nasilać trądzik i inne problemy skórne. Nie tylko cukier jest źródłem stanu zapalnego - wysiłek fizyczny również. Jeśli więc ktoś trenuje i nie dba o dostateczną ilość składników przeciwzapalnych w diecie (zdrowe tłuszcze, [...]
[...] nie będę nikomu wytykał w diecie. Wytykam to co jest jednoznacznie śmieciowym jedzeniem, a świeże owoce nie należą do tej grupy (ani też mrożone). Krówka to powinien być: cukier, mleko i tłuszcz tak ogólnikowo pisząc. Jako cukier używa się zwykle sacharozy i/lub glukozy. Problem w tym, że tłuszcz to zapewne będzie utwardzony roślinny... ale to [...]
[...] szklanki napoju słodzonego i poczulem sie juz troche lepiej i nawet teraz jak pisze tego posta zazwyczaj jadlem juz z głodówki a aktualnie jest tylko lekki głod. Zmierzylem cukier właśnie po 2 szlakach napoju i wyszło 125. Zapisalem sie do lekarza i zobacze co dalej. Napewno zaczne wiecej pic słodkiego i jeść . oczywiście bez szalenst tylko by [...]
Witaj! ze wzgledu na prosbe wyslana na pw bym zajrzal:-) w kazdym dniu jest zapas 100-150 kcal na jakis cukier do kawy czy co tam innego. nie zostawiaj zadnych zapasow na cukier%) ma tego po prostu nie byc i tyle, tak podejdzx do tematu Generalnie dotad cwiczylem klasycznym splitem - 1 czasem 2 partie dziennie, robiac po 5 serii maksymalna ilosc [...]
[...] narządy, a także zaburzać ich prawidłowe funkcjonowanie, czy doprowadzić do ich uszkodzenia." Co o tym myślisz? Ojciec chce suplementować berberyne, ponieważ ma podwyższony cukier (niby nieznacznie) – był u lekarza, który przepisał mu tabletki na regulacje poziomu glukozy we krwi – tak czy inaczej cukier ma ciągle w górnych granicach. Dziękuje [...]
[...] (o ile masz) w proszku, do tej owsianki normalnie i mieszasz i masz słodsze, dzięki czemu nie musisz stosować cukru. A jak nie masz WPC smakowego, to i tak zamieniłbym ten cukier na erytrytol. 0,5 kg kupisz na allegro za 18,40 zł z darmową wysyłką do punktu odbioru. Równie dobrze możesz zjeść płatki owsiane z połową twarogu, skyrem smakowym - [...]
W normalnych warunkach powinienieś mieć cukier minimum 85-90. Polecam ci iść do apteki, kupić glukometr (w wielu aptekach daja za darmo) i sprawdzić 1) indywidualnie rano tuż po przebudzeniu 2) 2h po solidnym węglowodanowym posiłku (cukier pownien być w okolicach 100-140 wszystko powyzej to cukrzyca) Zmieniony przez - Alij w dniu 2022-03-13 [...]